Red Bluff

Victorian City on the River

  • Een bergketen die vanuit het noorden van Californië helemaal tot aan British Columbia in Canada reikt.
    Lassen Volcanic National Park
  • In het park zijn veel vulkanische bronnen te vinden.
    Lassen Volcanic National Park
  • Red Bluff ligt aan de oevers van de Sacramento River.
    Sacramento River

Red Bluff

Red Bluff, een relatief klein stadje, gelegen aan de oevers van de Sacramento River. U vindt Red Bluff ca 50 km ten zuiden van Redding en ruim 200 km ten noorden van Sacramento, de hoofdstad van Californië. Oorspronkelijk heette het stadje Leodocia maar de naam werd in 1853 eerst veranderd in Covertsburg vervolgens direct het jaar erna in 1854 nogmaals gewijzigd naar het huidige Red Bluff.  

Red Bluff was een van de belangrijkste handelssteden in het noordelijke deel van de Sacramento Vallei. Ook zijn hier sporen terug te vinden van het tijdperk waarin de goudkoorts hier heerste.

  Lassen Volcanic National Park ligt ten noordoosten van Red Bluff. Na een bezoek aan dit park fungeert Red Bluff uitstekend als uitvalsbasis om te overnachten gedurende uw rondreis. In het Lassen Volcanic National park ziet u o.a. vulkanische en thermale bronnen omringd door een onbewoond gebied van naaldbossen en bergweiden. Lassen Peak ook wel genaamd Mount Lassen, is een nog actieve kegelvulkaan, die met een hoogte van 3181m te vinden is in dit nationale park. Het California Volcano Observatory houdt de vulkaan met sensoren nauwlettend in de gaten. Highway 89 doorkruist het Lassen National Park en leidt u o.a. langs Sulphur Works , Bumpass Hell en Kings Creek Falls, lokaties in het park waar u verschillende wandelroutes kunt volgen.   


Things to do

1. Cone & Kimball Plaza 

2. Gaumer’s Mining and Mineral Museum 

3. Black Butte Lake 

4. Lassen Volcanic National park

Cone & Kimball Plaza

The heart of Red Bluff, zo werd de Victoriaanse klokkentoren ook wel genoemd. In 1984 is door een hevige brand de originele toren verwoest. In 1997 werd besloten om de toren te reconstrueren. De toren is een van de meest gefotografeerde gebouwen in de omgeving. 


Gaumer’s Mining and Mineral Museum

Dit mijnbouw- en mineralenmuseum is toegankelijk voor alle leeftijden. Een bezoek aan dit museum mag niet ontbreken als u in Red Bluff verblijft. 

Pioniers huis
Pioniers huis

Black Butte Lake

Wilt u een dagje erop op uit om te picknicken, wandelen, vissen of zwemmen dan kan dat aan het Black Butte Lake. Dit meer ligt een half uurtje ten zuiden van Red Bluff en heeft een lengte van 7 mijl. U kunt hier o.a. de Black Butte Lake Trail volgen, een wandelroute met een lengte van ruim 6 km.  

Lassen Volcanic National park

Dit nationale park is onderdeel van de Cascade Range, een bergketen die vanuit het noorden van Californië helemaal tot aan British Columbia in Canada reikt. De Cascade Range heeft een lengte van ca 1130 km. In het zuidelijke deel van de bergketen ligt Lassen Peak, een van de grootste, actieve kegelvulkanen ter wereld.  Lassen Peak ook wel genaamd Mount Lassen heeft een van de heftigste uitbarstingen in 1915 gehad. De vulkaan blies een enorme wolk van as, stoom en rook meer dan 10km. de lucht in.  Er zijn nu nog steeds in deze omgeving veel kenmerken zichtbaar van deze verwoestende uitbarsting. In het nationale park kunt u naast de vulkanische warme bronnen ook oa. watervallen, kristalheldere meertjes, beekjes, vele plantensoorten, zoogdieren en veel verschillenden vogels tegenkomen.     


Lassen Volcanic National Park
Lassen Volcanic National Park

Fun Facts

-Red Bluff Round Up, deze rodeo die voor het eerst in 1921 werd georganiseerd is nu een van de grootste rodeo’s van het Westen.

-Jim Hanks, is opgegroeid in Red Bluff en is de jongste broer van de wereldberoemde akteur Tom Hanks.

-Wallmart is in Red Bluff de grootste werkgever, verantwoordelijk voor zo’n ca 1350 werknemers .


Klimaat

In Red Bluff heerst een mediterraan klimaat. Van april tot en met oktober valt er amper neerslag en de temperatuur kan oplopen tot ca 35 graden Celcius. De wintermaanden zijn zacht en koel maar niet echt koud. De temperatuur komt hier doorgaans niet onder de 10 graden Celcius. De meeste neerslag valt  tussen begin november en eind maart.   


Zonsondergang Lassen National Park
Zonsondergang Lassen National Park
Red Bluff, Kalifornien