Kauai

The Garden Island
Hawaii

  • Na apali Coast Noord Kauai
    Na apali Coast Noord Kauai
  • Waimea Canyon, Kauai
    Waimea Canyon, Kauai

Kauai, the Garden Island

Kauai is h​et noordelijkste en groenste eiland van de Hawaii archipel, om die reden ook 'Garden Isle' genoemd. De bijzondere flora op dit eiland was reeds het decor van vele films en series, waaronder Jurassic Park, Indiana Jones en Pirates of the Caribbean. Waimea Canyon, ook wel de 'Grand Canyon van de Pacific' genoemd, is ruim 900 meter diep en mag u niet missen.

Houdt u van een stevige wandeling, dan is het Napali Coast State Park met haar ongerepte natuur zeker een aanrader. Op Kauai geniet u van de bijzondere en vrijwel ongerepte natuur, prachtige steile watervallen en hier kunt u perfect hiken.

Kauai - Het oudste eiland

Kauai is het oudste Hawaiiaanse eiland met de meeste legenden. De meeste legenden gaan over het Menehunen volk, de Hawaiiaanse variant van de elfjes en trollen. De mythes zijn fascinerend. De zeer kleine Menehunen waren erg begaafd in aquacultuur. De talloze bomen, enkele vismeren en aquaducten worden nog steeds door de locale bevolking toegeschreven aan de Menehunen.

Weetjes over Kauai

De familie Robinson heeft 20.000 hectare grond op Kauai in haar bezit. veel van dit land is volledig onontwikkeld. Deze familie bezit ook nog 18.000 hectare op het 'verboden' eiland Niihau, waar nog in het geheel geen wegen zijn aangelegd. 

Niihau klinkt daarom als een interessante bestemming, maar het eiland is simpelweg verboden toegang. Alleen de nog steeds aanwezige oorspronkelijke Niihauans en de Robinsons hebben toegang.