Silicon Valley

  • Een welvarende stad
    Palo Alto
  • In Mountain View zit het hoofdkantoor van google
    Silicon Valley
  • het Apple hoodkantoor
    Silicon Valley

Silicon Valley

In Silicon Valley zijn veel technologiebedrijven gevestigd waaronder enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Het ligt om precies te zijn tussen San Jose en San Francisco en midden in de Santa Clara Valley. In 1971 werd het vakblad ‘Electronic News’ gestart en de naam Silicon Valley werd voor het eerst gebruikt in een aantal artikelen in dit blad. De uitdrukking Silicon Valley werd vooral gebruikt bij bedrijven die microchips fabriceerden zoals het bedrijf Intel. Vanaf de jaren 80 zijn pas de echte softwarebedrijven gekomen die vanaf toen ook onder deze uitdrukking vielen.

Bedrijven met hun hoofdkantoor in Silicon Valley

- Apple Inc.

- eBay

- Google

- Netflix

- Yahoo!

- Facebook

- Hewlett-Packard

- Cisco

- Oracle

- Intel

- Youtube

  


Cupertino

In Cupertino is het nieuwe Apple hoofkwartier gevestigd wat lijkt op een ruimteschip. In 2013 werd er met de bouw gestart en bied onderkomen aan ruim 13.000 medewerkers. Volgens het tijdschrijft Money is Cupertino een van de beste kleine steden van Amerika. Dankzij de technologiebedrijven word deze plaats beschouwd als een van de steden die het hart van Silicon Valley vormen. Cupertino grenst in het noorden aan Sunnyvale, in het oosten aan Santa Clara en West San Jose, in het zuiden door Saratoga en in het westen door de Santa Cruz Mountains.

Het Apple hoofdkwartier
Het Apple hoofdkwartier

Mountain View

Mountain View is misschien wel het hart van Silicon Valley gezien de centrale ligging en afkomst. Het is de thuisbasis van ’s werelds grootste en bekendste technologiebedrijven. Het hoofdkantoor van Google is hier gevestigd en dit bedrijf heeft meer dan 16.000 van de 75.000 inwoners van Mountain View in dienst. Het is een diverse, veilige en technologisch georiënteerde stad. De stad grenst in het noorden aan de baai van San Francisco, in het oosten aan Sunnyvale, in het zuiden aan Los Altos en in het westen aan Palo Alto.

Silicon Valley
Silicon Valley

Palo Alto

Palo Alto is een welvarende stad, heeft een van ’s werelds beste universiteiten en een levendige binnenstad. Het word ook wel het kloppende hart van Silicon Valley genoemd. Het centrum is vol met restaurants, winkels en enkele bars. Het echte kenmerk van de stad is de campus van de Stanford University. De oprichters van Google gingen ook naar deze universiteit. Palo Alto grenst in het noorden aan East Palo Alto en de baai van San Francisco, in het oosten aan Mountain View, in het zuiden aan Los Altos en in het westen aan Menlo Park.

Menlo Park

Menlo Park is een kleine stad in Silicon Valley. Het is een minder levendige stad in een buitenwijk. Er wonen veel hoogopgeleide, goedbetaalde technische medewerkers. Facebook is hier de beste werkgever dus als je boodschappen gaat doen zul je veel mensen zien lopen in bedrijfskleding van Facebook. Het is een prima startpunt voor woon-werkverkeer naar de rest van Silicon Valley en San Francisco. Menlo Park grenst in het noorden aan de baai van San Francisco, in het oosten aan East Palo Alto en Palo Alto, in het zuiden aan Portola Valley en in het westen een Atherton.

Los Gatos

Los Gatos is een kleine stad in een buitenwijk van Silicon Valley. Hier is het Amerikaanse hoofdkantoor van Netflix gevestigd. Eet- en winkelmogelijkheden zijn er in overvloed. Het centrum van Los Gatos heeft veel restaurants en bars ook zijn er genoeg merkwinkels voor kleding te vinden. De stad grenst in het noorden aan Campbell, in het oosten aan San Jose, in het zuiden aan Santa Cruz Mountains en in het westen door Monte Sereno en Saratoga.

Hoofdkantoor Netflix
Hoofdkantoor Netflix
Silicon Valley, California