Vliegtickets Alaska

boek hier uw vliegtickets naar Alaska
zonder boekingskosten

Alaska

''natuur & avontuur''

 • Welkom in Alaska!
  Welkom in Alaska!
 • Tracy Arm Fjord in de hoofdstad Juneau
  Tracy Arm Fjord in de hoofdstad Juneau
 • Noorderlicht in Fairbanks
  Noorderlicht in Fairbanks
 • De hoogste berg, Mount McKinley / Denali
  De hoogste berg, Mount McKinley / Denali

Alaska

​Alaska is een van de vele staten van de Verenigde Staten. Alaska grenst aan Canada en wordt verder omringt door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. De hoofdstad is Juneau en de grootste stad is Anchorage.Alaska: Natuur en Avontuur

Alaska is het land van de hoge bergen, vulkanen en de grootste gletsjers. Geen wonder dat de hoogste berg van Noord Amerika dan ook in Alaska staat, Mount McKinley. Mount McKinley heeft een piek van ruim 6 kilometer hoog.

In Alaska wonen nog geen miljoen mensen terwijl het toch 455 keer zo groot is als Nederland. Er zijn maar een paar wegen die het landschap doorkruisen en leiden u naar authentieke dorpjes als Valdez, Talkeetna en Seward. Er is dus genoeg plek in Alaska voor indrukwekkende natuur. Zowel op land als op zee zijn er prachtige natuurparken.

Natuurparken

Alaska staat bekend om haar vele natuurparken zowel op land als op zee. Neem als voorbeeld Denali National Park. Het park staat bekend om de grootste beren, elanden en caribous. Of Kenai Fjords National Park wie bekent staat om zeeotters, walvissen, zeeleeuwen en orka's. De dieren en de natuurparken zijn adembenedend mooi dat u ze niet mag missen.


Denali National Park
Denali National Park

Ontwikkeling Alaska

Alaska is al langer bewoond dan enige andere Amerikaanse staat. 15.000 jaar geleden arriveerden de eerste Aziaten over een landbrug in de Beringzee tijdens de laatste ijstijd. De zeespiegel was dusdanig gezakt dat er een strook land van een paar honderd kilometer breed ontstond die Azië met Alaska verbond.

Een aantal generaties Eskimo's volgden hun kuddes naar het westen. Millennia lang woonden zij in het noordelijkste deel van Alaska omdat de route naar het zuiden, naar een wat milder klimaat, geblokkeerd werd door de grote Noord Amerikaanse ijsvelden.

Toen Europeanen in de 18e eeuw de inheemse Alaskanen ontmoetten, waren er tientallen stammen die allemaal een andere taal spraken. Van Inupiat Eskimo's in het arctische noorden tot Tlingit Indianen in het zuidoosten. Tegenwoordig zijn de vroege Alaskanen ingedeeld in verschillende hoofdgroepen: de Kust Indianen (Tlingit en Haida), de Athabascan Indianen, de Aloeten en twee groepen Eskimo's, Inupiat en Yup'ik.

Chugach Nationale Bos
Chugach Nationale Bos

Klimaat in Alaska

Door de geografische ligging is Alaska de koelste staat van de Verenigde Staten. Het klimaat van Alaska laat zich dan ook in een paar verschillende klimaatzones indelen. Het zuidoosten, waar u de hoofdstad Juneau vindt, heeft een gematigd zeeklimaat. Het is een vrij nat deel van Alaska maar echter ook het warmste gebied binnen deze staat. Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat. Het meest noordelijke deel heeft een toendraklimaat.

In de zomer gaat de zon bijna nooit onder in Alaska. Het is in de zomerperiode rond de 20 graden Celsius. De Alaskanen vieren de zomer groots, iedereen is buiten en alles in mogelijk: van hiken, ijsklimmen of raften tot vliegen, vissen en barbecueën.

Besneeuwde bergen in Alaska
Besneeuwde bergen in Alaska

Hondensleeën

Zowel in de zomer als in de winter is het mogelijk om een rit te maken met de hondenslee. In de zomer rijdt deze op wieltjes en in die winter door de sneeuw. Met zo’n rit ben je volledig samen met de natuur op de best mogelijke manier. Vaak worden deze ritten aangeboden in combinatie met een rondleiding, demonstraties of workshops. In Fairbanks bijvoorbeeld, vindt The Yukon Quest International Sled Dog Race plaats in februari. Er worden ook andere races georganiseerd voor de huskies maar The Yukon Quest International Sled Dog Race is de zwaarste.

Hondenslee Race
Hondenslee Race

Hoofdstad Juneau

Juneau is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska, gelegen tussen de Canadese provincie Brits-Columbia en de Stille Oceaan. De stad telt ruim 30.000 inwoners en is vernoemd naar Joe Juneau die er in 1880 goud vond. In 1906 werd Juneau gekozen tot de hoofdstad.

Grootste stad Anchorage

Anchorage is een stad en borough in de Amerikaanse staat Alaska. De stad telt bijna 300.000 inwoners. Que oppervlakte en inwonertal is het veruit de grootste stad van Alaska. Anchorage is echter niet de hoofdstad. In 1964 richtte een zware aardbeving grote verwoestingen aan in de stad. Anchorage is bereikbaar via de Ted Stevens Internationale luchthaven Anchorage. Vanuit Anchorage kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan Denali National Park waar de grootste berg van Noord Amerika staat, Mount McKinley. 

De hoofdstad Juneau
De hoofdstad Juneau