British Columbia

Voor ieder wat wils

  • Inner Harbour Victoria
    Inner Harbour Victoria
  • Skyline Vancouver
    Skyline Vancouver
  • Strand  op Tofino, Vancouver Island
    Strand Tofino, Vancouver Island

Welkom in British Columbia

Gelegen in het westen van Canada ligt de provincie British Columbia. Deze provincie staat bekend om haar levendige steden, adembenemende landschappen, rijke cultuur en prachtige wildlife. In het Noorden grenst British Columbia aan de Amerikaanse staat Alaska, de Canadese provincie Yukon en de Northwest Territory. Alberta ligt aan het oosten van British Columbia.

Fast facts!

- Er wonen meer dan 5 miljoen mensen in British Columbia.

- De hoofdstad van British Columbia is Victoria en ligt op Vancouver Island

- Er zijn 2333 verschillende plantensoorten in British Columbia

- De voertaal die wordt gesproken is Engels.

- 7 National parken bevinden zich in British Columbia

- De grootte van British Columbia is 944,735 km2

De regio's van British Columbia

Vancouver

Een reis in het westen van Canada start vaak in Vancouver. Vancouver is een heerlijke havenstad gelegen aan de Straat van Georgia. De stad heeft voldoende bezienswaardigheden, interessante musea en heerlijke eetgelegenheden. Om aan de drukte van de stad te kunnen ontsnappen kunt u het Stanley Park bezoeken. Ook voor de sportliefhebber is Vancouver een leuke bestemming, ga naar een wedstrijd van de ijshockeyclub Vancouver Canucks, of neem een kijkje bij de voetbalwedstrijd van de Vancouver Whitecaps FC. Andere leuke steden die zeker uw bezoek waard zijn in British Columbia, zijn Whistler, Kelowna en Prince George.

Meer over Vancouver >>
Meer over Vancouver >>

Vancouver Island

Bij de provincie horen ook een aantal, zeker de moeite waard om te bezoeken, eilanden. Vancouver Island is hiervan de beroemdste. De hoofdplaats van dit eiland is Victoria, dit is dan ook gelijk de hoofdstad van de provincie British Colombia. Deze stad heeft verschillende Engelse invloeden die zijn meegenomen vanuit de koloniale tijd. Tofino is een plaats aan de westkust op Vancouver Island waar u heerlijk tot rust kan komen, vanuit hier kunt u ook gemakkelijk naar het Pacific Rim National Park met haar regenwouden en prachtige kusten. Ook Campell river is een dorp dat is gelegen op Vancouver Island en staat bekend om haar jaarlijkse zalmtrekking.

Informatie Vancouver Island >>
Informatie Vancouver Island >>

Haida Gwaii

Haida Gwaii is een afgelegen eilandengroep van 450 eilanden. Op deze eilanden leeft nog de “First Nations Haida-bevolking”. Eén van de hoogtepunten van deze eilanden is dan ook het het Haida Heritage Centre, gelegen vlakbij het dorp Queen Charlotte. Hier kunt u zich verdiepen in de geschiedenis, de wildlife en cultuur van de Haida. Ook het Gwaii Haanas National Park is de moeite waard om te bezoeken. Dit National Park bestaat uit 138 eilanden en is alleen per boot of vliegtuig te bereiken. In dit park zijn meer dan 500 oudheden gevonden van de First Nations. Daarnaast is het Hotspring Island hier te vinden. Hier is het mogelijk om te badderen in natuurlijke hotsprings met een prachtig uitzicht over de Straat van Hecate.

Het First Nation Haida Heritage Centre
Het First Nation Haida Heritage Centre

Wildlife

Op veel plekken in British Columbia heb je de kans om verschillend wildlife te spotten. Zo lopen er bruine en grizzly beren, elanden, coyates en wolven vrij rond. En heeft u de mogelijkheid om vanaf verschillende plekken een zogenoemde Whale Watching Tour te doen. Hier kunnen onder andere walvissen, orka’s, dolfijnen, bruinvissen en zeeotters worden gespot.

Moeder beer en haar welp
Moeder beer en haar welp

Wintersport

Daarnaast is British Columbia een heerlijke bestemming voor in de winter. Verschillende natuurgebieden kleuren in de winter wit. Dit trekt de lokale Canadese bevolking aan, maar ook toeristen van over de hele wereld die een prachtige afdaling willen maken. In British Columbia kan er worden geskied in de gebieden rondom Whistler, Revelstoke en Kelowna.

Onze skireis Whistler >>
Onze skireis Whistler >>

Fun Facts

- Er zijn maar 30 landen die groter zijn dan British Columbia

- Een kwart van alle zwarte beren leeft in British Columbia 

- De oorspronkelijke bewoners van British Columbia waren de First Nations, waaronder de Shuswap-, Tlingit-, Sekani-, Haida-, Chilcotin-stammen

- De bekende vampieren films van Twilight zijn opgenomen in British Columbia

- Er zijn in totaal 1.030 parken in British Columbia

Activiteiten British Columbia

Leuke activiteiten die u kunt doen in British Columbia: 

- Tour door de indrukwekkende natuur

- Wandelen op een van de talloze wandelpaden die door de provincie lopen 

- Ga wild water raften in Clearwater

- Ga mee met een Whale Watching Tour in Telegraph Cove

- Ga beren kijken vanaf de boot in Tofino

-  Trotseer uw hoogtevrees en bekijk Vancouver van bovenaf op de Vancouver Lookout

- Rotsklimmers en mountainbikeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Squamish.

Raften
Raften

Must see steden en dorpen

- Vaar met de ferry vanaf het vaste land van British Columbia naar Vancouver Island waar u onder andere Victoria,Telegraph Cove, Tofino en Ucluelet kunt bezoeken.

- Ontdek de culturele verscheidenheid in de moderne stad Vancouver.

- Ga wijn proeven in Kelowna.

- Reis naar Clearwater om het North Thompson River Provincial Park of het Wells Gray Provincial Park te bezoeken.

- Doe verschillende outdooractiviteiten in Kamloops.


Wijngaard in Kelowna
Wijngaard in Kelowna