Vliegen met
Atlantic Joint Business

American Airlines, British Airways, Iberia en Finnair

 • American Airlines
  American Airlines
 • British Airways
  British Airways
 • Iberia
  Iberia
 • Finnair
  Finnair

Informatie over AJB

​De Atlantic Joint Business bestaat uit American Airlines, British Airways, Iberia en Finnair. Samen bieden zij de passagiers ongelimiteerde mogelijkheden naar geheel Noord-Amerika. Vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen mogen worden gecombineerd in één ticket. Daardoor wordt het nu mogelijk om bv. een rondreis door West-Amerika of een bezoek aan Hawaii te combineren met een paar dagen New York. Op deze pagina vindt u alle informatie over vliegen met deze partnermaatschappijen.
American Airlines

American Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Met zo'n duizend moderne toestellen vliegt het naar 273 bestemmingen in o.a. de Verenigde Staten en Canada. De belangrijkste 'hubs' bevinden zich in Dallas, New York, Chicago, Miami en Los Angeles. Het frequent flyer-programma van American heeft 'AAdvantage' en geeft u de mogelijkheid te sparen voor kortingen en leuke extra's. Aan boord geniet u in comfortable stoelen van het ruime entertainmentaanbod.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van American Airlines
 • Economy Class: op intercontinentale vluchten van American Airlines is het vooralsnog mogelijk kostenloze stoelreserveringen te maken.* Op binnenlandse en/of binnen-Europese vluchten dient u voor stoelreserveringen bij te betalen.
 • Preferred- en Main Cabin Extra Seats: American Airlines biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Preferred- of Main Cabin Extra Seats. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


British Airways

British Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste maatschappijen in Europa. Via Londen Heathrow en Londen Gatwick kunt u dagelijks naar een groot aantal bestemmingen in Noord-Amerika vliegen. De maatschappij beschikt over een grote vloot van Boeings en Airbus-toestellen, waarmee u comfortabel transatlantisch zult vliegen. Het frequent flyer-programma van British Airways is de Executive Club, welke u de mogelijkheid biedt 'Avios' te verdienen. Deze kunnen worden ingewisseld voor kortingen en evt. upgrades.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van British Airways
 • Economy Class: op vluchten van British Airways dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Twin Seats / Exit Row Seats: British Airways biedt reizigers op geselecteerde vluchten in de Economy Class de mogelijkheid zogenaamde 'twin seats' (stoelen zonder tussenliggende leuning) en stoelen bij de nooduitgang te kopen. Meer informatie over de kosten en de mogelijkheden om deze stoelen te kopen, vindt u hier.
 • Premium Economy Class: British Airways biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid om Premium Economy Class te vliegen. Deze aparte klasse bevindt zich tussen de standaard Economy Class en Business Class, met vele extra services (waaronder meer comfort en bagage). Meer informatie hierover vindt u hier. Indien u Premium Economy Class wilt vliegen, vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: indien u een standaard Economy Class ticket geboekt heeft, kunt u niet online upgraden naar Premium Economy Class.


Iberia

Iberia is de grootste Spaanse luchtvaartmaatschappij met een uitgebreid internationaal netwerk en belangrijkste luchthavens in Barcelona en Madrid. Met ruim 75 Airbus-toestellen vliegt het op diverse bestemmingen in Noord-Amerika.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Iberia
 • Economy Class: op vluchten van Iberia dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Economy XL Seats: Iberia biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Economy XL Seats. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


Finnair

Finnair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland en sinds 1923 zonder onderbreking de langstbestaande maatschappij ter wereld. De belangrijkste hub vindt u in Helsinki, vanuit waar op diverse Noord-Amerikaanse bestemmingen wordt gevlogen. Finnair Plus is het frequent flyer-programma, waarvoor u zich gratis kunt aanmelden. Sinds december 2014 is het op transatlantische vluchten van Finnair mogelijk om Economy Comfort-stoelen aan te schaffen. Deze stoelen bevinden zich verder voorin het toestel en bieden meer beenruimte.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Iberia
 • Economy Class: op vluchten van Finnair dient u te betalen voor stoelreserveringen
 • Preferred-, Front Row-, Extra Legroom- en Economy Comfort Seats: Finnair biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


* Aanvullende informatie kostenloze stoelreserveringen

Indien door de luchtvaartmaatschappij aangeboden en beschikbaar helpen onze reisspecialisten u bij boeking graag met het plaatsen van gratis stoelreserveringen. Dit betreft een kostenloze service, waar wij veel waarde aan hechten. Indien gewenst kunt u stoelvoorkeuren ook zelf inzien en wijzigen via de website van de luchtvaartmaatschappij. Houdt u er echter rekening mee dat een eventuele kostenloze stoelvoorkeur t.a.t. een preferentie betreft, welke niet door ons of de luchtvaartmaatschappij kan worden gegarandeerd. Eventuele stoelreserveringen zijn om die reden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en vallen niet onder uw reisovereenkomst.