Dayton

Ohio

  • De stad Dayton wordt ook wel Gem City genoemd.
    Dayton
  • Dayton ligt in de vallei van de Great Miami River.
    Dayton vanuit vogelvluchtperspectief
  • De gebroeders Wright maakten de eerste permanente vlucht mogelijk met een motoraangedreven machine.
    Gebroeders Wright

Der Geburtsort der Luftfahrt

De stad Dayton ligt in de staat Ohio, ten noorden van Cincinnati en ten zuiden van Toledo, in de vallei van de Great Miami River. Dayton wordt door de lokale bevolking ook wel "Gem City" genoemd. De exacte reden voor deze bijnaam is niet bekend, waarschijnlijk vanwege een succesvol renpaard "Gem" of omdat de stad zo mooi is als een edelsteen. 

De stad staat ook bekend als de geboorteplaats van de luchtvaart en de thuisbasis van luchtvaartpioniers Orville en Wilbur Wright. Ga in Dayton naar het National Museum of the US Air Force.

Klima

Net als in het overige deel van de staat Ohio kent Dayton heel verschillende seizoenen. In de winter kan het erg koud worden en soms is de sneeuwval zo hevig dat het verkeerschaos kan veroorzaken. De lente is een mix van koude en milde dagen, en in de dit seizoen kunnen soms stormen voorkomen. In de zomermaanden kan het erg warm worden. De zomerdagen kunnen zich voortslepen tot in de herfst, maar in de herfst zijn ook koelere dagen mogelijk.

Caesar Creek State Park

Caesar Creek State Park ligt op ongeveer 50 km van Dayton en is een openbaar recreatiegebied. Het park wordt benadrukt door zijn steile canyons, verspreide bossen en weilanden en het blauwe water van Caesar Creek Lake. Het park is een van de beste recreatiemogelijkheden in de buitenlucht in de staat Ohio. Er zijn tal van wandel- en ruiterpaden in het park, evenals mogelijkheden om te kamperen, vissen, picknicken en varen.

Caesar Creek Lake
Caesar Creek Lake

National Museum of the US Air Force

Het National Museum of the US Air Force is het grootste militaire luchtvaartmuseum ter wereld. Hier worden meer dan 300 verschillende vliegtuigen tentoongesteld. Bezoek dit museum om moderne prototypes of vliegtuigen uit de begintijd van de luchtvaart te zien. Een van de hoogtepunten is de Mercury-ruimtecapsule.

Dayton Aviation Heritage Park

In een voormalige fietsenwinkel in Dayton trainden de gebroeders Orville en Wilbur Wright zichzelf in de luchtvaartwetenschap. Na ongeveer drie jaar uitproberen, maakten ze de eerste permanente vlucht mogelijk met een motoraangedreven machine. Hun uitvinding werd in 1904 en 1905 geperfectioneerd in hun geboorteplaats Dayton . Als je meer wilt weten over dit historische verhaal, bezoek dan zeker het Dayton Aviation Heritage Park.

Gebroeders Wright
Gebroeders Wright