Dawson City

Een stad in een goudkoorts

 • Kleurrijke winkels vindt u in het centrum van Dawson City.
  Dawson City Downtown
 • Je kunt een of meerdere dagen kanoën op de Yukon rivier.
  Kanovaren in het Yukon-gebied
 • Rond Dawson City zijn veel mogelijkheden voor het zoeken van goed. Dus het voelt alsof je terug gaat in de tijd
  Op zoek naar goud
 • Fotografen kunnen in en rond Dawson City veel mooie onderwerpen vinden.
  Winter Wonderland
 • Een weids uitzicht over Dawson City en de Yukon-rivier.
  Uitzicht vanaf de Midnight Dome
 • Dawson herbergt vele historische pittoreske gebouwen uit vervlogen tijden.
  Historische gebouwen
 • Entertainment, muziek en dans in Downtown Dawson City.
  Avondshow in Dawson City
 • Houd deze grote zoogdieren in de gaten.
  Caribou kudde

Welkom in Dawson City!

Dawson City in het uiterste noorden van Canada is de op een na grootste stad in het Yukon Territory. De stad ligt ongeveer 240 kilometer ten zuiden van de poolcirkel. In het verleden was Dawson alleen bereikbaar via water, hondensleeën of te voet. Toen de goudkoorts aan het einde van de 19e eeuw in volle gang was, woonden hier meer dan 40.000 mensen. Tegenwoordig heeft Dawson City slechts ongeveer 1400 inwoners. Ga op een wandeltocht door Parks Canada voor leuke weetjes en anekdotes over deze legendarische stad. Bezoek het Dawson City Museum, maak een selfie voor de Kissing Buildings of bewonder het noorderlicht in het donker. 

Top activiteiten

- Dawson City Museum

- Tombstone Territorial Park

- Dänojà Zho Cultural Centre

- Dredge #4

- Midnight Dome

- Discovery Claim / Free Claim #6

- River Tours

- Klondike Spirit River Cruise

- Mountain Biking

- Paddlewheel Graveyard

- S.S. Keno National Historic Site


Klondike goudkoorts

In de zomer van 1896 werd er goud gevonden in Rabbit Creek. Deze gebeurtenis veroorzaakte de grootste goudkoorts ter wereld. De goudzoekers kwamen van over de hele wereld en overwonnen onvoorstelbare obstakels om bij de Klondike te komen. In totaal waren er naar schatting 30.000 - 40.000 mensen! De zoektocht naar goud begon bij de "Discovery Claim", waar u uitgebreide informatie kunt vinden over de goudkoorts van vandaag. Bij Dredge # 4 krijg je een indruk van de enorme, gigantische afmetingen van de benodigde machines. Dit is de grootste houten graafmachine in Noord-Amerika, 8 verdiepingen hoog en 2/3 zo groot als een voetbalveld.

Goud is nog steeds beschikbaar, zelfs als de goudkoorts na slechts een paar jaar is beëindigd. Bij "Free Claim # 6" kun je je geluk beproeven en het water zeven op zoek naar goud. U kunt houden wat u vindt.


Naar goud zoeken - plezier voor jong en oud
Naar goud zoeken - plezier voor jong en oud

Entertainment

Na een lange dag Dawson City en de omgeving te hebben verkend, ga je naar de oudste arcade van Canada: Diamond Tooth Gerties.  
Elke avond worden hier Can-Can-dansshows met livemuziek opgevoerd en kunt u ter plaatse de lokale bevolking ontmoeten.  

Ga voor rust en stilte naar de Midnight Dome om de stralen van de middernachtzon te vangen en te genieten van het uitzicht op Dawson en de Yukon-rivier.

Of ga naar de Sourdough Saloon in het Downtown Hotel. Daar heb je de mogelijkheid om lid te worden van de Sourtoe Cocktail Club, die al meer dan 100.000 leden wereldwijd heeft. Het enige wat je hoeft te doen is een schnaps drinken met een gemummificeerde echte teen, of beter gezegd, je lippen hoeven hem alleen maar aan te raken. 'Je kunt het snel drinken, je kunt het langzaam drinken, maar je lippen moeten de teen raken.' Veel plezier ermee!


Dansvoorstelling
Dansvoorstelling

Avontuur op de rivier

Diverse lokale aanbieders bieden verschillende tochten op de rivier aan. U kunt bijvoorbeeld peddelen langs de Yukon-rivier op de raderstoomboot "Klondike Spirit" en luisteren naar anekdotes uit het verleden van de regio. Of je kunt de George Black Ferry nemen over de rivier en de Paddlewheel Graveyard verkennen - een verzameling raderstoomboten die hun bloei al lang voorbij zijn. Wilt u zelf lichamelijk actief zijn, dan is er natuurlijk de mogelijkheid om een begeleide tocht te boeken of een individuele meerdaagse tocht per kajak op de Yukon rivier. Dit is in ieder geval een ervaring die je in het leven nooit meer zult vergeten. 

Yukon River
Yukon River

Tombstone Territorial Park

Maak vanuit Dawson City een dagtocht naar Tombstone Territorial Park, bereikbaar via de Dempster Highway. De route passeert het Ogilvie-gebergte en biedt door de ruige bergtoppen, prachtige begroeiingen en talrijke diersoorten een indrukwekkende tocht. In de nazomer kunt u dan ook nog eens genieten van schitterende herfstkleuren. Rijdt u zeker ook naar de Tombstone Lookout voor een spectaculair uitzicht op Mount Monolith, In het visitor centre informeren ze u graag uitvoerig over de omgeving. 

Tombstone Territorial Park
Tombstone Territorial Park

FACTS

 1. Tijdens de goudkoorts was Dawson City de grootste stad ten westen van Winnipeg en ten noorden van Seattle.
 2. Het Dawson Historical Complex, dat het grootste deel van Downtown vormt, is een erkende National Historic Site
 3. Dawson City was de hoofdstad van het Yukon Territory van 1898-1953
 4. Tijdens de wereldberoemde hondensledewedstrijd "Yukon Quest", die over 1635 kilometer van Fairbanks (Alaska) naar Whitehorse (Canada) loopt, moet volgens de regels in Dawson een verplichte pauze worden genomen.  


Percy DeWolfe Memorial Mail Race
Percy DeWolfe Memorial Mail Race
Dawson City