Flagstaff

The Dark Sky City

 • Flagstaff
  Flagstaff
 • Cococino National Forest
  Cococino National Forest
 • Downtown Flagstaff
  Downtown Flagstaff
 • Grand Canyon Helicoptervlucht
  Grand Canyon Helicoptervlucht
 • Humphreys Peak
  Humphreys Peak

Meer dan alleen "Gateway to the Grand Canyon"

Flagstaff, iets minder dan 97 kilometer ten zuiden van het beroemde Nationale Park Grand Canyon, is met iets minder dan 60.000 inwoners de grootste stad in Centraal-Arizona. De stad wordt vaak gekozen voor een overnachting op de route naar de Grand Canyon. 

De stad is niet alleen populair vanwege het historische stadscentrum met tal van restaurants, bars en galerieën, maar ook vanwege de prachtige omliggende natuur die eromheen ligt. Dit gebied nodigt uit voor tal van activiteiten zoals skiën, wandelen en mountainbiken, zowel in de zomer als in de winter. 

Onze top 6!

- Grand Canyon: Dit waarschijnlijk meest beroemde en indrukwekkende nationale park van de VS ligt nog geen 100 km van de stad.

- Sunset Crater National Monument: kleine vulkaan op het Colorado-plateau waar u door de lavavelden kunt wandelen. Vanaf de Cinder Hills Overlook heeft u een geweldig uitzicht op de vulkaan.

- Het centrum van Flagstaff: Het historische en levendige stadscentrum heeft een aantal mooie musea, talloze restaurants, brouwerijen en andere culturele bezienswaardigheden.

- Galaxy Diner: In dit iconische restaurant, centraal gelegen in Flagstaff en vlak bij de Route 66, wordt u teruggevoerd naar het Amerika van de jaren 50: u zit op de rode gestoffeerde stoelen en kunt hier genieten van hamburgers, friet en milkshakes in een authentieke sfeer. Uiteraard ontbreekt de Jukebox hier ook niet.

- Walnut Canyon National Monument: Spectaculaire kloof waar in de twaalfde eeuw de inwoners van Anasazi zich hebben gevestid. De woningen zijn in de overhangende kliffen van de kloof gebouwd.

- Arizona Snowbowl: In de winter een uitstekend skigebied, maar ook in de herfst en de zomer een prachtig gebied om te wandelen, mountainbiken en te genieten van een spectaculair uitzicht op de noordrand van de Grand Canyon.

Flagstaff ontdekken

Flagstaff is met zijn historische binnenstad met moderne restaurants, traditionele brouwerijen, clubs en kunstgalerieën de belichaming van de Amerikaanse way of life. De stad dankt zijn naam aan een aantal kolonisten die op hun route naar het westen in Flagstaff zijn gestopt om Onafhankelijkheidsdag te vieren. Om de Amerikaanse vlag te hijsen, werd een Ponderosa Pine getopt en als vlaggenmast gebruikt.

Naast voldoende winkels heeft Flagstaff ook verschillende mooie musea.  Ook het Lowell Observatory is zeker de moeite waard. Dit observatorium op een heuvel net ten westen van het stadscentrum biedt een geweldig uitzicht over Flagstaff. Gedurende de dag heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan rondleidingen en lezingen en 's nachts kunt u de sterren aanschouwen. 

En in Flagstaff mag een rit over de beroemde Route 66 zeker niet ontbreken! Deze route loopt sinds 1920 door Flagstaff en vandaag de dag liggen op sommige delen van deze route nog originele, klassieke motels, diners en musea. 

Flagstaff Downtown
Flagstaff Downtown

Grand Canyon

Vanuit Flagstaff is het ca. 1,5 uur rijden naar de Grand Canyon. Flagstaff wordt dan ook niet voor niets de "Poort naar de Grand Canyon" genoemd. Het meest bezochte deel van Grand Canyon, de South Rim, ligt op minder dan 100 km van Flagstaff. Veel uitzichtpunten kunt u zonder veel moeite bereiken. Ook zijn er wandelingen van verschillende duur en moeilijkheidsniveaus. Een spectaculaire helikoptervlucht is ook een aanrader en geeft u direct een idee van de ongelooflijke grootte van de Canyon. Meer informatie over de Grand Canyon vindt u hier.

Tip: de hotels in Flagstaff zijn aanzienlijk goedkoper dan de hotels direct bij Grand Canyon National Park. Dit wordt ook weerspiegeld in de beschikbaarheid van de hotels.

Bezienswaardigheden in de omgeving

De prachtige natuur rondom de Flagstaff biedt nog veel meer! Bezoek de Meteor Crater of Barringer Crater, die meer dan 50.000 jaar geleden werd opgericht door de impact van de meteoriet Canyon Diablo. De krater heeft een diameter van een kilometer en is 180 meter diep. Meerdere keren per dag vinden er wandelingen onder begeleiding plaats. Deze duren ongeveer een uur. Daarnaast is hier een museum en ontdekkingscentrum.

Een half uur rijden van Flagstaff ligt Wupatki National Monument, een verzameling van bijna 2.600 prehistorische plaatsen. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de ruïnes van de Pueblos cultuur die u door middel van een 45 minuten durende wandeling bereikt. Een paar kilometer verderop ligt op ongeveer 2.400 meter de Sunset Crater, een kleine vulkaan, waarvan de laatste uitbarsting in 1090 heeft plaatsgevonden. De klim naar de rand van de krater is verboden, maar binnen in de lavastromen lopen een aantal lavabuizen, die beloopbaar zijn. Vanuit de Cinder Hills Overlook heeft u een prachtig uitzicht op de Sunset Crater en de vele andere vulkanen.

Wupatki National Monument
Wupatki National Monument

Fast Facts!

- In 1930 werd door Clyde Tombaugh in het Lowell Observatory, een van de oudste observatoria in de Verenigde Staten, de planeet Pluto ontdekt.

- Het Coconino National Forest, op slechts enkele kilometers van Flagstaff, heeft 's werelds grootste ononderbroken ponderosa-dennenbos. Ponderosa-dennen groeien in bergachtige gebieden met weinig regenval op 1.800-2.200 meter

- In ongeveer 2 uur rijdt u van de besneeuwde dennenbossen in het berglandschap van Noord-Arizona naar de Sonorawoestijn. In de winter kunt u dan ook op dezelfde dag zowel skiën als tussen de Sonora cactussen wandelen.