United Airlines

United Airlines voert gezamenlijk meer dan 4.900 dagelijkse vluchten uit naar ruim 356 luchthavens op vijf continenten. Hiermee is het één van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Amsterdam biedt United dagelijks non-stop vluchten aan naar Chicago, Houston, New York/Newark en Washington D.C. met doorverbindingen naar honderden bestemmingen op het Amerikaanse continent. United biedt ook dagelijks non-stop vluchten aan vanuit Amsterdam naar San Francisco met een Boeing 787 Dreamliner. Reist u graag met een luchtvaartmaatschappij waar de service van zeer hoge kwaliteit is, dan is vliegen met United u op het lijf geschreven. United wil graag dat uw vliegreis een onvergetelijke ervaring is vanaf het moment dat u het vliegtuig binnen stapt. De vliegreis is immers minstens zo belangrijk als de bestemming waar u naartoe reist. United streeft er naar een uitmuntende service aan boord aan te bieden. Voor nog meer beenruimte in Economy Class kunnen passagiers tegen een toeslag een Economy Plus-stoel reserveren. Business Class passagiers genieten van een bekroonde keur aan wijnen en champagnes die bij de uitstekende gerechten geserveerd worden. Kortom: vliegen met United staat voor ultiem genieten en veel reisplezier in de wolken.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van United
 • Economy Class: United biedt op de meeste transatlantische vluchten en op sommige domestic trajecten een aantal rijen (veelal achterin) met stoelen die gratis gereserveerd kunnen worden voor onze passagiers op “first come first serve” basis. Onze reisadviseurs zullen als service indien mogelijk bij boeking alvast stoelen bij elkaar voor u aanvragen. Let op dit is t.a.t. een vrijblijvende service en valt niet onder de reisovereenkomst. Daarnaast biedt United de mogelijkheid stoelen uit te kiezen tegen betaling, veelal verder voorin de vliegtuigen of stoelen met extra beenruimte. Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van de airline. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met United, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Economy Plus: beschikbaar op alle vluchten met United en op de meeste vluchten met United Express®. Deze stoelen beschikken over meer beenruimte en bevinden zich verder voorin de cabine. Meer informatie over Economy Plus, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.
 • Premium Economy: Trakteer uzelf op de extra voordelen van premium cabinestoelen:
  • Gratis standaard ruimbagage
  • Comfortabele, ruime stoelen
  • Instappen met voorrang 
  • Gratis alcoholische dranken

Samenwerken voor duurzamer vliegen

Lees hier alles over The Eco-Skies Alliance

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Toegang tot de club en de lounge

Kijk hoe u tijdens uw reizen tijd kunt doorbrengen in een United Club locatie. Als u een internationaal reisschema heeft, kijk dan of u in aanmerking komt voor een bezoek aan een United Polaris®-lounge of een Club locatie.

Houd er rekening mee dat het toegangsbeleid per luchtvaartmaatschappij verschilt. Klanten die tickets hebben gekocht via een andere bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappij dan United, dienen het specifieke beleid van de luchtvaartmaatschappij of het Star Alliance-loungebeleid te raadplegen om te zien of ze toegang hebben tot een lounge of club.

Eenmalige pas
Met ingang van 1 november 2019 moeten United Club-klanten, inclusief leden en hun gasten, en houders van een eenmalige pas een instapkaart voor dezelfde dag overleggen voor reizen met United, Star Alliance of een gecontracteerde partner voor toegang tot alle United Club-locaties . Toegang tot United Club-locaties is alleen toegestaan op de vertrek- en aankomstluchthavens voor door United, Star Alliance of gecontracteerde partnervluchten. Zie de algemene voorwaarden van United Club

Welke maatregelen neemt United tegen het coronavirus?

Bij het inchecken
- Er wordt bij het inchecken gevraagd om een 'Ready to Fly' checklist in te vullen
- Wij adviseren om de United app op uw telefoon te downloaden voor contactloze assistentie voor onderweg.

Op de luchthaven
- De oppervlakten in de luchthaventerminals worden regelmatig schoongemaakt.
- De bewegwijzering is verbeterd en aangepast in zowel passagier- als werknemersruimten, waaronder 2 meter afstand aanduidingen bij de incheckbalies.
- Het aantal contactpunten is verminderd door op de meeste locaties de zelfbedieningskiosken tijdelijk uit te schakelen.
- Belangrijke interactiepunten waaronder incheckbalies en boardingpoorten zijn voorzien van spatschermen.
- Werknemers beschikken over ontsmettingsmiddel voor onderweg. Daarnaast wordt het personeel regelmatig getemperatuurd en wordt nauw contact onderling beperkt.

Voor u aan boord gaat
- Het dragen van een mondmasker is verplicht.
- Er worden desinfecterende doekjes aan passagiers verstrekt voor het reinigen van handen.
- Alle oppervlaktes in het vliegtuig worden gedesinfecteerd inclusief toiletten, kombuis, tafeltjes, raamschermen en armleuningen. tevens wordt gebruik gemaakt van elektrostatische spraysystemen om de lucht en oppervlakten te desinfecteren. 
- Er worden minder mensen tegelijkertijd geboard om de afstand te waarborgen.
- Na pre-boarding wordt telkens in kleine groepen de rijen van achteren naar voren gevuld.
- De passagiers worden gevraagd om de instapkaarten zelf te scannen bij de gate-scanners.
- Stoelreserveringen zijn beperkt mogelijk. Passagiers kunnen geen aangrenzende stoelen selecteren. Als de stoelen in rijen van 2 zijn opgesteld, worden deze per rij afgewisseld in raam en gangpadzitplaats.


Aan boord
- Alle hoofdvliegtuigen gebruiken een high-efficiency (HEPA) -filter (zoals in ziekenhuizen) om de lucht te laten circuleren en tot 99,7% van de zwevende deeltjes te verwijderen.
- Al het United personeel is verplicht om tijdens de gehele dienst een gezichtsmasker te dragen.
- Het verstrekken van items aan boord zoals kussens en dekens is op verzoek.
- Zoals altijd wordt al het serviesgoed, serviesgoed, bestek, karren en glaswerk na elk gebruik gewassen en ontsmet.
- Maaltijden en snacks worden door de stewardessen/stewards aan de passagiers overhandigd.
- De etenswaren zijn voorverpakt en de dranken verzegeld.
- Buy on Board en de warme handdoekenservice zijn tijdelijk stopgezet.
- Uitstappen gaat per groep van vijf rijen.


United Airlines
United Airlines