Idaho Falls

Idaho

  • Idaho Falls ligt in het oosten van de staat Idaho.
    Idaho Falls
  • De kunstmatig aangelegde dam in de Snake River.
    Snake River

Idaho Falls

Idaho Falls ligt in het oosten van de staat Idaho, nabij Grand Teton en Yellowstone. Het plaatsje heeft een historisch centrum aan de oostkant van de rivier Snake River, met restaurants, pleinen, winkels en musea. Een bezienswaardigheid is de Idaho Falls Idaho Temple, een mormoonse tempel met een oppervlakte van maar liefst 8.500 vierkante meter.

Geschiedenis Idaho Falls

Begin 19e eeuw werd de eerste nederzetting opgericht. Handelaars en jagers waren de eerste bewoners, waarna snel de missionarissen volgden. Toen in 1860 goud werd ontdekt in Eagle Rock, zoals Idaho Falls destijds heette, kwam de grootste migrantenstroom op gang bestaande uit duizenden goudzoekers.

Met de totstandkoming van een bootdienstregeling over de Sanke River, de bouw van een brug en spoorlijn werd aan de behoefte van een deugdelijke infrastructuur voldaan. In 1891 werd de stad omgedoopt in Idaho Falls, vernoemd naar de kleine watervallen in de Snake River. Na de goudkoorts bleven grotendeels alleen de kolonisten in Idaho Falls. Velen hadden voorheen aan de spoorlijn gewerkt en besloten terug te komen om zich hier te vestigen. De grond werd door een irrigatiesysteem gereed gemaakt voor landbouw en nog steeds is Idaho Falls een van de belangrijke agrarische plaatsen van de staat.


Idaho Falls Idaho Temple

Deze tempel is een waar middelpunt van Idaho Falls. De temple is in 1941 voltooid en heeft een oppervlakte van meer dan 8.500 m2 op een grondstuk van 2.8 ha. Het Idaho Falls-tempelterrein is open voor het publiek en is een mooie en rustige plek om te bezoeken. U kunt een wandeling maken door de kleurrijke tuinen, tot rust komen bij de fonteinen en de waterval en genieten van een mooi uizicht op de Snake River. U kunt tevens een rondleiding volgen in het visitor center

Museum of Idaho

In dit museum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van Idaho. Daarnaast worden er ook diverse, veelal wetenschappelijke, tentoonstellingen gegeven en was het een van de vier officiële NASA kijklocaties voor de totale zonsverduistering in augustus 2017. Het museum is het grootste museum van de staat Idaho.

Idaho Falls Idaho Temple
Idaho Falls Idaho Temple

Greenbelt

Greenbelt is een stadspark gelegen aan weerskanten van de Snake River, van maar liefst 8 kilometer lang. U kunt hier wandelen, fietsen en talloze winkeltjes en restaurants ontdekken. Vanaf de Broadway Bridge heeft u een goed zicht op de waterval van Snake River waar de stad zijn naam aan te danken heeft. Deze waterval met een val van 6 meter is ontstaan door een kunstmatig aangelegde omleidingsdam. Voorheen bestond dit deel van de rivier uit kleine stroomversnellingen. 

Hell's Half Acre Lava Field

Deze basalt lavavlakte is gelegen op de Snake River Plain van Idaho in de Verenigde Staten, ongeveer 40 km ten westen van Idaho Falls. In 1976 kreeg het noordwestelijke deel van dit gebied de titel National Natural Landmark. De lavavlakte heeft een oppervlakte van ongeveer 390 km2 . U kunt twee routes volgen, gemarkeerd met blauwe (800 meter) en rode (7,2 km) vlaggen. De lavavlakte van Hell's Half Acre biedt een verscheidenheid aan plantensoorten. Ook leeft er veel wildlife zoals o.a. coyotes, steenarenden, muilezelherten, elanden en gaffelbokken. 


De waterval in stadspark Greenbelt
De waterval in stadspark Greenbelt

Teton Scenic Byway

Vanuit Idaho Falls kunt u via de Teton Scenic Byway richting Grand Teton National park rijden. Deze route van iets meer dan 100 kilometer biedt een grandioos uitzicht op de besneeuwde pieken van Grand Teton. De rit duurt ongeveer 2,5 uur.

Grand Teton National Park
Grand Teton National Park