Tulare

Gateway naar Sequoia National Park

  • Hier staan de grootste bomen van Noord-Amerika
    Sequoia Nationalpark
  • Geniet van de prachtige vergezichten!
    Kings Canyon National Park
  • één van de bekendste Nationale parken aan de westkust.
    Yosemite Nationalpark

Tulare

Langs Highway 99 in Central San Joaquim Valley, ca. 60 mijl ten noorden van Bakersfield en ca. 45 mijl ten zuiden van Fresno vindt u Tulare. Deze mid-state lokatie is zeer gunstig gelegen als u op doorreis bent tussen de nationale parken Yosemite en Sequoia. Een ideale tussenstop om te overnachten. De stad is vernoemd naar het inmiddels opgedroogde Tulare Meer. Tulare is in 1872 gesticht. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Sequoia , Kings Canyon en Yosemite National Park welke in het prachtige Siera Nevada gebergte liggen.           


Onze top 5!

1. de Santa Fe trail

2. de Tulare County Fairgrounds

3.  Del Lago Park of Mulcahy Park

4. het Tulare Historical museum  

5. het Sequoia National Park 

De Santa Fe trail

Maakt u eens een wandeling over de Santa Fe trail. Deze trail is een wandel-, fiets- en paardrij route van ca 5 mijl en u volgt op deze wijze de oorspronkelijke Santa Fe railroad

De Tulare County Fairgrounds

Check out welk evenement er gepland is op de Tulare County Fairgrounds tijdens uw verblijf. Rodeo’s, Monster Truck shows, tractor pulls worden hier het hele jaar door georganiseerd.

Oude schuur in Tulare
Oude schuur in Tulare

Del Lago Park of Mulcahy Park

Wandel door het Del Lago Park of Mulcahy Park. Ook leuk voor kinderen er zijn speeltuinen, splashpads en sportfaciliteiten. Kortom een heerlijke dag uit voor jong en oud.  

Het Tulare Historical museum

Ga mee terug in de tijd, leer en ontdek alles over de lokale geschiedenis in het Tulare Historical museum.  

Sequoia National Park

Het is slechts 50 mijl rijden naar het Sequoia National Park waar u de gelijknamige mega grote bomen in het Giant Forest kunt bewonderen.  

Klimaat

Tulare heeft een steppeklimaat. In de zomermaanden valt hier niet of nauwelijks neerslag en kan de temperatuur oplopen tot wel 37 graden Celcius. In de wintermaanden daalt het kwik niet onder de 6 graden Celcius.  


Sequoia National Park
Sequoia National Park