Missoula

  • De groene natuur in Missoula
    Missoula
  • uitzicht over de stad
    Missoula
  • Water langs de Riverfront Walking Trail
    Missoula

Missoula

Missoula in de staat Montana is een studentenstad aan de schilderachtige westkant van de staat. Dit is een van die plaatsen die je nog lang bijblijft nadat je thuis bent gekomen. Hier zie je geen saloons en cowboys zoals in de andere plaatsen van Montana. Je vind hier de groene campus van de Universiteit van Montana en een knus centrum. Missoula is al een geruime tijd een van de snelst groeiende steden van VS en word gezien als een populaire woonplaats. Downtown Missoula is het hart van de gemeenschap. In het centrum vind je leuke winkels, boetiekjes, galeries en vele restaurants. 

What to do

1. Ontdek het centrum van Missoula via de Riverfront Walking Trail.

2. Bezoek het Missoula Art Museum over de cultuur van het Amerikaanse Westen.

3. Ga voor een lekkere koude pul bier naar de Missoula Brewery.


Riverfront Walking Trail

Een goede manier om het centrum van Missoula te ontdekken is via de Riverfront Walking Trail. Dit is een wandel –en fietspad van ongeveer 8 kilometer lang en gaat langs de oevers aan de noord en zuid kant van de Clark Fork rivier. De trail gaat langs verschillende groene parken zoals Caras Parks en John H. Toole. Er zijn ook een aantal leuke stops tijdens de wandelroute, o.a. Brennan’s wave waar je op een uitkijkpunt kunt kijken naar kajakkers en surfers. 

Missoula
Missoula

Missoula Art Museum

Het Missoula Art Museum is een door de gemeenschap gesteunde onderneming met een focus op kunst die relevant is voor het leven en de cultuur van het Amerikaanse Westen. Het museum ondersteunt het werk van kunstenaars uit Missoula, met name die uit Missoula County. Je vind er onder andere grote collecties hedendaagse Indiaanse kunst uit de VS. Het is mogelijk om zelf rond te lopen in het museum maar ook een rondleiding behoort tot de mogelijkheden.

Missoula Brewery

Bij de Missoula Brewery heb je de mogelijkheid veel verschillende lokaal gebrouwen biertjes te proberen. Er is veel keus in verschillende soorten bier, het varieert van authentieke Duitse bieren tot aan eigentijdse drankjes uit Missoula. Ook in downtown vind je verschillende proeflokalen en cafés. De mogelijkheid bestaat ook om rondleidingen te krijgen in deze brouwerijen.

Missoula Brewery
Missoula Brewery

Fun Facts!

- Missoula produceert een van de beste ambachtelijke bieren van het land.

- Het is er niet (zo) koud in de winter.

- De stad is gekozen tot een van de beste fiets steden van de VS

- In Missoula werd ’s werelds grootste goudklomp gevonden


Missoula
Missoula
Missoula in Montana