Keystone - South Dakota

Mount Rushmore

  • Crazy Horse, tot op de dag van vandaag nog steeds niet afgebouwd.
    Crazy Horse
  • Mount Rushmore
    Mount Rushmore
  • Rivier in the Black Hills
    Rivier in the Black Hills

Keystone - South Dakota

Diep weggestopt in de adembenemende Black Hills, is Keystone de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar plezier en avontuur. Met een overvloed aan buitenavonturen, mogelijkheden om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het land en gezinsvriendelijke attracties, bied het Keystone-gebied opwinding op ieder vlak voor alle leeftijden.

Things to do

1. Mount Rushmore, op slechts 8 autominuten treft u de indrukwekkende presidentenhoofden aan welke dit gebied zo enorm kenmerken.

2. Crazy horse, is het antwoord van de Lakota-Sioux bevolking op Mount Rushmore. De start van de bouw is begonnen in 1948 echter door liquiditeitsproblemen, welke mede te maken hebben met geloofsovertuiging, is de bouw nog immer niet afgerond.

3. Iron Mountain Road, betreft een bijna 37 mijl lange schilderachtige snelweg in South Dakota welke ongetwijfeld een goede impressie bij u achterlaat.

4. Badlands National Park, in dit park treft u rotsen in verschillende lagen en kleuren aan. Verder is het een beschermd leefgebied voor bizons en dikhoornschapen.

5. Devils Tower National Monument, een grote monoliet van intrusief gesteente gelegen in Crook County. Deze monoliet is 386 meter hoog en de top bevindt zich 1558 boven zeeniveau. Floortje Dessing heeft een aantal jaren geleden een bezoek gebracht aan dit unieke gebied waarbij dit enorme gesteente uit de lucht schiet tussen uitgestrekte vlaktes.


Omgeving

De omgeving heeft een diversiteit aan natuur en monumenten te bieden zoals hierboven al deels beschreven is. Omgeven door de Black Hills welke al een bezienswaardigheid op zich zijn is Keystone gelegen op een steenworp afstand van Mount Rushmore. Ook een bezoek aan Wind Cave National Park is zeker de moeite waard. Dit betreft een grotten complex met een formatie die u nergens ter wereld aantreft. Bovengronds treft u oa. bizons en elanden aan in een van de oudste nationale parken. Daarnaast kunt u vanuit Keystone ook een bezoek brengen aan Custer State Park.


Custer State Park
Custer State Park

Klimaat

Keystone kenmerkt zich door een lange koude winterperiode en de korte warme tot hete zomerperiode. De meeste neerslag valt hier tijdens de zomermaanden. Waardoor de luchtvochtigheid in die periode juist wat hoger is als de rest van het jaar. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is vanaf mei t/m september.

Rivier in the Black Hills
Rivier in the Black Hills

Geschiedenis

Van oudsher al “City of Gold“ genoemd maar sinds de jaren veertig natuurlijk vooral bekend als “Home of Mount Rushmore“. De wortels van Keystone begonnen in de mijnbouw van hard gesteente met de aankomst van de eerste permanente kolonist Fred Cross in 1877. Veertien jaar later werd de eerste goudclaim gelokaliseerd en ontstond de stad Keystone uit de claim die zijn naam draagt. De stad bloeide het volgende decennium met het hoogtepunt van de spoorweg die Keystone bereikte in 1900. Nadat de primaire mijn in 1903 werd gesloten, leed Keystone aan een economische depressie en bleef daar tot 1927 toen het uithouwen van Mt. Rushmore opnieuw welvaart bracht. Keystone leed opnieuw op een tragische manier op 09 juni 1972, toen stortregens de Black Hills aanvielen en plotselinge overstromingen veroorzaakten in vele kreken door de steden van The Black Hills. Keystone, die opnieuw zijn blijvende geest toonde, ging vooruit, herbouwde en werd in juli 1973 als stad ingelijfd. 

Mount Rushmore
Mount Rushmore