Parksville

Aan de oostkust van Vancouver Isand

  • De Little Qualicum Falls liggen in Little Qualicum Falls  Provincial Park op Vancouver Island.
    Little Qualicum Falls
  • Deze kunst van stenen bevinden zich in het Community Beach Park in Parksville. U mag er zelf ook een kunstwerk van stenen aan toevoegen.
    Community Beach Park Parksville

Stadje Parksville

Het kleine stadje Parksville, ook wel de "Jewel of Vancouver Island" genoemd, ligt op Vancouver Island en is zeer geliefd onder reizigers. 
In Parksville bevinden zich verschillende geweldige stranden waar u krabben, zeesterren en schelpen kunt vinden. Breng ook een bezoek aan een van de provinciale parken in de buurt met mooie bomen en geweldige watervallen. 

Elk jaar wordt in Parksville ook een zandsculpturen festival gehouden en er zijn ook verschillende museums die zeker een bezoek waard zijn. 


Locatie

Parksville ligt aan de oostkust van Vancouver Island. Met een ferry vaart u naar Victoria waarna het nog ongeveer 2 uur rijden is voordat u in Parksville aankomt. Op circa 10 minuten rijden bevindt zich Qualicum Beach en op circa 30 minuten Nanaimo. 

Natuur en watervallen

Op circa 20 minuten rijden van Parksville bevinden zich het Little Qualicum Falls Provincial Park en het Englishman River Falls Provincial Park. 

Little Qualicum Falls Provincial Park 
In deze bosrijke omgeving vindt u verschillende watervallen die van de rotsen naar beneden storten in de Little Qualicim River. Volg een van de wandelroutes en geniet van het uitzicht op de rivier en de watervallen. 

Englishman River Falls Provincial Park
Dit park bevindt zich aan de Englishman River. Geniet van de vele verschillende bomen, zoals de Douglas-spar, Esdoorn, Hemlock en van de twee geweldige watervallen waarvan het water in een diepe kloof valt. 

Englishman Rivers Falls
Englishman Rivers Falls

Festival / Museums

Een wereldkampioenschap voor het bouwen van zandsculpturen bestaat echt. Ga in de zomer naar het "Parksville Beachfest" waar men zich hiervoor kan kwalificeren. De beeldhouwers hebben 30 uur de tijd om hun zandsculptuur te maken van alleen zand en water. 

In het Parksville museum leert men veel over de geschiedenis van de plaatsen Parksville, Errington, Coombs, Hilliers, French Creek, and Nanoose Bay. Er zijn verschillende oude gebouwen, zoals de 
French Creek Post Office, Duncan McMillan log house en Montrose School. 
Breng naast het museum ook een bezoek aan St. Anne’s Anglican Church. 

Zandsculptuur
Zandsculptuur

Strand

In Parksville bevinden zich de prachtige zandstranden Craig Bay en Parksville Bay welke ideaal zijn voor een heerlijke wandeling.  
Maar vergeet ook niet Rathtrevor Beach. Dit geweldige 2 kilometer lange strand ligt aan de oostkant van Parksville en dit strand is bekend om zijn geweldige zonsondergangen, oude Douglas-sparren en zijn mooie witte zandstrand. Ook lopen er verschillende wandelroutes door het park.   


Rathtrevor Beach - Parksville
Rathtrevor Beach - Parksville

Filmlocatie

Vancouver Island is een prachtige plek om een tv-serie op te nemen, zoals Chesapeake Shores. Misschien herkent u wel bepaalde plekken uit deze serie wanneer u hier op bezoek bent.