Vliegen met
Atlantic Joint Business

American Airlines, British Airways, Iberia en Finnair

 • American Airlines
  American Airlines
 • British Airways
  British Airways
 • Iberia
  Iberia
 • Finnair
  Finnair

Informatie over AJB

​De Atlantic Joint Business bestaat uit American Airlines, British Airways, Iberia en Finnair. Samen bieden zij de passagiers ongelimiteerde mogelijkheden naar geheel Noord-Amerika. Vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen mogen worden gecombineerd in één ticket. Daardoor wordt het nu mogelijk om bv. een rondreis door West-Amerika of een bezoek aan Hawaii te combineren met een paar dagen New York. Op deze pagina vindt u alle informatie over vliegen met deze partnermaatschappijen.

American Airlines

American Airlines werd meer dan 95 jaar geleden opgericht en is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De belangrijkste 'hubs' bevinden zich in Dallas, New York, Chicago, Miami en Los Angeles. American wordt de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die validatie ontvangt van het Science Based Targets-initiatief voor haar doelstellingen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in 2035. Het tijdschrift Air Transport World roept American uit tot Eco-Airline of the Year 2023.

Main Cabin  
Economy Class met alle bovenstaande faciliteiten zoals WiFi, eigen entertainment systeem met oplaadmogelijkheden en keuzemaaltijden.

Main Cabin Extra
Voor een toeslag (ongeveer Euro 150 enkele reis*) op uw Economy Class ticket, heeft u 15 cm meer beenruimte. Daarnaast bevindt deze klasse zich helemaal vooraan in het Economy Class deel van het vliegtuig. Verdere service, bagage vrijdom en voorwaarden zijn zoals in Economy Class  

Premium Economy Class
Premium Economy is een klasse appart! Daadwerkelijk afgescheiden van Main Cabin (Extra), en direct achter de Business Class. Met een bredere stoel (bijna 50cm breed), 96 cm beenruimte, een reisset van Shinola and D.S. & Durga **, een noise cancelling hoofdtelefoon en dat alles voor een aantrekkelijk tarief. Daarnaast mag u 2 stuks ruimbagage (ieder 23kg) meenemen. De stoelen kunnen tevens verder achterover gezet worden t.o.v Main Cabin stoelen. 

Business Class
Slaapstoelen, lounge toegang, priority boarding, 2 stuks ruim bagage van ieder 32kg*,
B&O noise-cancelling hoofdtelefoon, chef-kok geinspireerde maaltijden en een walk-up bar. Daarnaast kunt u gebruik maken van Shinola and D.S. & Durga reisset. Alle stoelen hebben direct toegang tot het gangpad voor uw gemak en comfort.  

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen

AAdvantage
Het frequent flyer-programma van American heeft 'AAdvantage' en geeft u de mogelijkheid te sparen voor kortingen en leuke extra's.


Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek):
klik hier voor de website van American Airlines

 • Economy Class: American Airlines biedt op de meeste transatlantische vluchten en op sommige domestic trajecten een aantal rijen (veelal achterin) met stoelen die gratis gereserveerd kunnen worden voor onze passagiers op “first come first serve” basis. Onze reisadviseurs zullen als service indien mogelijk bij boeking alvast stoelen bij elkaar voor u aanvragen. Let op dit is t.a.t. een vrijblijvende service en valt niet onder de reisovereenkomst. Daarnaast biedt American Airlines de mogelijkheid stoelen uit te kiezen tegen betaling, veelal verder voorin de vliegtuigen of stoelen met extra beenruimte. Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van de airline. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met American Airlines, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Preferred- en Main Cabin Extra Seats: American Airlines biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Preferred- of Main Cabin Extra Seats. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


British Airways

British Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste maatschappijen in Europa. Via Londen Heathrow en Londen Gatwick kunt u dagelijks naar een groot aantal bestemmingen in Noord-Amerika vliegen. De maatschappij beschikt over een grote vloot van Boeings en Airbus-toestellen, waarmee u comfortabel transatlantisch zult vliegen. Het BA Better World programma stelt duurzaamheid centraal in de organisatie van British Airways. Van het creëren van goede arbeidsplaatsen tot het verminderen van uitstoot en afval. British Airways is leidend in het aanpakken van klimaatverandering en stimuleren van dringende maatregelen om tegen 2050 netto nul-koolstofemissies te bereiken. British Airways investeert in de ontwikkeling van duurzame vliegtuigbrandstof en emissievrije vliegtuigen. Om onze impact op het milieu te helpen verminderen, pleiten ze voor respectvol gebruik van hulpbronnen in de toeleveringsketen, het elimineren van plastic voor eenmalig gebruik en het verminderen van voedselverspilling.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van British Airways
 • Economy Class: Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van British Airways. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met British Airways, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Twin Seats / Exit Row Seats: British Airways biedt reizigers op geselecteerde vluchten in de Economy Class de mogelijkheid zogenaamde 'twin seats' (stoelen zonder tussenliggende leuning) en stoelen bij de nooduitgang te kopen. Meer informatie over de kosten en de mogelijkheden om deze stoelen te kopen, vindt u hier.
 • Premium Economy Class: British Airways biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid om Premium Economy Class te vliegen. Deze aparte klasse bevindt zich tussen de standaard Economy Class en Business Class, met vele extra services (waaronder meer comfort, bagage en Priority Boarding). Meer informatie hierover vindt u hier. Indien u Premium Economy Class wilt vliegen, vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: indien u een standaard Economy Class ticket geboekt heeft, kunt u niet online upgraden naar Premium Economy Class.
 • Business Class: British Airways biedt een eersteklas reiservaring in de Business Class. De comfortabele World Class stoel kunt u omzetten tot een volledig plat bed en u heeft de beschikking over luxe beddengoed en een reisset zodat u ontspannen uw bestemming bereikt. Daarnaast geniet u van een high resolution entertainment systeem met noice cancelling hoofdtelefoon.  


Iberia

Iberia is de grootste Spaanse luchtvaartmaatschappij met een uitgebreid internationaal netwerk en belangrijkste luchthavens in Barcelona en Madrid. Met ruim 75 Airbus-toestellen vliegt het op diverse bestemmingen in Noord-Amerika.
Op de meeste intercontinentale vluchten en het merendeel van de binnenlandse vluchten biedt Iberia Economy XL stoelen aan. Deze stoelklasse biedt meer ruimte en comfort en bevindt zich bijna altijd bij de nooduitgang van het vliegtuig. Hiervoor dient u wel aan bepaalde vereisten te voldoen.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Iberia
 • Economy Class: Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van Iberia. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met Iberia, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Economy XL Seats: Iberia biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden naar Economy XL Seats. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


Finnair

Finnair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland en sinds 1923 zonder onderbreking de langstbestaande maatschappij ter wereld. De belangrijkste hub vindt u in Helsinki, vanuit waar op diverse Noord-Amerikaanse bestemmingen wordt gevlogen. Finnair Plus is het frequent flyer-programma, waarvoor u zich gratis kunt aanmelden. 
Op de meeste intercontinentale vluchten biedt Finnair Preferred-, Front Row-, Extra Legroom- en Economy Comfort Seats aan. Deze stoelklasses bieden meer beenruimte (Economy Comfort, Extra Legroom), gratis WiFi voor 1 uur (Economy Comfort), stoel op de eerste rij van de cabin (Front Row) of stoel in het voorste gedeelte van de cabine (preferred). De service voor de Preferred-, Front Row-, Extra Legroom- en Economy Comfort Seats is gelijk aan de Economy stoelen, met o.a. gratis entertainment op een videoscherm.

 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Iberia
 • Economy Class: Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van Finnair. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met Finnair, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Preferred-, Front Row-, Extra Legroom- en Economy Comfort Seats: Finnair biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid stoelen te upgraden. Meer informatie over deze stoelen, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.


* Aanvullende informatie kostenloze stoelreserveringen

Indien door de luchtvaartmaatschappij aangeboden en beschikbaar helpen onze reisspecialisten u bij boeking graag met het plaatsen van gratis stoelreserveringen. Dit betreft een kostenloze service, waar wij veel waarde aan hechten. Indien gewenst kunt u stoelvoorkeuren ook zelf inzien en wijzigen via de website van de luchtvaartmaatschappij. Houdt u er echter rekening mee dat een eventuele kostenloze stoelvoorkeur t.a.t. een preferentie betreft, welke niet door ons of de luchtvaartmaatschappij kan worden gegarandeerd. Eventuele stoelreserveringen zijn om die reden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en vallen niet onder uw reisovereenkomst.