Des Moines

Hoofdstad van de staat Iowa

  • Asian Gardens in Des Moines
    Des Moines
  • Park met een wandelroute langs het meer
    Gray's Lake Bridge
  • Des Moines river dam
    Des Moines river dam

Des Moines, Iowa

Des Moines is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Iowa en ligt aan de Des Moines rivier de zich weer kruist met de Racoon River. In 1851 werd de stad opgericht als Ford Des Moines maar werd 1857 afgekort tot Des Moines. De stad staat bekend om het State Capitol, maar ook vanwege de vele wandelpaden en prachtige natuur. Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad die zich bevinden in East Village. Vanaf het State Capitol is het niet zo ver lopen naar het State of Iowa Historical Museum. Hier vind je veel over de geschiedenis van Iowa. Ook kun je deze stad kun je niet verlaten zonder de winkels en verschillende restaurants te hebben bezocht in East Village.

What to do

- Bezoek het Iowa State Capitol.

- Geniet van prachtige tuinen in Des Moines Botanical Center.

- Leer meer over de Historie van Des Moines in het Des Moines Art Center


Iowa State Capitol

In Des Moines staat een van de mooiste staatcapitools van de Verenigde Staten. Het is een van de populairste bezienswaardigheden in de stad vanwege de 84 meter hoge bladgouden koepel. Het Capitol ligt bovenop een heuvel waardoor je een panoramisch uitzicht hebt op het centrum van de stad. Aan de zijkanten en de voorkant van het gebouw bevinden zich verschillende monumenten en gedenktekens waaronder het Soldiers and Sailors Monument en het Lincoln and Tad-standbeeld.  

Des Moines Botanical Center

Des Moines Botanical Center ligt aan de oever van de rivier en is een openbare tuin van 7 hectare groot. Hier vind je meer dan 15.000 exotische planten en is daarmee een van de grootste verzamlingen in het Midwesten. De planten zijn verdeeld over 10 verschillende tuinen waaronder een watertuin, naaldboomtuin, een rozentuin en een serre met tropische en woestijnplanten. Ook zijn er verschillende dieren te vinden o.a. vissen, losvliegende vogels en schildpadden

Iowa State Capitol
Iowa State Capitol

Des Moines Art Center

Het museumgebouw is ontworpen in 1948 door architecten Richard Meier, Eliel Saarinen en I.M. Pei. Er is een grote hoofdgalerij die het hele jaar door verschillende tentoonstellingen laat zien. De rest van het museum heeft een permanente collectie aan verschillende kunst. Er worden regelmatig lezingen, filmfestivals en workshops georganiseerd voor elke leeftijd.

Klimaat

Des Moines heeft een vochtig landklimaat waarbij de zomers erg warm en vochtig zijn. In de winter daalt de temperatuur tot enkele graden onder het vriespunt en kan er veel sneeuw vallen. Juli is de warmste maand met een temperatuur van 30 graden Celcius. Wel is het opvallend dat in de lente en zomer de middag eindigd met onweersbuien.

Shattering Silence
Shattering Silence