Skyteam

KLM, Delta Air Lines, Air France

 • KLM crew
  KLM crew

Skyteam

Skyteam, een luchtvaartalliantie van 19 luchtvaartmaatschappijen, waarvan ook KLM, Air France en Delta Air Lines lid zijn. Deze drie maatschappijen vormen een Joint Venture, waardoor die passagiers bijna ongelimiteerde mogelijkheden hebben om heel Noord-Amerika te bereizen. Vluchten van deze luchtvaartmaatschappijen mogen worden gecombineerd in één ticket. Daardoor is het mogelijk om bv. een rondreis door West-Amerika of een bezoek aan Hawaii, te combineren met een paar dagen New York of een stop-over in Florida. Op deze webpagina vindt u alle informatie over vliegen met deze partnermaatschappijen.

Over KLM

Of je nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint je vakantie al aan boord. Je krijgt de beste persoonlijke service en je kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor jou en je medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

KLM crew
KLM crew

Inchecken bij KLM


Via internet:

 • Op de website www.klm.nl
 • Vanaf 30 uur voor vertrek (naar de VS vanaf 24 uur)
 • Kies uw stoel, neem meer bagage mee met korting en print uw boardingpass

Via uw smartphone of tablet:

 • Op de website www.klm.nl
 • Vanaf 30 uur voor vertrek (naar de VS vanaf 24 uur)
 • Kies uw stoel en neem meer bagage mee met korting
 • Ontvang uw boardingpass per e-mail, sms of print deze uit

Op de luchthaven:

 • Bij de selfservice-incheckautomaten
 • Bij de KLM-incheckbalie

Voor alle informatie over (online) inchecken bij KLM, klik hier

Om in te checken bij Delta Air Lines klikt u hier, voor Air France hier.Stoelreserveringen KLM

Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van KLM. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met KLM. Wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen.

Aan boord bij KLM


 • Vertrouwde service met een crew die zich volledig inzet voor een ontspannen en inspirerende reis
 • Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.
 • Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen en in de World Business Class kunt u genieten van door topkoks samengestelde menu’s en geselecteerde wijnen
 • Op alle KLM-vluchten mag u gebruikmaken van een groot aantal draagbare elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, e-readers, mediaplayers en camera's. Hiervoor hoeft u deze apparaten alleen in te stellen op vliegtuigmodus.
 • Momenteel zijn alle nieuwe Boeing 787 Dreamliners en een Boeing 777-300-toestellen uitgerust met WiFi. Op de overige KLM-vluchten is nog geen WiFi beschikbaar. Om WiFi te gebruiken dient u aan boord een voucher te kopen.
 • Bij uw pakketreis met pakketvoorwaarden kunt u op intercontinentale vluchten in Economy Class kostenloos één stuk ruimbagage van max. 23 kg. en één stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus één extra item (handtas of laptoptas) met een gecombineerd gewicht van max. 12 kg. Bij sommige ‘light’ tarieven is het kostenloos inchecken van bagage niet inbegrepen.
 • Op vluchten uitgevoerd door KLM en Air France dient u in de standaard Economy Class te betalen voor stoelreserveringen. U kunt dit op intercontinentale vluchten vanaf EUR 20 per stoel per enkele reis bijboeken via de website van de maatschappij of gratis selecteren zodra de check-in periode open gaat (naar USA vanaf 24 uur voor vertrek online of op de luchthaven, afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment).
 • In Economy Comfort (alleen op intercontinentale vluchten) geniet u van extra beenruimte tot 89 cm. en een stoelleuning die verder naar achter kan. De toeslag varieert van EUR 80 tot EUR 150 per stoel.

Voor alle informatie over KLM aan boord, klik hier.

Duurzaam reizen


 • KLM heeft de nieuwste Boeing 787 Dreamliners en Airbus A330-toestellen aangeschaft voor intercontinentale vluchten. Deze verbruiken zo’n 20% minder brandstof dan de oudere modellen.
 • KLM werkt mee aan onderzoek van de TU Delft om een vliegtuig te ontwikkelen dat 50% efficiënter en stiller is. Het toestel moet in 2025 klaar zijn.
 • Als de luchtvaartindustrie op grote schaal overstapt op duurzame biobrandstoffen, kan de CO2-uitstoot met wel 80% worden teruggedrongen. KLM neemt het voortouw in het gebruik van duurzame biobrandstoffen en stimuleert deze oplossing in de luchtvaartindustrie samen met haar partners.
 • Met de vrijwillige CO2 ZERO-service van KLM kunt u uw persoonlijke CO2-uitstoot compenseren door een directe investering in de ontwikkeling van projecten voor duurzame, schone energie. De opbrengst van het CO2ZERO-programma wordt geïnvesteerd in Gold Standard-projecten, een initiatief van het WNF.

Meer informatie over KLM en duurzaamheid vindt u hier.

Waarom met KLM vliegen?


 • Rechtstreeks de wereld om - KLM vliegt wereldwijd rechtstreeks naar meer dan 150 bestemmingen. Dat betekent geen onnodige reistijd op andere luchthavens of gedoe om uw volgende vlucht te halen. U kunt relaxed achterover leunen terwijl KLM u naar uw bestemming brengt.
 • Nummer 1 in punctualiteit - KLM is in 2016 uitgeroepen tot 's werelds meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld (rapport van Flightstats). Ruim 88% van de KLM-vluchten arriveert op tijd.
 • 24/7-service via social media - Op Facebook, Messenger, Twitter en LinkedIn kunt u KLM dag en nacht bereiken. Like of volg KLM, plaats een bericht of stuur een tweet. KLM geeft u dan binnen één uur antwoord en biedt binnen één dag een oplossing.
 • Gunstige vliegtijden - Haal meer uit uw reis met handige vertrek- en aankomsttijden. Vlieg op een prettige tijd naar uw zakelijke bespreking of benut een stedentrip of rondreis optimaal. De vluchten van KLM passen bij uw plannen, niet andersom.
 • Vlieg meer, profiteer meer - Het loont om Flying Blue-deelnemer te zijn. Telkens wanneer u met KLM of haar partners vliegt, spaart u namelijk Miles. U kunt deze Miles weer besteden aan 'award'-vluchten en kortingen op een uitgebreide reeks extra opties, producten en handige diensten. Bovendien geldt: hoe vaker u vliegt, des te eerder u het volgende deelnemersniveau (Silver, Gold of Platinum) bereikt. Op die manier geniet u van nog meer exclusieve voordelen!
 • Meer comfort - Reis comfortabel en geniet van extra comfort in de Economy Comfort-zone, kies een stoel met extra beenruimte of een voorkeurszitplaats. In Economy Comfort (alleen op intercontinentale vluchten) geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De kosten voor een upgrade naar Economy Comfort kan variëren van ca. € 80 tot € 150 per persoon per vlucht.

  Een groot aantal Intercontinentale vluchten biedt de mogelijkheid tot Premium Comfort Class. U beschikt over een comfortabele stoel in een cabine met slechts 21 tot 28 stoelen die volledig is afgescheiden van Economy Class en Business Class.
  De voordelen van uw stoel zijn:
  - Tot 17 cm meer beenruimte dan een standaard Economy Class-stoel
  - Tot 20 cm naar achter verstelbaar
  - Beweegbare been- en voetensteun
  - Stroomvoorziening in de stoel
  - Persoonlijk entertainmentsysteem van 13 inch

  In alle KLM toestellen bevinden zicht de vernieuwde World Business Class. Dankzij het ontwerp van een beroemde Nederlandse designer voelt u zich meteen thuis. Zweef naar uw bestemming in super comfortable full-flatstoelen:
  - Full-flatstoel 2-2,07 m (78-81 in)=
  - Stroomvoorziening bij de stoel en privacyscherm
  - 16-18 inch persoonlijk entertainmentscherm World Business Class toeslag op aanvraag.


Delta Air Lines

Delta Air Lines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkwartier in Atlanta. Per jaar vervoert Delta Air Lines meer dan 180 miljoen reizigers naar 324 bestemmingen in 57 landen met meer dan 800 toestellen. Delta Air Lines is de medeoprichter van het Sky Team en werkt hierin samen met o.a. KLM, Air France en Virgin. Delta voert dagelijks meer dan 15.000 vluchten uit en de hubs zijn gesitueerd in Atlanta, Detroit, Minneapolis-St.Paul,  Salt Lake City, Seattle, New York-La Guardia, New York-JFK. Delta voert een flink aantal dagelijkse vluchten uit vanuit Amsterdam. Vanaf Amsterdam vliegt Delta Air Lines non stop naar Atlanta, Detroit, Los Angeles, Minneapolis, New York JFK, Seattle en Orlando. Let op: niet alle non stop vluchten gaan elke dag. Vraag ons naar de mogelijkheden.


 • Website / Online check-in (vanaf 24 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Delta Air Lines
 • Economy Class: Delta Air Lines biedt op de meeste transatlantische vluchten en op sommige domestic trajecten een aantal rijen (veelal achterin) met stoelen die gratis gereserveerd kunnen worden voor onze passagiers op “first come first serve” basis. Onze reisadviseurs zullen als service indien mogelijk bij boeking alvast stoelen bij elkaar voor u aanvragen. Let op dit is t.a.t. een vrijblijvende service en valt niet onder de reisovereenkomst. Daarnaast biedt Delta Air Lines de mogelijkheid stoelen uit te kiezen tegen betaling, veelal verder voorin de vliegtuigen of stoelen met extra beenruimte. Mocht u niet het risico willen lopen niet naast elkaar te zitten, dan kunt u na ticketuitgifte tegen betaling zelf stoelen uitkiezen op de website van de airline. Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met Delta Air Lines, wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen
 • Delta Comfort+: Delta Air Lines biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid om Delta Comfort+ te vliegen. Deze aparte klasse bevindt zich tussen de standaard Economy Class en Business Class, met vele extra services (waaronder meer comfort en eerder inchecken). Meer informatie hierover vindt u hier. Indien u Delta Comfort+ wilt vliegen, vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: indien u een standaard Economy Class ticket geboekt heeft, kunt u niet online upgraden naar Delta Comfort+.


Duurzamer vliegen

Lees meer over de duurzaamheidsmaatregelen bij Delta Air Lines

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Air France

Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk met het hoofdkwartier op Parijs-Charles de Gaulle. Per jaar vervoert Air France ongeveer 60 miljoen reizigers naar 195 bestemmingen met 312 toestellen. Air France is onderdeel van het Sky Team, samen met KLM, Delta Air Lines en Alitalia. In 2004 zijn KLM en Air France samen gegaan en sindsdien hebben zij het frequent flyer programma genaamd Flying Blue.

 • Website / Online check-in (vanaf 30 uur voor vertrek): klik hier voor de website van Air France
 • Economy ClassOp vluchten uitgevoerd door Air France dient u in de standaard Economy Class te betalen voor stoelreserveringen. U kunt dit op intercontinentale vluchten na ticketuitgifte bijboeken via de website van Air France . Indien dit niet lukt, dan kunt u contact opnemen met Air France. Wij hebben geen mogelijkheid om dit voor u te doen.
 • Seat Plus: Air France biedt reizigers op geselecteerde vluchten de mogelijkheid om de stoelen te upgraden naar Seat Plus. De Seat Plus stoelen beschikken over meer beenruimte en bevinden zich o.a. bij de nooduitgang. Meer informatie over Seat Plus, de kosten en de mogelijkheden om uw stoelen te upgraden, vindt u hier.

Duurzamer vliegen

Lees meer over de duurzaamheidsmaatregelen bij Air France