Montreal

Europese flair

  • Jacques Cartier Bridge
    Jacques Cartier Bridge
  • Downtown Montreal
    Downtown Montreal
  • Notre Dame Montreal
    Notre Dame Montreal

Een van de leukste steden van Noord-Amerika

Montréal, vaak bestempeld als een van de leukste steden van Noord-Amerika, brengt Europese flair naar Oost-Canada. De Franstalige stad is gelegen op een eiland in de convergentie van de St. Lawrence en Ottawa rivieren. Ontdek hier wat Montréal te bieden heeft!

Onze top 5!

1. Mont Royal: Bovenop deze berg geniet je van een prachtig uitzicht over de stad en de rivier.

2. Foodtour: Montréal staat bekend om zijn eten. Neem een foodtour en probeer al het lekkers dat de stad te bieden heeft.

3. Biodome: Een indrukwekkend gebouw met een nog indrukwekkendere inhoud: 4 verschillende ecosystemen en zo’n 4500 dieren.

4. Plateau: Deze hippe wijk is een mengelmoes van mooie architectuur en fel geschilderde muren.

5. Old Montreal: De Franse kolonie kent hier zijn oorsprong.

Mont Royal

Mont Royal Park is een van de stad zijn grootste groene gedeeltes, wat het een populaire openluchtrecreatieplek maakt. Het park, ontworpen door Frederick Law Olmstad, de co-designer van New York City’s Central Park, bevat een deel van de berg die midden in de stad staat. Vanaf deze heuvel, the Mont Royal, heb je een prachtig uitzicht over de stad. Gedurende het weekend worden er op zondag drum sessies gehouden die bekend staan als Tam-Tams en zeker een bezoekje waard zijn.

Mont Royal Park
Mont Royal Park

Old Montreal

Dit deel van de stad is het, zoals de naam al zegt, oudste gedeelte van de stad. Dit is de originele plek van de stad, zijn Franse koloniale oorsprong. De geplaveide straten worden omringd door leuke boetieks, galerijen, restaurants en souvenirwinkels. Als je niet veel tijd hebt om deze buurt te bezoeken, dan is een bezoekje aan St Paul Street genoeg om een indruk te krijgen van de buurt.

Notre-Dame Basilica of Montreal

Gelegen in Old Montreal, is de Notre-Dame Basilica een historische locatie die niet gemist mag worden. Met zijn neogotische bouwstijl is deze kathedraal een sierlijk en indrukwekkend voorbeeld van religieuze kunst en vakmanschap. De huidige basiliek werd in 1829 ingehuldigd en staat naast de plek waar de oorspronkelijke parochiekerk stond, die tussen 1672 en 1683 werd gebouwd.

Notre Dame Montreal
Notre Dame Montreal

Biodome

Tijdens de Zomerspelen van 1976 werden op deze plek fiets en judo evenementen gehouden. Nu is de Montréal Biodome een plek waar 4500 dieren van over de hele wereld aanschouwd kunnen worden. Biodome kent 4 verschillende ecosystemen: een polaire omgeving, een tropisch regenwoud, een Laurentian bos en het St. Lawrence zeesysteem. De moderne architectuur van het gebouw zelf is trouwens ook prachtig.

Biodome
Biodome

Underground City

Net als Toronto kent Montréal een ondergronds netwerk dat straten en metrostations met elkaar verbindt. Het netwerk van Montréal is zo’n 32 kilometer lang en in de winter gebruiken zo’n 500.000 mensen de tunnels dagelijks. Veel winkels en hotels hebben kelders die in dit ondergrondse netwerk uitkomen, en zo toegankelijk zijn zonder de koude winterse omstandigheden te moeten trotseren.

Plateau

Deze buurt staat bekend als een van de hipste wijken die Montréal kent. Je vindt er prachtige architectuur, felle muurschilderingen en leuke cafés en boetieks.

Underground City
Underground City

Fun Facts!

1. Geen enkel gebouw in Montréal mag hoger zijn dan het kruis dat staat op de Mount Royal Mountain.

2. Montréal is een populaire plek voor internationale studenten. De stad kent vier world-class universiteiten en het inschrijfgeld is het goedkoopst van heel Canada.

3. In Montréal is fietsen populair, de stad heeft zo’n 350 kilometer aan fietspaden.

4. Montréal is gebouwd op een bijna 50 km lang eiland in de convergentie van de St. Lawrence en Ottawa rivieren. Een tunnel en 15 bruggen verbinden het eiland met het vasteland.