Great Falls

''Electric City''

  • De authentieke Montana - ervaring
    Great Falls
  • De authentieke Montana ervaring
    Great Falls
  • Een van de grootste zoetwaterbronnen van het land
    Giant Springs State Park

Great Falls

Great Falls is een plek voor de echte avonturiers die op zoek zijn naar de authentieke Montana-ervaring. Het is gelegen aan de Missouri rivier in het hard van Montana en biedt een uitgebreide mogelijkheid aan buiten activiteiten. Maar er is ook genoeg kunst, cultuur en geschiedenis te zien. Great Falls is de op twee na grootste stad van Montana en vernoemd naar een van de vijf watervallen aan de rivier de Missouri. Ook staat het bekend als de museumhoofdstad van Montana. Voor de avonturiers zijn er dus ook volop mogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld wandelen, mountainbiken, vissen, zwemmen, kajakken, kano varen en nog veel meer!

Top 3 Outdoor acitviteiten

1. Skiën in het prachtige skigebied van Great Falls

2. Ga rotsklimmen in de Blackleaf Canyon op minder dan een uur rijden van Great Falls

3. Geniet van de prachtige sneeuwganzen en andere wilde dieren bij Freezeout Lake


Verschillende bezienswaardigheden op een rij

CM Russell Museum

Dit museum is verkozen tot het beste museum van Montana. Je vind hier meer informatie over de cowboys en indianen, meer dan 2000 werken van Charles Marion Russel en andere Amerikaanse westernkunst. Denk daarbij aan oude gebruiksvoorwerpen, historische brieven en inheemse beeldjes.

Giant Springs State Park

Dit park is de thuisbasis van een van de grootste zoetwaterbronnen van het land. De bronnen stromen met een snelheid van 156 miljoen liter water per dag en het water blijft op een temperatuur op 54 graden. Ieder jaar bezoeken meer dan 500.000 mensen dit park, waardoor dit park het meest bezochte staatspark is in Montana.

Bezoek The Great Falls

Het beste uitzicht op de Great Falls heb je vanaf de hoogste top van Ryan Island Park en is bereikbaar vanaf een hangbrug over de rivier de Missouri. Het zicht wat je al hebt op de weg er naar toe over uitgestrekte hoogvlaktes en landbouwgrond is adembenemend.

Kajakken op de Missouri en Sun Rivers

In Great Falls heb je de mogelijkheid om met een kajak over de Missouri en de Sun Rivers te varen. De Missouri-rivier kronkelt door Great Falls en is een ideale locatie om rustig te kajakken en te genieten van de zon en natuur.


Sneeuwganzen
Sneeuwganzen

Klimaat

Great Falls heeft een koud steppeklimaat met een flinke regenperiode. Deze periode duurt van April tot en met Augustus. De maanden daar omheen zijn erg droog. De temperatuur in de wintermaanden ligt gemiddeld onder het vriespunt maar tijdens de zomermaanden stijgt de temperatuur rond de 30 graden Celcius.