Roswell

Roswell - bekend om het UFO mysterie

  • Ontrafel het mysterie in Roswell
    Ontrafel het mysterie in Roswell

Roswell

In juli 1947 heeft Roswell internationale bekendheid gekregen nadat een boer een niet identificeerbaar puin ontdekte in zijn schapenweide net buiten Roswell. Alhoewel functionarissen van de lokale luchtmachtbasis beweren dat het om een neergestorte weerballon gaat, geloven de meeste mensen dat het overblijfselen zijn van een buitenaardse vliegende schotel. Uiteraard is er in Roswell nog meer te beleven. U vind hier het museum and art center, vooral populair onder de fans van het Wilde Westen en het is de thuisbasis van het New Mexico Military Institute, welke is opgericht in 1891. 

Bezienswaardigheden

1. International UFO Museum and Research Center – gelegen in het centrum van Roswell en uiteraard grotendeels gericht op de Roswell Crash in 1947 en latere vermeende UFO-incidenten in de Verenigde Staten en elders. Het museum welke gevestigd is in een voormalige bioscoop bevat een uitgebreide bibliotheek en exposities die allemaal gericht zijn op de geschiedenis van UFO-ontmoetingenl.

2. Roswell UFO Crash Site – hoewel er drie verschillende crashlocaties zijn gepopulariseerd in het beroemde Roswell UFO-evenement in 1947, zou dit stuk land aan de rand van Corona de laatste rustplaats zijn geweest van het buitenaardse schip. De “officiële“ privé-ingang van de onverharde weg die naar de crashsite leidt, is vaak gesloten, maar er is een alternatieve route door openbaar terrein. Dit pad is echter alleen met een 4x4-voertuig te bereiden. Na tevens nog een korte wandeling, kom je uit bij een stenen marker welke de locatie aangeeft, van waar het vermeende buitenaardse ruimtevaartuig tot stilstand zou zijn gekomen.

3. Museum and Art Center – het museum biedt exposities over de kunst en geschiedenis van het Amerikaanse zuidwesten en omvatten beeldende kunst, beeldhouwkunst, prenten, decoratieve kunsten en historische voorwerpen. Het museum exploiteert het Patricia Lubben Bassett Art Education Center, deze faciliteit ondersteunt een creatieve uitwisseling tussen musea en scholen zodat kuntsteducatie mogelijk gemaakt wordt voor alle leeftijden. Op initiatief van het museum is er ook een planetarium gebouwd, dit planetarium is in staat om de nachtelijke hemel te reproduceren zoals gezien vanaf elk punt op de aarde.


Omgeving

Bitter Lake National Wildlife Refuge een paar kilometer ten noordoosten van de stad gelegen aan de rivier de Pecos-rivier, is echt een juweel. Een moeraslandoase die wordt bewoond door een diversiteit aan wilde dieren. Het toevluchtsoord beschermt en biedt onderdak aan enkele van de meest zeldzame en ongewone wezens van New Mexico zoals de minste spitsmuis, de vlokreeft van Noels en de lenteslak van Roswell. Wanneer u tijd over heeft is Bottomless Lakes State Park gelegen op 19 km ten oosten van Roswell een bezoek waard. Het bestaat uit 9 meertjes, waarvan u er maar in 1 mag zwemmen. De meertjes hebben de naam bodemloos te danken aan het feit dat er meerdere zwemmers, duikers en objecten verdwenen zijn en nooit meer bovengekomen. Sommige objecten zijn kilometers verderop in Carlsbad Caverns teruggevonden.

Carlsbad Caverns
Carlsbad Caverns

Klimaat

Roswell heeft een koud steppeklimaat dat zich voornamelijk kenmerkt door de geringe neerslag die er valt. De wintermaanden kunnen er koud zijn met lange periodes met nachtvorst. Tijdens de zomermaanden loopt het kwik behoorlijk op met temperaturen welke ver boven de 35 graden Celsius uit kunnen komen.

Rivier New Mexico
Rivier New Mexico

Weetjes

Roswell is de geboorteplaats van een aantal bekende wereldsterren zoals de countryzanger John Denver, actrice Demi Moore en sheriff Pat Garrett die in 1881 de beruchte Amerikaanse misdadiger Billy the Kid doodschoot, zijn geboren in Roswell.

Weetjes
Weetjes