Washington

The Capital

  • Jefferson Memorial Washington
    Jefferson Memorial Washington
  • World War II Monument
    World War II Monument
  • Washington Monument
    Washington Monument

Stad van monumenten en musea

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten en ligt in het noord-oosten van Amerika, in de buurt van steden zoals Philadelphia en New York. In de stad Washington DC is de regering van de Verenigde Staten gevestigd. Tevens staat in deze stad het Witte Huis, waar de president van de Verenigde Staten woont.

Washington is een stad met veel groen, monumenten en musea. Smithsonian, Lincoln Memorial, Washington Monument, het Witte Huis, het Pentagon, en het Capitool zijn slechts een greep uit de grote selectie.

Een groot collectief van musea vormt de National Mall en het mooie hiervan is dat entree gratis is. Zo kunt u onder andere Smithsonian, National Gallery of Art, US Botanic Garden en National Museum of Natural History helemaal gratis bezoeken. 

Onze top 5!

1. National Museum of Natural History.  Het meest bezochte natuurmuseum ter wereld. Met een collectie van 127 miljoen objecten, waaronder de Hopediamant.

2. National Air and Space Museum. Liefhebbers van lucht- en ruimtevaart mogen dit museum niet overslaan tijdens een bezoek aan Washington DC. Onderdeel van de collectie is onder andere de Apollo 11 capsule van de eerste maandlanding en de “Spirit of Saint Louis”, waarmee Charles Lindbergh de eerste transatlantische vlucht heeft gemaakt, in 1927.

3. National Museum of American History. Dit museum biedt bezoekers de mogelijkheid om de vele technologische ontwikkelingen binnen de Amerikaanse geschiedenis te bekijken. Oude auto’s en stoomlocomotieven passeren de revue. Behalve technologische ontwikkelingen zijn er ook veel sport-, muziek- en entertainment objecten, zoals bokshandschoenen van Muhammad Ali.

4. Capitool. De thuishaven van het senaat en huis van afgevaardigden. Er vinden georganiseerde tours plaats in het capitool die bezoekers de mogelijkheid bieden om een unieke inkijk te krijgen in de wetgevende macht van de Verenigde Staten.

5. Monumenten. In Washington vindt u verschillende oorlogsmonumenten maar ook presidentiele monumenten. Washington Monument is vernoemd naar de eerste president, George Washington. Neem de lift naar boven in dit 170 meter hoge monument voor een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek naast Washington Monument ook Lincoln, Jefferson en Roosevelt memorial.

Het weer en klimaat van Washington D.C.

Washington D.C. heeft een warm zeeklimaat. De zomers zijn warm; de winters zijn vrij mild en Washington kent echt vier seizoenen, die soms vrij snel over kunnen gaan in elkaar.

In de zomermaanden is het vrij warm in D.C.; de dagtemperaturen komen in juli en augustus gemiddeld uit op 30-31 graden. Tijdens warme periodes die vooral ontstaan als er droge warme lucht uit het zuiden of westen aangevoerd wordt kunnen de thermometers oplopen tot ruim boven de 35 graden. De maanden januari en februari zijn in de regel de maanden met sneeuwval.

Musea

Washington D.C. staat vol met diverse musea. Van Art tot aan History. De meeste musea aan de National Mall worden beheerd door The Smithsonian Institution, een onderwijs- en onderzoeksinstuut dat in 1846 werd opgericht. De musea zijn allemaal gratis toegankelijk, en ze zijn elke dag geopend (behalve op 25 december). Breng een bezoekje aan The National Sculpture Garden. Dit 25.000 m² grote beeldenpark behoort is onderdeel van The National Gallery of Art of ga naar Smithsonian Castle waar het administratieve centrum van The Smithsonian Institute is gevestigd. Meer interesse in cultuur? Neem dan een bezoekje aan National Museum of the American Indian. Voor History over Amerika, is een bezoekje aan The National Museum of American History of The National Museum of Natural History zeker de moeite waard.

Monumenten

Een aantal monumenten staan bij iedereen bekend. Het is zeker de moeite waard om deze bekende monumenten te bezoeken: The Washington Monument, The Lincoln Memorial, Martin Luther King Jr. Memorial, Thomas Jefferson Memorial en nog heel veel meer. Op de National Mall, recht voor The State Capitol, staat het herdenkingsbeeld van Ulysses S. Grant. Ulysses S. Grant was een bekende Noordelijke generaal tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Als u geïnteresseerd bent in oorlogsmusea is het een aanraden om een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld National World War II Memorial, Vietnam Veterans Memorial, The Marine Corps War Memorial of Korean War Veterans Memorial. Meer dan genoeg keuze voor een bezoek aan diverse monumenten in Washington D.C.

Fun Facts!

- De Library of Congress is de grootste bibliotheek ter wereld. Met maar liefst 1280 km(!) aan schappen, heeft deze bibliotheek ruim 34 miljoen boeken, 13 miljoen foto’s, 5 miljoen kaarten, 6 miljoen muziekstukken en 66 miljoen manuscripten.
- Washington DC heeft de op een na drukste metro van de Verenigde Staten. Op nr. 1 staat New York.
- De eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, heeft niet in het Witte huis gewoond. De bouw van het Witte Huis was pas klaar na de dood van Washington. De eerste bewoner van het Witte Huis was de tweede president van de Verenigde Staten, John Adams.
- Het Witte Huis heeft een eigen bioscoop. Voormalig president Jimmy Carter is momenteel recordhouder met 480 bekeken films.
- De stad is benoemd naar ontdekkingsreiziger Columbus. DC is de afkorting voor District of Columbia.
- De oudste vismarkt van de Verenigde Staten vindt u in Washington DC. Deze bestaat al sinds 1805.