Dillon

Colorado

  • Dillon is een klein plaatsje in Colorado, gelegen op 2700 m hoogte.
    Dillon Colorado
  • Lake Dillon is het hele jaar door een trekpleister voor outdoor recreatie.
    Lake Dillon

Dillon

Dillon is een klein plaatsje in Colorado, gelegen langs de oevers van Lake Dillon en biedt zowel in de zomer als winter tal van recreatiemogelijkheden en adembenemend uitzicht op de bergen. Dillan staat bekend om de hoogste diepzeehaven van het land en beschikt ook over het Dillon Amphitheatre, waar wekelijkse dansavonden en gratis weekendconcerten worden gehouden. 

Zomer en winter

In de winter hebben mensen die in Dillon verblijven toegang tot 5 skigebieden binnen dertig minuten rijden: Arapahoe Basin, Breckenridge, Copper Mountain, Keystone en Loveland. De omgeving biedt talloze winteractiviteiten. In de zomer trekken mensen massaal naar het Dillon Reservoir-gebied. De Dillon Marina verhuurt o.a. boten en kano's zodat u het meer kunt gaan verkennen.

Lake Dillon

Het Dillon-stuwmeer, ook wel bekend als Lake Dillon, is het grootste meer in de omgeving en biedt prachtige uitzichten op de bergen en een scala aan activiteiten en recreatie. Lake Dillon, begrensd door de steden Dillon, Frisco en Silverthorne, is de thuisbasis van de Dillon Marina, waar het hele jaar door zeilregatta's en andere bootevenementen worden gehouden, evenals pontonboten, runabouts en zeilboten die te huur zijn om het meer te verkennen , vissen of zonnebaden in de zomerzon. Het meer is omgeven door het National Forest, waar u kunt wandelen, paardrijden, kamperen, mountainbiken, jeeptochten naar nabijgelegen historische mijnstadjes en andere interessante schilderachtige tochten kunt maken.

Dillon Amphitheatre

Het Dillon Amphitheatre ligt in het centrum van de stad op de kruising van Lodgepole Street en Lake Dillon Drive. Het biedt een adembenemend uitzicht op zowel het meer als de bergen en organiseert de hele zomer een verscheidenheid aan evenementen. Het onlangs gerenoveerde amfitheater biedt plaats aan maximaal 3.500 personen. Het amfitheater van Dillon biedt de hele zomer gratis concerten op weekendavonden.

Lake Dillon
Lake Dillon

Dillon Farmers Market

De Dillon Farmers Market is een seizoensgebonden markt die wekelijks in Dillon wordt gehouden en waar een groot aantal verkopers hun waren verkopen, waaronder in Colorado gekweekte, verse producten, handgemaakte en ambachtelijke producten en heerlijke zelfgemaakte gerechten, samen met livemuziek en familie-entertainment. Geprezen als Summit County's ‘Best Farmers Market’, bevindt de markt zich in Lodgepole Street naast het Dillon Reservoir en loopt van begin juni tot half september op vrijdag. Meer dan 120 verkopers bieden een verscheidenheid aan goederen, waaronder verse groenten en fruit, ambachtelijke kazen, vleeswaren, honing, vers brood, rundvlees, eland of schokkerige buffels, en zelfgemaakt eten zoals zalmsandwiches, tamales, pannenkoeken en meer. Met open picknicktafels kunnen bezoekers genieten van de heerlijke gerechten terwijl livemuziek op de markt wordt gespeeld.

Marina Park

Marina Park is een prachtig stadspark met een spectaculair panoramisch uitzicht over het meer van Dillon en helemaal tot aan de bergketens Ten Mile en Gore. Marina Park strekt zich uit van de kruising van Lake Dillon Drive en Lodgepole Street langs de waterkant tot Point Dillon Park, ligt naast de jachthaven van Dillon en biedt een breed scala aan faciliteiten, waaronder toegang tot de oever van het meer, schaduwrijke picknicktafels, kleine barbecues en een speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. Het park heeft verharde wandelpaden met banken, een historisch pocketpark met interpretatieve borden die de geschiedenis van Dillon laten zien, een bronzen sculptuur pocketpark met zitbanken en een aanlegsteiger met vismogelijkheden. 

Farmers Market
Farmers Market