St. Petersburg

Florida

  • De Sunshine Skyway ligt over Tampa Bay en verbindt St Petersburg en Bradenton.
    Sunshine Skyway
  • Dali Museum
    Dali Museum
  • St. Petersburg downtown
    St. Petersburg downtown

St. Petersburg / St. Pete Beach

Naast de veel bezochte plaatsen zoals de Everglades, Key West, Miami en Orlando wordt de westkust van Florida vaak overgeslagen. Jammer, want deze kant van Florida heeft ook heel veel moois te bieden. Op een steenworp afstand van Tampa vind je het altijd bruisende St. Petersburg.
​St. Petersburg en Tampa zijn gelegen aan de Tampa baai en vormen samen de op een na grootste metropool van Florida. Het weer is het hele jaar door uitstekend. Met temperaturen tussen de 25 en 30 graden is het in de zomer heel aangenaam. Ook in de herfst en lente is het lekker weer. In St. Petersburg is er veel laagbouw. Hoge gebouwen zul je niet tegen komen. Kenmerkend aan St. Petersburg is ook de lange pier. Deze is in 2012 vernieuwd. Strandgangers kunnen ook hun hart ophalen op één van de stranden van St. Pete Beach. Deze behoren namelijk tot de beste stranden van de Verenigde Staten.

Strand

De stranden van St. Pete Beach en Clearwater zijn echter niet alleen toeristisch. Het zijn ook natuurgebieden met brede duinen. In het noordelijke deel van St. Pete Beach vind je het Caladesi Island State Park en het Honeymoon Island. Iets zuidelijker vind je Sand Key en Indian Rocks Beach. Deze stranden zijn wat toeristischer. Ook kent St. Petersburg en Clearwater beschermde parken. Fort de Soto en Shell Key zijn hier voorbeelden van.


Ontspannen aan het strand
Ontspannen aan het strand

St. Petersburg, kunst en cultuur.

Voor wie denkt dat St. Petersburg alleen maar een strandbestemming is, heeft het mis. De stad heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Breng eens een bezoek aan een van de vele musea. Op nummer 1 staat het Dali Museum. Het museum heeft de meest uitgebreide collectie van deze Spaanse kunstenaar. Maar de stad heeft nog meer te bieden op het gebied van kunst. Naast het Dali museum heeft de stad ook nog het Museum of Fine Arts, het Morean Arts Center en het Leepa-Rattner Museum of Art.

Liefhebber van sport? Breng een bezoekje aan het Tropicana Field. Dit is de thuisbasis van honkbalteam van de Tampa Bay Rays. Wellicht kun je nog een wedstrijd bijwonen!

The Dali Museum
The Dali Museum

Wist je dat...

- St. Petersburg volgens onderzoek van CNN op de 7de plaats staat als woonplaats om het beste je oude dag door te kunnen brengen? Echter is maar 15 procent van de inwoners 65 jaar of ouder.

- Toen St. Petersburg op 29 februari 1892 werd opgericht woonde er slechts 300 inwoners in deze stad.

- De Sunshine Skyway Bridge, met een lengte van 6,5 km en een hoogte van 19 verdiepingen, de grootste hangbrug van het westelijk halfrond is? The Travel Channel rangschikte het op nummer 3 als een van 'De 10 beste bruggen van de wereld'.

- St. Petersburg het voortouw heeft genomen om “groen” te zijn? Het waterterugwinningssysteem was het eerste dat in de Verenigde Staten werd gebouwd en is nog steeds een van 's werelds grootste. Het verwerkt meer dan 20 miljoen gallons water per dag.

- Blijkbaar houdt iedereen van honden in St. Petersburg. BellaDog magazine noemde het de op twee na meest hondvriendelijke stad in Amerika.