Key West

​“Het gaat niet om de bestemming maar om de weg ernaar toe” .

Deze uitspraak zou heel goed passen bij je reis naar Key West. Echter, mocht Key West je eindbestemming zijn bij een bezoek aan de Keys, dan heb je wel voor dé trekpleister van de Keys gekozen. Onderweg naar Key West kom je over diverse eilandjes die met bruggen aan elkaar verbonden zijn. Je legt deze route af over de Overseas Highway

Onze tips!

- John Pennekamp op Key Largo, hier beleef je de onder water wereld.

- Theatre of the Sea op Islamorada, hier kun je shows bijwonen met dolfijnen en zeeleeuwen en er zelfs mee zwemmen;

- Dolphin Research Center op Grassy Key;

- Florida Keys Aquarium Encounters Marathon, bekijk het leven in de zee en zwem er samen mee in een groot aquarium;

- The Seven Mile Bridge.

Key West in 1 dag

Eenmaal aangekomen op Key West na een rit waar je veel indrukken hebt opgedaan, waan je je in een omgeving van rust en ontspanning. De sfeer die er hangt is heel relaxt. Op Key West is er genoeg te doen. Je kunt “Key Lime Pie” eten, dé signature dish van Key West. Ook moet je op de foto bij het “Most Southern Point”. Voor een hapje en een drankje ga je naar Duval Street. Hier vind je genoeg gelegenheden om lekker te eten en te drinken. Liefhebbers van cultuur en literatuur kunnen hun hart ophalen in het Ernest Hemmingway House.

Fun Facts!

- The Most Southern Point eigenlijk helemaal niet op het meest zuidelijke punt ligt? Deze ligt op Ballast Key maar dat is een privé-eiland

- Key West ook een internationale luchthaven heeft?

- Sloppy Joe’s één van de bekendste bars op Key West is? Om negen uur ’s ochtends gaan de deuren open en om 4 uur ’s nachts gaan de laatste gasten pas weg.

- Liefhebbers van “Key Lime Pie” hun hart op kunnen halen in de “Kermit’s Key West Key Lime Shoppe”? Ze verkopen naast de bekende “Key Lime Pie” ook snoepgoed, drankjes, zeep en shampoo waarin de kleine limoenen verwerkt zitten.

- Key West een van de weinige Gay-friendly uitgaanssteden van de Verenigde Staten is? Her en der in Key West zie je de bekende regenboogvlaggen hangen en de kans is zeer groot dat je travestieten rond ziet lopen.