Noorderlicht in Canada

 10 daagse reis

Noorderlicht in Canada

​Het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, ziet u alleen in de wintermaanden. In deze reis hebben wij een excursie inbegrepen, waarbij u het noorderlicht gaat zien!

Prijs op aanvraag

Vancouver & Whitehorse

Voordat u van dit prachtige schouwspel gaat genieten, brengt u eerst een paar dagen door in Vancouver. U kunt hier van alles doen, zoals fietsen, aan het strand liggen met mooi weer, skiën in de bergen in de winter, uitrusten in Stanley Park, kayakken, heerlijk uit eten in één van de restaurants aan het water of een bezoek brengen aan Vancouver Aquarium, Gastown (oude centrum van Vancouver), Grand Ville Island, een museum, kathedraal of de Charlie's Chocolate Factory. Zoals u merkt, keuze genoeg!

Daarna vliegt u door naar Whitehorse voor het fantastische noorderlicht. Tevens krijgt u ook een rondleiding door Whitehorse. Aan het eind van de reis verblijft u nog 1 nacht in de mooie stad Vancouver, vanwaar u terug vliegt naar Nederland. Hopelijk een ervaring om nooit meer te vergeten!

Reisverslag

Dag 1-4 Vancouver

U arriveert in Vancouver waar u op eigen gelegenheid naar het hotel gaat. Vancouver is een stad met veel recreatieve mogelijkheden, prachtige stranden dichtbij de stad, een park binnen de stadsgrenzen met sprookjesachtige paden door regenwoud en drie skigebieden niet ver van Vancouver. Bij het Waterfront Centre bevindt zich het Tourist Information Centre. Hier zijn stadsplattegronden, dienstregelingen voor bus en seabus en ook de brochure Discover Vancouver on Transit te verkrijgen. U kunt o.a. een bezoekbrengen aan Canada Place, Harbour Centre, Chinatown, Science World British Columbia en Vancouver Arts Gallery. U verblijft hier drie nachten.

De skyline van Vancouver
De skyline van Vancouver

Dag 4-8 Whitehorse

Bij aankomst in Whitehorse wordt u ontvangen op het vliegveld door een gids en gaat u met een transfer naar het hotel. Na check in krijgt u informatie over het verblijf in Whitehorse. Overdag kunt u de tijd vrij besteden in het hotel of een excursie boeken bijvoorbeeld een hondensledetocht of ijsvissen. Iedere avond rond half tien vertrekt u met de groep naar de gebied waar u het Noorderlicht kunt zien en krijgt u eerst een snack en een warme drank. Rond 01.30uur gaat u weer terug naar het hotel.

In de ochtend van dag 2 is er een sightseeing tour in Whitehorse. U bezoekt de hoogtepunten van de stad zoals Main Street, the Train Depot of White Pass, Log Skyscraper, Log Church, the Sternwheeler SS Klondike en Schwatka Lake. 

Lake Laberge in Whitehorse
Lake Laberge in Whitehorse

Dag 8 Vancouver

Na uw verblijf in Whitehorse gaat u met een transfer naar de luchthaven en vliegt u naar Vancouver. Hier verblijft u nog een nacht en kunt u nog even bijkomen van het avontuur.

Hotels in deze reis

(Silver)1e tot en met 3e overnachting


Best Western Plus Sands Hotel Vancouver (3 nachten)

​Uitstekend Best Western Plus hotel in Vancouver op slechts 2 minuten loopafstand van het strand.

Meer over Vancouver

4e tot en met 7e overnachting


Best Western
Gold Rush Inn
(4 nachten)

Een ​rustiek hotel gelegen in het centrum van Whitehorse.


8e overnachting


Coast Vancouver Airport Hotel (1 nacht)

​Een uitstekend hotel bij de luchthaven van Vancouver en dichtbij diverse bezienswaardigheden. 

Meer over Vancouver