Grand Junction

River City

  • Colorado National Monument
    Grand Junction
  • Colorado National Monument
    Grand Junction
  • Grand Junction in Colorado
    Grand Junction

Grand Junction

Grand Junction ligt in de staat Colorado langs de oevers van de Colorado-river. Deze stad heeft ongeveer 60.000 inwoners en ligt op een klein stukje rijden van de staat Utah. De ligging aan de westkant van de Rockies maakt het bezoek aan deze stad een goede keuze voor degene die de voorkeur hebben voor de wat kleinere steden. De stad heeft als bijnaam River City, dit komt door de samenkomst van rivieren in de stad. Grand Junction ligt midden in de Grand Valley en in de omgeving vind je veel natuurschoon. Deze stad staat ook bekend als ‘Colorado’s Wine Country’. Er zijn in de omgeving veel wijngaarden en wijnmakerijen te vinden. In Downtown Grand Junction heb je de mogelijkheid om te gaan winkelen, lekker te eten en te genieten van een goed glas wijn uit de streek.

Top 3 Activiteiten

1. Geniet van verschillende wandelroutes en rotsformaties bij het Colorado National Monument

2. Breng een bezoek een wijnmakerij

3. Mis niets van alles wat Grand Junction downtown je te bieden heeft!


Colorado National Monument

Vanuit het nationale monument van Colorado heb je fantastisch uitzicht over de stad. Met verschillende rotsen in rode tinten, kloven, dalen en bergen is dit monument de iconische attractie in Colorado. Daarmee is het ook de een van de meest bezochte en gefotografeerde locaties in het westelijke deel van de staat. Je kunt hier vanuit het bezoekerscentrum verschillende wandelroutes volgen. Een van de populairste routes is de Serpents Trail, deze gaat naar de top van het monument en is ongeveer 1,5 kilometer lang. De bekendste rotsformatie uit park is het Independence Monument van 135 meter hoog. Deze rotsformatie is van dichtbij te zien tijdens de Monument Canyon Trail van ongeveer 8 kilometer

Colorado National Monument
Colorado National Monument

Two Rivers Winery

Hoewel veel soorten wijndruiven kwetsbaar zijn en kleine veranderingen in het klimaat en de bodem niet verdragen, zijn andere stevig en doen ze het redelijk goed in relatief ruwe omgevingen zoals het westen van Colorado. Two Rivers Winery ligt net ten westen van het centrum van Grand Junction. Hoewel het gebied waarin het zich bevindt geen Napa Valley is, produceren ze hier heerlijke wijnen die felbegeerde prijzen hebben gewonnen. Naast de pittoreske locatie biedt de wijnmakerij door sommeliers geleide rondleidingen en proeverijen. 

Two Rivers Winery
Two Rivers Winery

Grand Junction Downtown

Met een verscheidenheid aan restaurants, galeries, winkels en theaters biedt Downtown Grand Junction voor elk wat wils. Eet een hapje in een lokaal restaurant, of geniet van de culturele kant van Grand Junction met een van de grootste kunstcollecties van het land, Art on the Corner. Je vind hier geen grote winkelketens, maar er zijn genoeg kleine boetiekjes, boekhandels, kleine snoepwinkeltjes en wekelijkse boerenmarkten.

Klimaat

Grand Junction staat bekend om zijn droge en gematigde klimaat. Daarom ligt de temperatuur in de winter net boven het vriespunt en als er neerslag valt is het vaak sneeuw. Het kan zelfs in oktober al gaan vriezen. In de zomer is het er droog en warm en ligt de temperatuur tussen de 30 en 35 graden. 

Grand Junction, Colorado