United Airlines

United Airlines voert gezamenlijk meer dan 4.900 dagelijkse vluchten uit naar ruim 356 luchthavens op vijf continenten. Hiermee is het één van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Amsterdam biedt United dagelijks non-stop vluchten aan naar Chicago, Houston, New York/Newark en Washington D.C. met doorverbindingen naar honderden bestemmingen op het Amerikaanse continent. United biedt ook dagelijks non-stop vluchten aan vanuit Amsterdam naar San Francisco met een Boeing 787 Dreamliner. Reist u graag met een luchtvaartmaatschappij waar de service van zeer hoge kwaliteit is, dan is vliegen met United u op het lijf geschreven. United wil graag dat uw vliegreis een onvergetelijke ervaring is vanaf het moment dat u het vliegtuig binnen stapt. De vliegreis is immers minstens zo belangrijk als de bestemming waar u naartoe reist. 

WiFi
Op bijna alle toestellen van United kunt u gebruik maken van WiFi De kosten voor United Wi-Fi® variëren en verschillen per vlucht. Er zijn abonnementen mogelijk en op een aantal vluchten kunnen United MileagePlus® leden met hun mijlen betalen.

United app
Download de United app om bijvoorbeeld 24 uur van tevoren online in te kunnen checken. Daarnaast heeft u op de app toegang tot uw vluchtgegevens, mobiele instapkaart en het entertainment menu aan boord. Klikt u hier voor meer informatie en het downloaden van de United app.


United streeft er naar een uitmuntende service aan boord aan te bieden. Voor nog meer beenruimte in Economy Class kunnen passagiers tegen een toeslag een Economy Plus-stoel reserveren. Business Class passagiers genieten van een bekroonde keur aan wijnen en champagnes die bij de uitstekende gerechten geserveerd worden. Kortom: vliegen met United staat voor ultiem genieten en veel reisplezier in de wolken.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van United
 • Economy Class: United biedt op de meeste transatlantische vluchten en op sommige domestic trajecten een aantal rijen (veelal achterin) met stoelen die gratis gereserveerd kunnen worden voor onze passagiers op “first come first serve” basis. Onze reisadviseurs zullen als service indien mogelijk bij boeking alvast stoelen bij elkaar voor u aanvragen. Let op dit is t.a.t. een vrijblijvende service en valt niet onder de reisovereenkomst. Daarnaast biedt United de mogelijkheid stoelen uit te kiezen tegen betaling, veelal verder voorin de vliegtuigen of stoelen met extra beenruimte. Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van de airline. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met United, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Economy Plus: beschikbaar op alle vluchten met United en op de meeste vluchten met United Express®. Deze stoelen beschikken over 15 cm meer beenruimte en bevinden zich verder voorin de cabine. Meer informatie over Economy Plus, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.
 • Premium Economy: Trakteer uzelf op de extra voordelen van premium cabinestoelen:
  • Instappen met voorrang 
  • Comfortabele, ruime stoelen
  • Saks Fifth Avenue deken en pluche kussen
  • geluidsreducerende koptelefoon 
  • Gratis alcoholische dranken
  Let op: indien u een standaard Economy Class ticket geboekt heeft, kunt u niet online upgraden naar Premium Economy Class.
 • United Polaris ® Business Class: Geniet van een nieuw kwaliteitsniveau van lounge tot landing en de beste slaap in de lucht met United Polaris®
  • Toegang tot de Premier®, Polaris Lounge
  • Tot 198 cm slaapruimte
  • Extra comfort met luxe Saks Fifth Avenue beddengoed
  • Premium geluiddempende koptelefoon bij uw entertainment on-demand.
  • Sleeping-kit om u te laten ontspannen en opgefrist het vliegtuig te verlaten.


Samenwerken voor duurzamer vliegen

Lees hier alles over The Eco-Skies Alliance

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Toegang tot de club en de lounge

Kijk hoe u tijdens uw reizen tijd kunt doorbrengen in een United Club locatie. Als u een internationaal reisschema heeft, kijk dan of u in aanmerking komt voor een bezoek aan een United Polaris®-lounge of een Club locatie.

Houd er rekening mee dat het toegangsbeleid per luchtvaartmaatschappij verschilt. Klanten die tickets hebben gekocht via een andere bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappij dan United, dienen het specifieke beleid van de luchtvaartmaatschappij of het Star Alliance-loungebeleid te raadplegen om te zien of ze toegang hebben tot een lounge of club.

Eenmalige pas
Met ingang van 1 november 2019 moeten United Club-klanten, inclusief leden en hun gasten, en houders van een eenmalige pas een instapkaart voor dezelfde dag overleggen voor reizen met United, Star Alliance of een gecontracteerde partner voor toegang tot alle United Club-locaties . Toegang tot United Club-locaties is alleen toegestaan op de vertrek- en aankomstluchthavens voor door United, Star Alliance of gecontracteerde partnervluchten. Zie de algemene voorwaarden van United Club