El Paso

‘Western Boot Capital of the World’

  • El Paso San Jacinto Plaza
    El Paso San Jacinto Plaza

302 dagen zon per jaar!

El Paso is gelegen in de westelijke hoek van Texas, dichtbij de grens van Chihuahua (Mexico). Je kunt je dus voorstellen hoeveel Mexicaanse invloeden er in de stad zijn! Er is veel te zien en te doen in deze karakteristieke stad die wordt omringd door de woestijn en bijzondere flora en fauna. Van levendige kunstgaleries tot beroemde historische bezienswaardigheden, heerlijk (pittig) eten tot culturele attracties.

Fun Facts!

- El Paso is een van de zonnigste locaties in de Verenigde Staten, met 302 dagen zon per jaar.

- El Paso wordt gezien als de ‘Western Boot Capital of the World’

Plaza Theater

Dit is een van de meest beroemde historische bezienswaardigheden van El Paso. Het Plaza Theatre biedt sinds 1929 tot op de dag van vandaag divers entertainment, waaronder Broadway-hits, concerten en individuele uitvoeringen. Met een Spaanse koloniale bouwstijl is deze plek ultiem geschikt voor een (romantische) avond uit tijdens uw vakantie!

Hueco Tanks State Park

Minder dan 50 kilometer ten noordoosten van de stad vind je Hueco Tanks, een recreatieve hotspot voor wandelaars, hikers, vogelaars en iedereen die geïnteresseerd is in natuur en de geschiedenis van de regio. Het park is vernoemd naar de immense rotsformaties en natuurlijke reservoirs die regenwater opvangen. Vanwege het beschermde natuurgebied in het park is er een limiet aan het aantal mensen dat op een dag kan bezoeken, en daarom wordt het over het algemeen geadviseerd een bezoek van tevoren te plannen. Rondleidingen, langs bijvoorbeeld de historische pictogrammen op rotswanden, kunnen worden gepland tijdens een bezoek.