Illinois

The Prairie State

  • De Lincoln Tomb in Springfield.
    Lincoln Tomb
  • De wereldberoemde 'The Bean' in Millennium Park in Chicago
    The Bean
  • De indrukwekkende skyline van Chicago
    Chicago

Illinois

Illinois is een staat in het oosten van Amerika. Deze staat wordt ook wel de ‘The Prairie State’ genoemd, vanwege de Noord-Amerikaanse prairie. Ook wordt het ‘The Land of Lincoln’ genoemd, omdat voormalig president Abraham Lincoln hier is opgegroeid. In Illinois wonen ongeveer 12,6 miljoen mensen, waarvan meer dan 2,5 miljoen in Chicago. De staat grenst in het noorden aan het prachtige Lake Michigan. In het westen grenst Illonois aan de staten Missouri en Iowa, deze grens word gevormd door de Mississippi River

Little Facts

Hoofdstad: Springfield

Grootste stad: Chicago

Bevolking: 12.630.000

Oppervlakte: 149.998 km²

Hoogste punt: Charles Mound (376m)


Chicago

Chicago is de grootste stad van de staat en de derde stad van de Verenigde Staten. De stad is populair dankzij haar indrukwekkende architectuur en de prachtige ligging aan Lake Michigan. Als u een liefhebber bent van shoppen kunt u zich uitleven op de Michigan Avenue en Navy Pier. Bezoek ook het Art Institute of Chicago waar u onder andere werken van Monet en Vincent van Gogh vindt. Wanneer u even wilt ontspannen midden in de stad kunt u het Millennium Park bezoeken, hier vindt u o.a. het wereldberoemde ‘The Bean’. Chicago is voor veel mensen het begin- of eindpunt van de fenomenale Route 66.

Chicago
Chicago

Starved Rock State Park

Het Starved Rock State Park is een natuurpark ten zuidwesten van Chicago. Het park ligt aan de Illinois River en staat bekend om zijn prachtige watervallen en canyons. In dit park vindt u dan 20 kilometer aan wandelpaden, waardoor u makkelijk het park kunt verkennen. Ook is het mogelijk om onder begeleiding verschillende wandelingen te maken waarbij u meer te weten komt over het natuurpark.

Starved Rock State Park
Starved Rock State Park

Cahokia Mounds State Historic Site

De Cahokia Mounds staan bekend als de grootste inheemse nederzetting ten noorden van Mexico. De plek was bewoond van 700 tot 1500 na Christus en had op haar hoogtepunt rond de 10.000 inwoners. Cahokio staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en nog steeds vind u hier veel historie.

Springfield

Springfield is de hoofdstad van Illinois en is bekend als woonplaats van de voormalige president Abraham Lincoln. In de stad vindt u onder andere het voormalige huis van Lincoln en nog veel meer attracties omtrent de voormalige president. In Springfield staat ook het Illinois State Capitol, dit State Capitol werd in 1868 gebouwd en is een van de hoogste gebouwen van Illinois. Ook het Dana Thomas House kunt u vinden in Springfield. Dit huis is ontworpen door de beroemde architect Frank Lloyd Wright. U kunt hier rondleidingen krijgen en alle ruimtes bekijken waar nagenoeg alle originele meubels nog te vinden zijn.

Illinois State Capitol
Illinois State Capitol

Anderson Japanese Gardens

De Anderson Japanese Gardens zijn gelegen in de stad Rockford en zijn uitgeroepen tot één van de beste Japanse tuinen in Noord-Amerika. Deze Japanse tuinen bestaan uit maarliefst 12 hectare grond met vijvers, kronkelende paden, beekjes, prachtige bloemen en planten. Er worden verschillende rondleidingen georganiseerd. Ook is het een geliefde plek voor huwelijksceremonies

Shawnee National Forest

In het zuiden van Illinois, tussen de Mississippi River en de Ohio River, ligt het Shawnee National Forest. Hier kunt u genieten van de ongerepte Amerikaanse natuur, zoals groene bossen, meren, ruige rotsen en prachtige vlaktes. In welk seizoen u ook naar dit natuurpark gaat, het is er altijd prachtig en de milde weersomstandigheden in dit gebied zorgen ervoor dat de temperatuur het hele jaar door aangenaam is. Houdt u van wandelen? Dan is de Rim Rock Recreational Trail zeker een aanrader. Vergeet ook niet om langs de Garden of the Gods te gaan, dit is één van de velen hoogtepunten die u in de Shawnee National Forest zult tegenkomen.