Lake Tahoe

Kristalhelder meer in majestueuze bergen

Zwemmen en watersporten in de zomer, wandelen in de herfst en lente en skiën in de winter: Hoewel het een vakantieparadijs is in elk seizoen, is Lake Tahoe bij weinig toeristen bekend. 
​Op een hoogte van bijna 1900 meter boven de zeespiegel en soms tot 500 meter diep, vormt het azuurblauwe meer, dat wordt beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld, een natuurlijke grens tussen de staten Californië en Nevada. Wat u kunt doen en zien op Lake Tahoe, lees u op deze pagina. 

Onze Top 3!

- Emerald Bay State Park: Prachtige baai aan de zuidkust van Lake Tahoe, glinsterend in glorieuze blauwgroene tinten.

- Wintersport: Een van de grootste en mooiste skigebieden in de VS, met skiën, snowboarden en rodelen en hellingen voor zowel beginners als gevorderden. Naast de rustige skigebieden met een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland, is er ook veel entertainment en après-ski.

- Zephyr Cove: Dromerige mooie baai met lang zandstrand ligt aan de oostelijke oever van Lake Tahoe en er zijn veel mogelijkheden om watersporten te beoefenen. 

Emerald Bay

Emerald Bay, ook wel genoemd de Smaragd Bay, is vernoemd naar de blauwgroene kleur die in het water glinstert en is een van de meest gefotografeerde gebieden van Lake Tahoe. Je kunt de baai bereiken via State Highway 89 en de prachtige Rubicon Trail, die langs de oever van het meer loopt. Vanaf hier kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht op het enige eiland van het meer, Fannette Island, evenals een bezoek brengen aan kasteel Vikingsholm, een zomerhuis gebouwd aan het einde van de jaren 1920 in de Scandinavische stijl.

Emerald Bay
Emerald Bay

Skiën

De met sneeuw bedekte bergtoppen rondom Lake Tahoe nodigen uit om te gaan skiën tussen december en april. Met in totaal 15 skigebieden is het gebied een paradijs voor wintersportfanaten. Het Heavenly Mountain Resort, met bijna 100 banen het grootste skigebied aan de Amerikaanse westkust, is gemakkelijk bereikbaar met de kabelbaan vanuit het centrum van South Lake Tahoe. Op een hoogte van 3060 meter wordt je beloond met een fantastisch uitzicht op het diepblauwe meer en de besneeuwde bergtoppen.

Skigebied Lake Tahoe
Skigebied Lake Tahoe

Activiteiten

Lake Tahoe is een aantrekkelijke vakantiebestemming voor alle actieve vakantiegangers en sportliefhebbers, niet alleen in de winter, maar ook in andere seizoenen. Met zes golfclubs in een bijzonder unieke omgeving krijgen niet alleen ervaren golfers, maar ook gezinnen en beginners waar voor hun geld.

Maar ook alle watersportliefhebbers zijn in goede handen op het kristalheldere meer. Of u nu gaat kajakken of stand-up peddelen, de zeilen hijst of met een motorboot over het meer vaart, alles is mogelijk. Zelfs als u zelf niet actief wilt zijn, hoeft u geen tochtje over het water te missen: op twee raderboten kunt u een tocht maken over Lake Tahoe en genieten van culinaire hoogstandjes in de vorm van een brunch of diner.

Zonaanbidders kunnen zich in de zomer ontspannen op tal van zandstranden, waaronder het Emerald Bay State Park aan de zuidelijke oever van het meer en de Zephyr Cove in het oostelijke deel van het meer. Heerlijk genieten van de voeten in het zand en het diepblauwe water.

Een groot aantal wandelpaden, waaronder de Tahoe Rim Trail die rond het meer loopt met een afstand van 265 km en op sommige plekken tot een hoogte van 2700 meter gaat, maakt het aanbod voor wandelaars en mountainbikers compleet. En bij het ziplinen of de klimcursussen krijgen de adrenalineverslaafden waar voor hun geld.

Lake Tahoe
Lake Tahoe

Fun Facts!

1. De naam van het meer 'Tahoe' slaat op een verkeerd gesproken woord uit de taal van de Washoe-indianen. De term "da ow a ga" betekent "rand van het meer". 

2. Lake Tahoe ligt voor twee derde in Californië en een derde in Nevada. Tevens is Lake Tahoe het tweede diepste meer in de Verenigde Staten en een van de schoonste meren ter wereld. 

3. Het water dat Lake Tahoe bevat, zou elke inwoner van de VS vijf jaar lang dagelijks 190 liter water kunnen geven. 

4. De grootste vis ooit gevangen in Lake Tahoe woog 16.95 kilogram.