Williams

Gateway to the Grand Canyon

 • Welcome to Williams, the Gateway to the Grand Canyon
  Welcome to Williams, the Gateway to the Grand Canyon
 • Vintage Steam Locomotive
  Vintage Steam Locomotive
 • Grand Canyon, Ooh Aah Point
  Grand Canyon, Ooh Aah Point

Williams, The Gateway to the Grand Canyon

Williams, een klein voormalig cowboystadje gelegen in het dennenland van Arizona, biedt talloze mogelijkheden. Allereerst staat het natuurlijk bekend als the Gateway to the Grand Canyon. De treinliefhebber kan de Grand Canyon railway door het hogeland van Arizona rijden. Liefhebbers van de geschiedenis van Route 66 kunnen meer dan zes blokken historische gebouwen en winkels verkennen in het historische centrum. Toeristen in Arizona kunnen tal van redenen bedenken om van deze staat te houden, het natuurschoon staat hierbij natuurlijk voorop. Wereldreizigers vinden een charmante rustplaats aan de Gateway to the Grand Canyon waar je vele outdoor-activiteiten kunt doen, van vissen en wandelen tot kamperen en paardrijden. Natuurliefhebbers ontdekken een nieuwe wereld terwijl ze de wegen en paden door Bearizona Wildlife park doorkruisen. Reizigers van alle rangen en standen vinden hier gastvrije accomodaties in de historische motorhutten langs Route 66, evenals in het onlangs gerenoveerde Grand Canyon Railway hotel. Restaurants bieden een tal aan keuzes, van huisgemaakte tot gefrituurde gerechten en presenteren daarnaast een grote diversiteit aan keukens zoals heerlijke Mexicaanse, Italiaanse en Amerikaanse gerechten. 

Top 3 activiteiten vanaf Williams

 1. Grand Canyon Railway: Meer dan een eeuw na de oprichting brengt de Grand Canyon Railway passagiers nog steeds dagelijks naar de South Rim van de Grand Canyon voor een rit die avontuur, geschiedenis en cultuur combineert. Deze unieke ervaring aan boord van deze vintage stoomtrein is er een die u niet mag missen wanneer u verblijft in Williams.
 2. The Route 66: De “supersnelweg“ zoals die in 1926 werd bedacht, vertegenwoordigde een ongekende vrijheid om door het Amerikaanse Westen te reizen. De oorspronkelijke verharde snelweg was een smalle weg met twee rijstroken, iets breder dan een rijstrook van een moderne snelweg die zich uitstrekte over meer dan 2300 mijl van Chicago, Illinois tot Long Beach, Californië. Route 66 had grote schilderachtige routes, die de kleine steden met elkaar verbond. In die dagen van een meer ontspannen levensritme begon er een nieuw soort gastvrijheid te groeien. Diners, motorhotels en winkels met lokale souvenirs werden geopend toen reizigers Williams ontdekten als een plek om te bezoeken voor de Grand Canyon. Sommige van diezelfde motorhotels van vroeger zijn nieuw leven ingeblazen met alle gemakken die moderne reizigers verwachten, daarnaast zijn de winkelpuien van Main Street bewaard gebleven als een aangewezen National Historic District.
 3. Bearizona Wildlife Park: een safaripark gelegen tussen de ongerepte Ponderosa Pine-bossen van Noord Arizona. Bearizona biedt bezoekers en nieuwe en opwindende manier om te genieten van dieren in het wild zoals het bedoeld is, dus in een natuurlijke omgeving. Bearizona Wildlife park is het enige park in zijn soort in het zuidwesten. U kunt dit park doorkruisen met uw huurauto/camper of met een touringcar. De rit door het park is ca. 3 mijl en stelt u in staat om de grotere Noord-Amerikaanse zoogdieren van dichtbij te zien. Denkt u hierbij aan de ruige berggeiten, bizons, toendra’s, poolwolven en zwarte beren. Daarnaast kunt u ook een Wild Ride bustour nemen, hierbij kunt u op een raamvrije manier de dieren bekijken en de informatie welke verteld wordt tot u nemen. Tevens worden een aantal dieren onderweg gevoederd.


Geschiedenis

Williams, rijk aan verhalen en geschiedenis over het oude westen, pioniers, cowboys en ontdekkingsreizigers werd gesticht in 1876 door vee- en schapenboeren. Ze vernoemden de stad naar een van de beroemdste bergmensen en vallenzetters in de Amerikaanse geschiedenis, Bill Williams. Dit terwijl hij nooit in de buurt van Williams gewoond heeft, echter hij heeft wel de omgeving verkend. In 1881 groeide de bevolking genoeg om een postkantoor te vestigen en in 1882 werd een spoorweg aangelegd. De stad werd al snel een centrum voor industrie en het vervoer van goederen van boerderijen en de houtkap uit het gebied. Met deze industrie, kwam ook de hardwerkende man naar Williams. Aan de behoeften van dit gezelschap werd voldaan in de vorm van bordelen en gokhuizen aan de “Saloon Row“. Veel van deze gebouwen staan er nog steeds en herbergen tegenwoordig bed & breakfasts, winkels, restaurants en bars. In 1891 opende het beroemde Grand Canyon hotel zijn deuren. Destijds was dit het hotel welke het dichtst bij de Grand Canyon lag, het bood onderdak aan vele bekende gasten zoals John Muir, Captain Black Jack Pershing en The King of Siam. 

Historic Route 66
Historic Route 66
Williams Arizona