Vicksburg

Mississippi

  • Brug richting de stad
    Vicksburg
  • Militaire begraafplaats in Vicksburg National Military Park
    Vicksburg National Military Park
  • In Vicksburg werd de eerste Coca-Colafles  gebotteld
    Coca-Cola

Vicksburg

Vicksburg is een plaats in het westen van de staat Mississippi. De stad is ontstaan in de jaren na 1810 en is in 1825 voor het eerst erkent. In deze stad staan veel bezienswaardigheden nog in het teken van de geschiedenis. De belangrijkste gebeurtenis vond plaats op 4 jui 1863, toen de stad zich overgaf in de Burgeroorlog. Vicksburg is een stad die geschikt is voor zowel gezinnen als alle andere soort reizigers. De stad ligt direct aan de Mississippi rivier en heeft ook veel keus in recreatieve activiteiten. 

Onze top 3 activiteiten

1. Vicksburg National Military Park

2. McRaven House

3. Biedenharn Coca-Cola Museum


Vicksburg National Military Park

Dit park ligt op de plek waar in 1863 een hevige strijd gaande was tussen het noordelijke en zuidelijke leger. Als je de 25 kilometer lange route rijd kom je langs historische punten om zo een goed beeld te krijgen wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. In de zomermaanden zijn er ook genoeg activiteiten te doen. Er zijn onder andere veldslagen die worden nagespeeld en er worden verschillende demonstraties gehouden. De twee meest indrukwekkende monumenten in dit park zijn het Illinois Memorial en het Missouri State Memorial.

Vicksburg National Military Park
Vicksburg National Military Park

McRaven House

Dit spookhuis in Vicksburg wordt beschouwd als het meest spookachtige landhuis van heel Mississippi. Het wordt ook wel de "tijdcapsule van het zuiden" genoemd. De bouw van dit huis is gestart rond 1797. Tijdens de oorlog was dit huis een hospitaal voor gewonde soldaten. Het huis is opengesteld voor publiek, en er is een mogelijkheid om rondleidingen te volgen. Maar er wordt geadviseerd dit overdag te doen, en niet in de nacht. Dan schijnt het er nog wel eens te spoken...

Biedenharn Coca-Cola museum

Hoewel Atlanta de geboorteplaats is van Coca-Cola, werd het in Vicksburg voor het eerst gebotteld. In dit museum kom je alles te weten over Joseph Biedenharn en over zijn idee om de populaire drank op een fles te bottelen. Het museum is gevestigd in het gebouw dat Biedenhar oorspronkelijk gebouwd heeft om snoep te gaan verkopen. Naast de geschiedenis van de familie Biedenharn en het bottelproces kun je als bezoeker hier ook vele oude dingen te weten komen over Coca-Cola. Het word gezien als een van de topattracties van Vicksburg.

Coca-Cola
Coca-Cola

Klimaat

De zomers in Vicksburg zijn altijd warm en kan de temperatuur oplopen tot wel 30 graden. De winters zijn ook mild en hebben gemiddeld een temperatuur van 15 graden. In de lente en in de herfst heb je te maken met koele nachten en warme dagen met temperaturen rond de 20 graden overdag. De meeste neerslag valt in januari en in maart.