San Juan Islands

  • De eilanden tussen Puget Sound en Vancouver Island
    San Juan Islands
  • Spot de Amerikaanse zeearend bij de San Juan Islands
    San Juan Islands
  • De San Juan Islands in de staat Washington
    San Juan Islands

San Juan Islands

De San Juan-eilanden zijn een archipel in de Pacific Northwest van de Verenigde Staten tussen de Amerikaanse staat Washington en Vancouver Island, British Columbia, Canada. De eilanden zijn al een attractie opzich, maar de meeste bezoekers komen omdat dit de plek is om orkas te spotten. Tussen de Puget Sound en Vancouver Island ga je echt even terug in de tijd. De deuren hoeven hier niet op slot, er word door iedereen naar je gezwaait en je komt er bijna geen auto tegen. Je kunt met een boot vanaf Sidney (BC) of Ancortes (WA) naar de San Juan Islands varen met een boot van de Washington State Ferry. Ieder eiland heeft zijn eigen dingen om te doen, zo is er voor ieder wat wils!

Verschillende eilanden op een rij

- Lopez Island

- Orkas Island

- San Juan Island


Lopez Island

Schrik niet bij het eerste bezoek aan dit eiland wanneer mensen vanuit hun auto naar je zwaaien. Dit eiland word ook wel het ‘’vriendelijke eiland’’ genoemd. Het landschap van Lopez Island combineert bossen, rustige baaien en stranden met verre uitzichten op bergketens en het met sneeuwbedekte Mount Baker. Lopez Village heeft leuke cafés en restaurants, gallerijen, een historisch museum en andere winkels. De natuurlijke schoonheid van dit eiland heeft de verschillende bewoners aangetrokken om hier te gaan wonen. Je vind hier kunstenaars, muzikanten, vissers en boeren. Van half mei tot half september vind je hier op zaterdag de Lopez Farmers Market. Het is een leuke plek om unieke cadeau’s voor het thuisfront in te slaan.

Lopez Island
Lopez Island

Orkas Island

Orkas Island is een magische mix van kunst en cultuur, bossen, ongerepte meren en veel buitenmogelijkheden. Het grootste deel van het eiland is landelijk en heuvelachtig. Een echte uitdaging voor fietsers en wandelaars. Maar ook met de auto is het een leuke tocht over de kronkelende wegen gaat. Bezoek een van de mooiste parken van het land om te wandelen, fietsen, zwemmen of paardrijden door het bos: het Moran State Park. Met verschillende meren en meer dan 60 kilometer aan wandelpaden is het een perfecte plek om het hele jaar door te verblijven. Wandel over de oude paden om de uitgestrekte vergezichten over de zee vanaf de top van Mount Constitution te zien. Kijk onderweg uit naar Amerikaanse zeearenden, herten, konijnen of andere dieren. Je kunt ook met de auto of fiets naar de uitkijktoren op de top van Mount Constitution, het hoogste punt van de eilanden, voor een spectaculair uitzicht

San Juan Islands
San Juan Islands

San Juan Island

Ontmoet hier de grootste kudde alpaca’s op de eilanden of ga lekker picknicken in de lavendelvelden. Het eiland bied afwisseling, schoonheid en rust. Op het eiland reis je door kilometers landbouwgrond en uitgestrekte bossen. Het Lime Kiln Point State Park aan de westkant van het eiland staat bekend als Whale Whatch Park. Dit is het enige park ter wereld waar je de mogelijkheid hebt om walvissen vanaf wal te spotten. Je hebt hier ook verschillende wandelpaden door het bos en langs de kustlijn. In de historische Roche Harbor aan de noordkant van het eiland vind je verschillende eetgelegenheden aan het water, een jachthaven vol met prachtige jachten en in de zomer kraampjes van lokale ambachtslieden met sieraden, wol, schilderijen en aardewerk. 

Walvissen spotten
Walvissen spotten

Fun fact!

Op geen enkel eiland zul je een stoplicht tegen komen. De mensen die hier wonen zijn zo relaxt ze toeteren ook nauwelijks naar elkaar

Klimaat

De San Juan Islands hebben een gematigd zeeklimaat dat word beïnvloed door de ligging in de Salishe zee. In de wintermaanden is het hier zacht en aangenaam en langdurige vorst komt niet zo vaak voor. De zomermaanden zijn fris met koele nachten. 

San Juan Island, Washington