Sturgis

 • Harley Davidson
  Harley Davidson
 • Sturgis
  Sturgis
 • Sturgis
  Sturgis
 • Motortochten in Sturgis
  Motoren in Sturgis

Sturgis, South Dakota

Sturgis is een kleine stad in Meade County, South Dakota. Een erg rustige stad behalve in de eerste volle week van augustus. Dan word het grootste motorfietsevenement van de VS gehouden: de Sturgis Motorcycle Rally. In deze week word er van alles georganiseerd van wedstrijden tot andere activiteiten. Ieder zou zich hier kunnen vermaken. Ook is Sturgis de thuisbasis van het oude Fort Meade, wat nu een Veterans Administration Hospital is. Sturgis werd opgericht in 1878 en heette oorspronkelijk Scooptown. De naam werd later pas veranderd in Sturgis ter ere van de Civil War Union General Samuel D. Sturgis.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om de Sturgis Motorcyvle Rally te bezoeken? Kijk dan snel hier!


Klimaat

De beste tijd om af te reizen naar Sturgis is in de maanden juni tot en met september. In deze periode is het aangenaam en heb je amper neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt dan ongeveer rond de 30 graden. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van -5 graden maar er valt dan wel de minste neerslag.

Wat is de Sturgis Motorcycle Rally

Een van de grootste rally’s ter wereld is de Sturgis Motorcycle Rally en staat ook bekend als de Sturgis Bike Week. Het is een motorrally van een week die jaarlijks word gehouden in Sturgis en zich uitstrekt tot in de Black Hills. Deze rally biedt motorrijders die op een Harley, Indian Motorcycle of een BMW motorfiets rijden de kans om samen te komen, hun liefde voor het rijden te delen en de schoonheid van de Black Hills en South Dakota te ontdekken. Gedurende de 10 dagen van deze Rally is de stad ook de thuisbasis voor de beste muziek van het land. Van lokale bands van eigen bodem tot opkomende regionale acts en complete nationale concerten het is er allemaal.

Harley Davidson
Harley Davidson

De geschiedenis van de Sturgis Motorcycle Rally

Het begon allemaal in 1938. Clarence ‘’Pappy’’ Hoel, die pas een motorclub had opgericht: de Jackpine Gypsies Motorcycle Club, besloot om een race te organiseren in Sturgis maar had toen geen idee dat hij op het punt stond de beroemdste motorbijeenkomsten ter wereld ging beginnen. Er deden toen slechts 9 deelnemers mee en er waren 200 toeschouwers aanwezig. Tegenwoordig is de Sturgis Motorcycle Rally de grootste bijeenkomst van motorliefhebbers ter wereld.

Harley Davidson
Harley Davidson

Old Fort Meade Museum

Fort Meade was van 1878 tot 1944 een actieve militaire post. Het werd oorspronkelijk opgericht om kolonisten en mijnwerkers in het gebied te beschermen en speelde een cruciale rol bij het bewaren van de vrede aan de westelijke grens van Dakota. Gelegen nabij Sturgis, South Dakota, wordt het Old Fort Meade tegenwoordig gebruikt als een museum: het Veterans Administration Hospital. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de commandant en laat de diepgaande geschiedenis van Fort Meade door middel van een aantal exposities zien. Het museum organiseert maandelijks een nieuwe tentoonstelling met verschillende onderwerpen. Fort Meade is ook een oefenterrein voor de South Dakota National Guard, een Army National Guard Officer Candidate School en de thuisbasis van Fort Meade National Cemetery.