Florida
strandvakanties

onze aanbiedingen ziet u hier

Vakantie Florida

op vakantie door Florida - tips en info

Florida - dé perfecte vakantie

Florida is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Het is perfect om een rondreis te maken door Florida, omdat de afstanden niet heel groot zijn. Wanneer je je vakantie in Florida​ op meerdere plekken doorbrengt profiteer je optimaal van de veelzijdigheid van deze staat.

Vakantie in Florida

Florida heeft het allemaal: stranden, steden, wilde dieren, pretparken, tropen en bovenal: de zon!

... perfect voor een gezin met kinderen

Welk kind wil er nu niet naar een pretpark? In Florida zijn tientallen pretparken te vinden, met name rond Orlando. In Orlando kun je tijdens je vakantie terecht in maar liefst vier Disney parken, drie Universal parken, te weten Universal Studios , Universal Islands of Adventure en Universal Wet 'n Wild waterpark, In de eerste twee parken is het fantastische Wizarding World of Harry Potter gevestigd. Verder vinden we in Florida nog Seaworld, Discovery Cove, Legoland en Busch Gardens. Kortom. tijdens je vakantie naar Florida met kinderen ontkom je niet aan een pretpark.

... perfect voor een relax- / zonvakantie

De hele kust van Florida omvat 1067 km aan stranden. Meer strand dan je in een leven kunt bezoeken. Maar een staat met de bijnaam "The Sunshine State" kan er natuurlijk geen strand genoeg zijn. Desalniettemin zul je op je vakantie nauwelijks Nederlandse taferelen aan het strand meemaken. Hooguit in Miami Beach en enkele andere ballingscentra zullen de stranden dichtbevolkt zijn. 

Er zijn kilometers strand te vinden die je met niemand of met weinigen hoeft te delen. Dat maakt Florida zo'n fijne bestemming.


... perfect voor het zien van vreemde dieren tijdens je vakantie

In Florida zijn talloze plekken te vinden met een zgn. boardwalk. Een boardwalk is een houten wandelpad boven de grond door een natuurgebied. Neem de moeite, doneer een paar dollar bij de parkeerplaats en maak een avontuurlijke wandeling. Wanneer je door Florida reist is het moeilijk om geen alligator tegen te komen. Maar wil je gericht alligatoren bekijken, doe dit dan in de Everglades. Hier zul je ook pythons en krokodillen tegen kunnen komen. In heel Florida kun je zoetwaterschildpadden, marters, dolfijnen, wasberen, manatee's, gordeldieren, bobcats, slangen, haaien, flamingo's, hagedissen, egrets, lepelaars, bold eagles en talloze pelikanen.

Bruine beren en panters leven ook in Florida, maar de kans dat je die tegenkomt is kleiner dan het winnen van een flinke prijs in de lotto. 

Onze favorieten zijn toch de vriendelijke. maar zeer imposante zeekoeien (manatee's) die je langs de kust tegenkomt op plekken waar warm zoetwater en kouder zoutwater bij elkaar komt. 

Manatee in Florida
Manatee in Florida