Sedona

circa 30 mijl van Flagstaff

  • Bell Rock trail
    Bell Rock trail
  • Bovenaanzicht
    Bovenaanzicht
  • Cactus
    Cactus

Welcome to Red Rock Country!

In Sedona, Arizona, krijg je echt een break van het alledaagse leven. Het stadje ligt op 1360m hoogte te midden van vier wilderness areas en twee state parks met ongekende mogelijkheden om te hiken, wandelen, fietsen, jeeptours te doen en dat alles langs roodkleurige rotsformaties met spectaculaire kleurschakeringen, prachtige beekjes die tot vissen en zwemmen uitnodigen en een heerlijke natuur.

Top 5!

1. Wandeltocht over een van de meer dan 100 verschillende hiking trails lang de spectaculaire rotsformaties. Aanrader is de Westfork Trail (ca. USD 10 parkeerkosten) waarbij u de gehele route het water volgt. U loopt hier deels over rotsen/stenen in het beekje.

2. Slide Rock State Park: ongeveer zeven mijl ten noorden van Sedona, met haar natuurlijke glijbanen en zwempoeltjes in de Oak Creek. Een geweldig avontuur in de warme zomer!

3. Avontuurlijke Jeep-Tour door het achterland waar je met een normale auto niet komt. Klik hier voor de excursie.  

4. Red Rock State Park: Hoewel Sedona wordt omringd door torenhoge rode rotsformaties, is een bezoek aan het het officiële Red Rock State Park waar ook een van de beroemdste bezienswaardigheden van Arizona ‘Cathedral Rock’ te zien is wat op veler bucket list staat.

5. The Vortexes. De Indianen wisten al dat vortexen krachtige energieën vrijgeven. In en om Sedona bevinden zich vier grote en vele kleinere vortexen. Mensen van over de hele wereld reizen hierheen om te mediteren en te genezen.

Spa's en Luxe resorts

In Sedona zijn ook een aantal geweldige spa's en luxe resorts te vinden waar je je van top tot teen kan laten verwennen en helemaal tot rust kan komen. Veel mensen komen naar Sedona voor de spirituele kant van dit stadje, waar voor sommigen een healende werking van uit gaat. Er zijn dan ook tal van fitness, yoga en spirituele cursussen te volgen.

Fun Fact

De zon schijnt gemiddeld op 330 dagen per jaar, meer dan in Florida.