Tupelo

Geboorteplaats van Elvis Presley

  • Een adembenemend uitzicht over de rivier
    Tupelo
  • Standbeeld van Elvis Presley
    Elvis Presley
  • De Nathcez Trace Parkway die door Tupelo loopt
    Natchez Trace Parkway

Tupelo

Tupelo is een betoverende stad in Mississippi met een heerlijke mix van geschiedenis, kunst, cultuur en natuurschoon. Het is wereldberoemd als de geboorteplaats van rocklegende Elvis Presley. Ook worden er jaarlijks verschillende festivals georganiseerd. Deze stad is het middelpunt van de Natchez Trace Parkway, deze brengt je aan de ene kant richting Jackson en de andere kant naar de grens met Tennessee. Na de burgeroorlog is Tupelo onstaan en zodra je deze stad bezoekt krijg je een idee hoe de geschiedenis van deze stad is verlopen. 

What to do?

- Elvis Presley huis & museum

- Tupelo Battlefield

- Natchez Trace Parkway


Elvis Presley huis & museum

De stad is er trots op dat ze de geboorteplaats van The King zijn. Je vind hier het huis waar Elvis Presley is geboren. In dit huis kun je tegen een kleine vergoeding door een gids rondgeleid worden. Naast het huis vind je een herinneringsmuur en een kerk waar Elvis kennis heeft gemaakt met muziek. Deze kerk heeft verderop gestaan maar is verplaatst en dichter bij het huis neergezet. In deze kerk worden veel filmpjes afgespeeld over o.a. het leven van Elvis. Je maakt hier een reis door de jaren die Elvis in Tupelo heeft doorgebracht.

Elvis Presley
Elvis Presley

Tupelo Battlefield

Er vond in Tupelo een grote veldslag plaats in 1864 tussen de Noordelijke en Zuidelijke troepen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Er is nu niet veel meer te zien van de plek waar deze veldslag plaatsvond maar er is wel een bezoekerscentrum geopend waar je kunt binnen lopen. Hier kom je meer te weten over de Slag bij Tupelo. Dit bezoekerscentrum is te bereiken via de Natchez Trace Parkway.

Tupelo
Tupelo

Natchez Trace Parkway

Deze route brengt je langs veel historische plekken. Je vind er onder andere ouderwetse ranches en historische handelspaden. Ongeveer 715 kilomter aan asfalt brengt je langs verschillende bezienswaardigheden. Net voorbij Tupelo vind je het Natchez Trace Parkway Visitor Centre, je leert hier van alles over de geschiedenis door middel van verschillende films. Ook is er een boswachter aanwezig die alle vragen kan beantwoorden. Als je deze weg volledig wilt afleggen stop dan zeker een paar keer onderweg om foto’s te maken of een stuk te wandelen

Natchez Trace Parkway
Natchez Trace Parkway

Klimaat

Tupelo staat bekend om zijn zeeklimaat. Het heeft lange warme zomermaanden en een korte koude winter. De hoogste gemiddelde temperatuur is ongeveer 33 graden en de laagste is ongeveer 9 graden. Elke maand van het jaar valt er regen, in de zomer wat minder dan in de winter.