Grand Rapids

Furniture City

  • Natuurgeweld in Grand Rapids
    Grand Rapids
  • Nederlands erfgoed is te vinden in Grand Rapids
    Grand Rapids
  • Mooie natuur in Grand Rapids
    Grand Rapids

Grand Rapids

Grand Rapids is de op een na grootste stad in de staat Michigan en ligt naast de Grand River die voorbij raast in dit prachtige deel van de Verenigde Staten. De stad is een toevluchtsoord voor veel dingen, maar is vooral een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, aangezien Grand Rapids vele kunstmusea heeft. Als je toch meer wilt weten over de geschiedenis dan zit je hier ook goed. Je vind hier ook vele historische en culturele attracties.


Fun Facts

- In de omgeving is veel Nederlands erfgoed te vinden.

- Grand Rapids heeft zijn naam te danken aan de stroomversnellingen in de nabijgelegen rivier de Grand.

- Grand Rapids was de eerste stad in de VS die fluoride aan het drinkwater toevoegde (in 1945)

- Na Detroit is Grand Rapids de grootste stad in de staat Michigan


Nederlands erfgoed

In de buurt van Grand Rapids is veel Nederlands erfgoed te vinden. Er worden verhalen van Nederlandse kolonisten vertel in het Dekker huis/Zeeland Historical Museum. Dit museum zit gehuisvest in een huis uit 1876. In het plaatsje Holland, wat ongeveer een half uur rijden is vanaf Grand Rapids, ligt Nelis Dutch Village. Hier vind je een themapark met een 19e eeuws gereconstrueerd Nederlands dorpje compleet met een klompenfabriek. Een aantal keer per dag worden er ook traditionele volksdansen opgevoerd. Ook vind je in Holland het park Windmill Island Gardens. Dit is een wat groter park met een werkende Nederlandse Molen, een echt orgel, een antieke carrousel, bloemen en een miniatuur dorp.

Grand Rapids
Grand Rapids

John Ball Zoo

De Jonh Ball Zoo ligt op ongeveer 3 kilometer van Grand Rapids en staat bekend om zijn meer dan 1000 diersoorten. In deze dierentuin willen ze de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nabootsen. Behalve het bezoeken en het bekijken van de dieren die in dit park leven kun je er ook andere leuke activiteiten doen zoals kamelen rijden.

John Ball Zoo
John Ball Zoo

Klimaat

Grand Rapids heeft een warm landklimaat met koude sneeuwrijke winters en aangenaam warme zomers. De winters zijn hier koud en duren vrij lang met lange periodes vorst. De zomers zijn warm maar er kan in deze periode ook flink wat neerslag vallen.

Grand Rapids, Michigan