Mexican Hat

  • Een kleine woestijngemeenschap in de staat Utah
    Mexican Hat
  • Monument Valley word vaak gebruikt als achtergrond in een film.
    Monument Valley

Mexican Hat

Mexican Hat is een kleine woestijngemeenschap in de zuidoostelijke hoek van Utah. Het ligt langs de San Juan-rivier tussen indrukwekkende rotsformaties. In feite dankt Mexican Hat zelf zijn naam aan een rotsformatie ten noorden van de stad die lijkt op een omgevallen sombrero. De stad dient voornamelijk als tussenstop voor diegenen die naar Monument Valley en Natural Bridges National Monument reizen. Mexican Hat is ook een handige uitvalsbasis voor als je de San Juan-rivier wil verkennen. In het noordwesten van Mexican Hat ligt het natuurpark Goosenecks State Park. In dit park stroomt de San Juan River door de vele bochten in een diepe canyon. Je kunt het vergelijken met Horseshoe Bend in de buurt van Page. 

Fun Fact

De naam Mexican Hat komt van een rots die lijkt op een Mexicaanse Sombrero. Deze rots is gevormd door de landschapsgravende San Juan – rivier. Het is mogelijk deze rots te beklimmen zodat je een fantastisch uitzicht hebt over het gebied rond Mexican Hat.

Geschiedenis

Tijdens de 19e eeuw werd Mexican Hat gesticht door kolonisten. Het werd toen de tijd gebruikt als verzamelplaats voor schapen en ander vee. In de San Juan River werd later goud en olie gevonden, maar dit bleek uiteindelijk niet winstgevend genoeg te zijn. In 1958 werd Mexican Hat verbonden met de buitenwereld door een autoweg. Er woonden ooit ongeveer 1200 mensen maar is toen niet verder gegroeid. Tegenwoordig moet Mexican Hat het hebben van toerisme.

Mexican Hat
Mexican Hat

Klimaat

Mexican Hat heeft een woestijnklimaat. De beste reistijd voor Mexican Hat is van mei tot en met september. In deze maanden heb je een aangename of warme temperatuur en amper neerslag. De hoogste temperatuur gemiddeld is dan 30 graden in de maand juli. In de wintermaanden is het gemiddeld 8 graden.

Mexican Hat, Utah