SMITHERS

~ unexpected ~

 • Mooi landschap in de bergen van Canada.
  Smithers
 • Romantische sfeer in Smithers, BC.
  Zonsondergang op het meer
 • Ontspan in de prachtige natuur.
  Uitzicht
 • Er zijn veel dieren in het wild te zien in en rond Smithers als je geduldig bent.
  Amerikaanse zeearend
 • Paardrijden is een populaire activiteit in Smithers.
  Paardrijden bij Smithers

Smithers

Het kleine stadje Smithers in British Columbia ligt aan Highway 16, ongeveer halverwege tussen Prince Rupert en Prince George. Omgeven door hoge bergen, meren en rivieren, kunt u hier in Bulkey Valley in alle rust de natuur verkennen. Je zult je niet vervelen tijdens een bezoek aan Smithers. Een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en buitenactiviteiten vindt u hier. In 1921 was Smithers de eerste parochie die in British Columbia werd geregistreerd. U kunt meer te weten komen over de geschiedenis van de regio in oude mijnen en via lokale kunst. De kunstscene is sterk vertegenwoordigd in de stad met 6000 inwoners, waarschijnlijk omdat de natuur voor adembenemende inspiratie zorgt.  

Onze topactiviteiten!

Wandeltocht

Paardrijden

Fietsen

Vissen

Wildlife bekijken

Watersport

Daarnaast heeft Smithers een skateboardpark, een ijsbaan, een zwembad met fitness, twee golfbanen en vele speeltuinen, zodat voor iedereen de juiste activiteit kan worden aangeboden. In de vrije natuur genieten bezoekers en de lokale bevolking van ski-, golf- of sneeuwscootertochten en sneeuwschoenwandelingen. Ook is er vaak livemuziek op diverse concerten of festivals, een theater, een kunstgalerie, muziek- en sportteams die zich verheugen op steun van het publiek tijdens wedstrijden.


Paardrijden

Verken de schoonheid van de Bulkley Valley op goedgetrainde en zelfverzekerde paarden. Geniet van het adembenemende panoramische uitzicht en het rijplezier. Ter plaatse kunt u ook meerdaagse tochten, sleetochten, huifkartochten of echte paardrijkampen boeken als u uw vaardigheden wilt verbeteren. 

Ontspannen ritten
Ontspannen ritten

Wildlife bekijken

Het zien van een dier in het wild fascineert jong en oud. Het gebied rond Smithers herbergt verschillende indrukwekkende diersoorten. Deze omvatten beren, elanden, Amerikaanse zeearenden, rivierotters, berggeiten en meer. Met een beetje geluk krijgt u de kans om een beer zalm te zien vangen. Kom naar Smithers en kijk uit voor dieren in het wild - het is het zeker waard. 

Amerikaanse zeearend
Amerikaanse zeearend

Wandeltocht

Een park rond Smithers biedt 13 kilometer aan gemakkelijke wandelpaden, zowel binnen als buiten de stad. Buiten Smithers zijn er tal van wandelmogelijkheden voor alle niveaus. In het skigebied Hudson Bay Mountain kun je in de zomermaanden prachtige bergwandelingen maken en onder andere de felle kleuren van de bloemenweiden bewonderen. Vergeet je camera niet! Voor langere wandelingen raden we aan om Babine Mountain Provincial Park te bezoeken. Hier vind je toppen om te beklimmen en valleien om over te steken. Informatie over alle wandelpaden en hun huidige toestand kan worden verkregen bij het bezoekerscentrum. Veel plezier! 

Genieten aan het meer
Genieten aan het meer

Vissen

Sportvissers hebben hun plek gevonden in Smithers, en hier zijn fantastische omstandigheden om succesvol te vissen. Meerforel en zalm zijn vooral populair bij vissers van over de hele wereld. Forelvissen is zeker een succes in Babine Lake, ten noorden van Smithers. Het heldere, koude water herbergt exemplaren van indrukwekkende afmetingen! In de Bulkley River, die direct langs Smithers stroomt, vindt u spring zalm (ook wel king salmon genoemd), sockeye zalm, roze zalm en de felbegeerde regenboogforel cavort. Goed geïnformeerde gidsen ter plaatse helpen u graag bij het kiezen van de juiste uitrusting in de winkels of u kunt direct een begeleide vistocht boeken om naar de beste plekken te worden gebracht. Wat uw verwachtingen ook zijn als u naar Smithers gaat om te vissen, ze zullen zeker worden vervuld of overtroffen. Honderden meren en eindeloze kilometers rivieren wachten op je!  

Enthousiaste vissers
Enthousiaste vissers

Fietsen

De Bulkley Valley is een populaire fietsbestemming, en niet alleen vanwege de majestueuze omliggende bergen. In het dal kun je ontspannen fietsen over de licht heuvelachtige paden van de 13 kilometer lange Perimeter Trail of je kunt jezelf uitdagen en de steilere paden durven te nemen, bijvoorbeeld op Hudson Bay Mountain. Het grote aanbod aan trails zorgt ervoor dat er voor elk niveau en elke leeftijd een passende uitdaging is. Je kunt ook gewoon de vallei in gaan en versteld staan waar het pad je naartoe leidt.

Perfecte omstandigheden
Perfecte omstandigheden

Watersport

Smithers is een paradijs voor watersportliefhebbers! Vanwege de vele wateren zijn hier ook veel mogelijkheden. U kunt dus een rondje peddelen in een kajak langs de oever van het meer, stand-up paddling (SUP) uitproberen of de adrenalinestoot in de snelstromende rivieren met stroomversnellingen opvangen als u deelneemt aan een begeleide raftingtour.  

Veel water
Veel water