San Francisco

Waarom een bezoek brengen aan San Francisco?

San Francisco is volgens velen een van de mooiste steden ter wereld. Dat komt niet alleen omdat de stad op 43 heuvels is gebouwd of om de leuke bezienwaardigheden of prachtige uitzichten, maar vooral omdat het een stad is met vele culturen en een vriendelijke bevolking.

Scroll naar beneden voor meer tips en leuke weetjes, zodat u zeker weet dat u alles uit uw verblijf in San Francisco haalt!
Onze Top 10!

1. Cable Cars: Een ritje met de Cable Car in San Francisco is een must! Deze trams die via een roulerende kabel onder het wegdek worden getrokken, zijn uniek in zijn soort en zijn de laatste handbediende kabeltrams die nog in gebruik zijn.
2. Lombard Street: Een korte straat van één huizenblok lang met wel 8 scherpe haarspeldbochten ligt in het centrum van San Francisco. U mag hier stapvoets met een auto doorheen rijden, maar let op dit kan alleen maar van boven naar beneden.
3. Alcatraz Island: Op Alcatraz Island ligt de beroemde gevangenis Alcatraz waar onder meer Al Capone gevangen heeft gezeten. Tijdens een bezoek krijgt u informatie over deze toendertijd zwaar bewaakte gevangenis via een audio head set tour.
4. Sausalito: Side trip vanuit San Francisco via de Golden Gate Bridge naar Sausalito, een charmant klein stadje aan de overkant van de baai. Je kan ernaar toe fietsen of rijden over de Golden Gate Bridge òf er met het pontje naar toe varen.
5. Painted Ladies: De painted ladies zijn huizen met drie of meer kleuren en deze liggen in San Francisco in de wijk Alamo Square. Om een painted lady te zijn moet het huis ook in Victoriaanse of Edwardiaanse stijl zijn.
6. Chinatown: Chinatown is één van de grootste Chinese gemeenschappen buiten China zelf. Ontdek de unieke winkeltjes en restaurants, het leukst is om deze drukke buurt van San Francisco overdag te bezoeken op Grant Avenue en Stockton Street, ’s avonds is er niet veel meer te beleven.
7. California Academy of Sciences: Dit museum bestaat onder andere uit een aquarium, een regenwoud in een glazen koepel van 4 verdiepingen hoog en een planetarium. U vindt het museum in het Golden Gate Park.
8. Twin Peaks: Dit zijn 2 heuvels beide 281 meter hoog en deze liggen in het Twin Peaks Natural Area. Loop naar de top voor een prachtig uitzicht (bij mooi weer) over de stad, Golden Gate Park, Golden Gate Bridge, Alcatraz en San Francisco Bay.
9. AT&T Park San Francisco: Het AT&T Park honkbalstadion ligt in de wijk South Beach aan de San Francisco Bay en hier kunt u een honkbalwedstrijd kijken van de San Francisco Giants.
10. Presidio San Francisco: Dit is een oorspronkelijke Spaans Fort en sinds 1848 in Amerikaanse handen. Nu is het een Nationaal Park met waanzinnige uitkijkpunten over de Golden Gate Bridge, de Baai en de oceaan. Bij mooi weer schiet je hier de mooiste plaatjes!

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is 2737 meter lang en 67 meter hoog. De brug werd geopend in 1937. Destijds was dit de langste hangbrug ter wereld. Per jaar rijden er ruim 40 miljoen auto's over de Golden Gate Bridge. Er wordt alleen maar tol geheven (ca. 8 dollar) naar San Francisco toe, maar dit gebeurt alleen electronisch. Heb je geen electronische tolpas dan kun je vooraf of tot 48 uur nadat je over de Golden Gate bent gereden betalen. Je dient dan wel de kentekenplaat van de huurauto in te voeren.

Tevens is het mogelijk om deze brug lopend te betreden, tijdens uw wandeling kan het zijn dat u de brug voelt bewegen. Leuk om te doen, het kan namelijk ook flink waaien en de brug steekt maar liefst 225 meter boven het water uit. De kabels die over de brug liggen zijn bijna een meter dik. De Golden Gate is onderdeel van de Highway 101, die van Los Angeles in kustnabijheid via San Francisco helemaal naar Seattle leidt.

Bay Bridge

De Bay Bridge, welke minder bekend is dan de Golden Gate Bridge, verbindt de steden Oakland en San Francisco en ligt over de Baai van San Francisco.  

Alcatraz

Wanneer u in San Francisco bent, raad ik u aan om zeker een bezoek brengen aan Alcatraz Island. In deze gevangenis hebben meer dan 1500 mensen gevangen gezeten. Een van de bekendste gevangene was Al Capone. Hij verbleef ongeveer 4 jaar op Alcatraz. U kunt vanaf Pier 41 een rondvaart naar Alcatraz maken, een gids vertelt u over de bijzonderheden van deze beruchte gevangenis.

Reserveer uw bezoek aan Alcatraz ruim voordat u  op reis gaat, een trip naar Alcatraz is doorgaans volgeboekt voor de eerstkomende dagen.

Cable Car

Een ritje met de Cable Car is eigenlijk de beste manier om San Francisco te ervaren. In 1873 reden voor het eerst de unieke Cable Cars in San Francisco. Het Cable Car museum is het zenuwcentrum van deze beroemde trams. Hier kunt u in een ondergrondse kijkruimte zien hoe de Cable Cars werken. In dit museum komt u alles te weten over de Cable Cars.

Lombard Street

De meest bekende heuvel is Russian Hill, al was het alleen maar om het prachtige straatje Lombard Street, dat door haar negen haarspeldbochten een gigantische toeristentrekpleister is geworden.

Pier 39

Fisherman's Wharf is een gezellig, toeristisch deel van San Francisco. Bij Pier 39 vinden we talloze restaurants. Maar kijk ook even op de vlonders in het water. Honderden zeeleeuwen liggen hier in de zon. Iets verderop, bij Pier 33 vertrekken boten naar Alcatraz en rondvaartboten. 

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf is gebouwd in 1846 voor de schepen die hun goederen kwamen afleveren. Allerlei soorten vis werden er verhandeld. Tegenwoordig komen er veel toeristen naar Fisherman's Wharf om winkels te bezoeken of om lekker te eten in een van de vele restaurantjes. Vanaf Fisherman's Wharf ziet u het eiland Alcatraz liggen.

Coit Tower

Op Telegraph Hill ligt deze 64 meter hoge toren en heeft u een prachtig uitzicht over San Francisco.

Muir Woods National Monument

Het Muir Woods National Monument maakt deel uit van de Golden Gate National Area, het ligt op circa 12 mijl van de Golden Gate Bridge. Door de mist is het klimaat hier altijd vochtig en koel, dit schept een uitstekend klimaat voor de Redwood-bomen. De bomen zijn zon 75 meter hoog en 1000 jaar oud. De Redwood-bomen maken van dit park een uniek National Monument.

San Francisco

Kies hier uw excursie :

  • San Francisco informatie
  • San Francisco stedentrip citytrip
  • San Francisco excursies