Florida Golfkust

informatie

  • Pure ontspanning aan de golfkust
    Pure ontspanning aan de golfkust

De westkust van Florida

De stranden aan de Gulf of Mexico zijn van ongeëvenaarde schoonheid. Wit zand, wuivende palmen, prachtige ranke vogels en zwevende pelikanen boven dolfijnen die zich.  ​

Mooiste stranden van de VS

Een aantal van de mooste stranden van de Verenigde Staten vinden we aan de Florida Gulfcoast. Het water van de Gulf of Mexico is in de zomer vaak circa 29 graden, en dat is een zeer aangename temperatuur. De stranden zijn over het algemeen voor Nederlandse begrippen zeer dun bevolkt. Hier kun je dan ook heerlijk genieten van de zwevende pelikanen, de voorbijzwemmende dolfijnen en de prachtige egrets.

Naples

Het stadje Naples vinden we zuidelijk. Door het warme klimaat in de winter vinden we hier veel pensionado's. Met name veel gepensioneerde miljonairs zijn in de buurt van Naples neergestreken. Prachtige golfbanen, een fantastiche kustlijn en een romantisch haventje kenmerken Naples, waar we veel kunstgaleriën vinden. 

Naples
Naples

Bonita Springs

Ten noorden van Naples en ten zuiden van Fort Myers is dit een prima uitvalsbasis. Bezoek alle attracties van Zuidwest Florida van de Everglades tot en met Cape Coral in 45 autominuten. Prachtige shoppingmalls, tropical boardwalks, golfbanen, eilanden en stranden zijn vanuit hier goed bereikbaar.

Naples Pier
Naples Pier

Fort Myers

Fort Myers is een grotere stad. Hier zijn Fort Myers Beach noemenswaardig, als ook de brug naar Captiva Island en Sentosa Island. Fort Myers heeft een prachtige boulevard die bekend is om haar vele hoge palmbomen. Bekende bewoners van Fort Myers waren Thomas Edison en Henry Ford. In beide vakantiewoningen worden tegenwoordig rondleidingen gehouden, waarbij u bij het landgoed van Edison nog de proeftuinen en laboratoria in originele staat aantreft.

De stranden van Fort Myers zijn perfect voor watersporters en zonliefhebbers. De mooiste stranden om dolfijnen in het wild te zien zijn Sanibel en Captiva, gelegen ten westen van Fort Myers Beach. In Gardner's Park in Downtown Fort Myers River District kunt u een bezoek brengen aan The Butterfly Estate. In deze met watervallen en planten aangelegde tuin treft u de mooiste vlinders aan. Ook erg leuk voor kinderen!

Fort Myers Beach
Fort Myers Beach

Sanibel Island

Bent u op zoek naar een rustige bestemming en droomt u van een tropisch eiland met wuivende palmbomen waarbij het toerisme nog niet actief is toegetreden? Bezoek dan Sanibel Island voor de kust van Fort Myers in het Zuidwesten van Florida. Hier vindt u nog rust en kunt u eindeloze strandwandelingen maken onder gezelschap van de sandpipers, reigers en pelikanen langs de kustlijn. Op het strand zult u ook de mooiste pastelkleurige schelpen tegenkomen. Het eiland staat dan ook bekend om de Sanibel Stoop, een bekende schelpenzoekwedstrijd.

Aan de noordkant van het eiland vindt u Pine Island een beschermd natuurbebied met Mangrovemoerassen en ondiepe baaien, waar veel steltvogels leven. Wilt u genieten van de lokale keuken en een bijzondere herinnering mee naar huis nemen? Het eiland beschikt over diverse goede restaurants en leuke, unieke winkeltjes, geheel in stijl van het eiland.

Marco Island

Op Tripadvisor stond dit eiland in 2014 in het lijstje met de 10 mooiste eilanden ter wereld. Wij snappen wel waarom, de kanalen en de bruggen maken het eiland gezellig en knus. De perfecte, brede, witte zandstranden nodigen uit tot lange wandelingen. 

Marco Island
Marco Island

Clearwater Beach

De stranden rond St Pete Beach en Clearwater zijn vele malen uitgeroepen tot de mooiste stranden van de Verenigde Staten. Hier kun je tientallen kilometers wit zandstrand bewandelen en er komt geen einde aan.

Interessante bestemmingen in Florida