Virginia Beach

Zon, strand, gezelligheid en lekker eten

  • Virginia Beach biedt een verscheidenheid aan stranden.
    Mooie stranden
  • Dit beroemde standbeeld is te vinden op de promenade van Virginia Beach.
    Neptun Statue
  • Geniet van de zonsondergang vanaf Virginia Beach Pier.
    Virginia Beach Pier

Virginia Beach ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Virginia Beach is aan de oostkust van de Verenigde Staten gelegen, in het zuidoosten van Virginia aan de Atlantische Oceaan. De populaire badplaats met ca. 438.000 inwoners is een van de grootste steden van de VS en is tevens de grootste stad van de staat Virginia.

De boulevard van Virginia Beach biedt een breed scala aan winkels en restaurants met verse zeevruchten. Geniet onder meer van livemuziek, straatartiesten en cafés aan de boulevard. Veel restaurants bieden een geweldig uitzicht over de zee. Geniet van de prachtige zonsondergang met een goed glas wijn. Virginia Beach heeft verschillende prachtige stranden die populair zijn bij zowel toeristen als de lokale bevolking.


Top 5

De plaats biedt veelzijdige buitenmogelijkheden en parken voor het hele gezin. Huur een fiets of ga kajakken. Er zijn veel verschillende opties, hier is een top 5:

- De vuurtoren van Cape Henry
- First Landing State Park 
- Virginia Aquarium & Marine Science Center 
- Back Bay Wildlife Refuge 
- Surf & Rescue Museum  


Neptun Statue

Dit bronzen beeld staat op de promenade van Virginia bij de ingang van Neptune Park. Het beeld is niet te missen want het is 34 meter hoog. Onderaan het standbeeld wordt koning Neptunus omringd door vissen en zeesterren. Hij heeft een schildpad in zijn linkerhand en een drietand in zijn rechterhand. Sinds eind september 2005 siert het beeld de promenade en was het opgedragen aan de stad Virginia Beach. Sinds 1974 wordt er in Virginia Beach elk najaar een Neptune-festival gehouden. Het geld dat nodig was om het standbeeld te bekostigen, werd georganiseerd door de commissie van het Neptunus Festival en volledig gefinancierd door middel van privé-bijdragen. Het beeld werd al snel een symbool van de stad en is nu een populaire plek om foto's te maken.

Neptun Statue
Neptun Statue

Drie verschillende strandervaringen

U vindt hier zeker de perfecte strandvakantie:

Virgjnia Beach Oceanfront: Naast het prachtige strand vind je hier ook vertier, actie en een levendige promenade.
Chesapeake Bay: Als je van zachte golven en traditionele strandrituelen houdt, zoals zandkastelen bouwen, beachvolleybal etc., dan is dit de juiste plek voor jou. 
Sandbridge: dit strand biedt pure ontspanning met ongerepte zandduinen.  


Virginia Beach Pier
Virginia Beach Pier
Virginia Beach