Tulsa

Oil Capital of the World

  • Een prachtig uitzicht over de Arkansas River
    Arkansas River
  • Het bruisende centrum van Tulsa.
    Tulsa
  • De prachtige Prayer Tower staat op de campus van de Oral Roberts University.
    Prayer Tower

Tulsa

Tulsa is de op een na grootste stad in de staat Oklahoma en noemde zichzelf ooit de "Oliehoofdstad van de wereld" omdat het bovenop het grootste bekende oliereservoir ter wereld lag. De titel duurde niet lang maar de impact van de olie-industrie is nog steeds duidelijk zichtbaar in de stad. Tulsa is een dynamische stad die bekend staat om zijn bruisende stadswijken, uitzonderlijke restaurants en een grote liefde voor kunst. Ook staat de stad bekend om zijn rijke geschiedenis en is er voor iedereen wel wat te doen en te ontdekken. 

Fun fact

Het gerucht gaat dat elke stad wat ongebruikele wetten heeft, dat is voor Tulsa niet anders. Het is bijvoorbeeld naar verluid illegaal om een olifant naar het centrum te brengen. Ook is het illegaal om een tatoeage te krijgen in Tulsa. Er zijn wel tattoo-artiesten en die adverteren ook maar je zult ook zien dat ze juist adverteren als een tattoo verwijderingsservice om niet gepakt te worden.

Leer meer over de Jazz Legends

Het Union Station in Tulsa is de thuisbasis van de Jazz Hall of Fame. Tulsa staat bekend om zijn vele nieuwe muzikanten vooral in de 20e eeuw. Exposities in de hall of fame zijn uitgebreid en geven een inkijk in de levens en werken van musici als Charlie Christian en Wallace Willis tot in detail. Op zondag kun je live optredens zien en horen in de Grand Concourse en op dinsdag worden er gratis jamsessies gehouden.

Ontdek de Art-decostijl in de stad

De Boston Avenue Methodist Church in het centrum van Tulsa is gebouwd in 1929. Het gebouw wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van kerkelijke art deco-architectuur. De kerk kan het best van buitenaf worden bewonderd om zo het complexe ontwerp van de structuur te kunnen zien. De kerk wordt regelmatig gebruikt voor preken, muziek en andere levensgebeurtenissen. In 2001 was Tulsa de gastheer voor het International Art Deco Congress.

Shop till you drop

Woodland Hills Mall in Tulsa is een winkelcentrum dat bestaat uit meer dan een miljoen vierkante meter aan winkels. Er zijn meer dan 165 winkels in het winkelcentrum van onder andere grote ketens en merknamen, evenals 80 winkels die alleen in dit winkelcentrum te vinden zijn en nergens anders in de stad. Ook vind je genoeg ander vertier in het winkelcentrum onder andere een kinderspeeltuin, een carrousel en een foodcourt met veel verschillende keuzes en mogelijkheden.

Voor de shopliefhebber
Voor de shopliefhebber

Klimaat

Het klimaat in Tulsa is gematigd. De stad kent hete en vochtige zomers en milde winters. De temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 28 graden, maar stijgt soms tot boven de 30 graden. De winters zijn niet extreem koud met temperaturen van een paar graden boven het vriespunt.