Long Beach Peninsula

  • Het prachtige strand van Long Beach Peninsula
    Long Beach Peninsula
  • De duinen bij de Long Beach Boardwalk
    Long Beach Boardwalk
  • Schiereiland in Washington state
    Long Beach Peninsula

Long Beach Peninsula

Dit schiereiland is een plek die je bijblijft. Vanaf het moment dat je de frisse zeelucht inademt tot het moment dat je bij het haardvuur naar de Melkweg zit te staren, biedt het eindeloze stuk strand eenvoud en word gezien als een natuurwonder. Gelegen in de zuidwestelijke hoek van Washington creëren de charmante stranddorpjes en de ontspannen cultuur van het schiereiland een unieke ervaring. Een rijke geschiedenis, avontuur, fantastisch eten en mooie landschappen wachten op je op Long Beach Peninsula in Washington.

What to do

- Ga walvissen spotten op Long Beach Peninsula

- Maak een wandeling langs de populaire Long Beach Boardwalk

- Breng een bezoek aan de twee eeuwenoude vuurtorens


Walvissen spotten

Walvissen kijken is het hele jaar door een activiteit op het schiereiland Long Beach, met grijze walvissen als de meest voorkomende soort. Elke winter passeren walvissen het schiereiland nadat ze de zomer hebben doorgebracht met eten in de voedselrijke wateren van de Noordpool. Op weg naar het zuiden langs de Pacifische kust naar de baaien van Baja California, waar ze paren en hun jongen voeden in de warme lagunes. De uitkijkplatforms in en rond het Lewis and Clark Interpretive Center en North Head Lighthouse bieden het beste uitzicht. 

Walvissen spotten
Walvissen spotten

Long Beach Boardwalk

Maak een wandeling langs de populaire Long Beach Boardwalk die zich bijna een halve mijl langs het strand uitstrekt. Met een panoramisch uitzicht op de kust van Washington en een glimp van de North Head Lighthouse in de verte, biedt deze promenade mooie veruitzichten. Op deze promenade vind je geen kermisattracties en hotdogverkopers. In plaats daarvan lijkt het alsof je boven de duinen hangt.

Long Beach Boardwalk
Long Beach Boardwalk

Cape Disappointmrent Lighthouse en North Head Lighthouse

In het Cape Disappointment State Park staan twee eeuwenoude werkende vuurtorens die zeelieden tot op de dag van vandaag nog steeds naar de kust leiden. De 161 jaar oude Cape Disappointment Lighthouse begeleidt zeilers vanuit het zuiden naar de monding van de Columbia River, terwijl de 119 jaar oude North Head Lighthouse de weg verlicht voor schepen die vanuit het noorden naderen. Korte wandelingen leiden naar beide vuurtorens, die een spectaculair uitzicht bieden op het staatspark en het grotere schiereiland.

North Head Lighthouse
North Head Lighthouse

Klimaat

Long Beach Peninsula heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn vaak droog en ward en in de winter heb je een koude temperatuur. De beste reistijd is van juni tot en met september. In deze periode heb je een zachte en aangename temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur is 18 graden in Augustus en de laagste temperatuur is 8 graden in December.

Long Beach, Washington