• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Bestemmingen

Route 66

Of je nu per auto of motor reist, wij staan klaar om je te helpen bij het ontdekken van de meest memorabele stops langs Route 66!
Bekijk alle Route 66 reizen
3 Actueel reisaanbod
De Route 66 is misschien wel de meest iconische weg ter wereld. Een rondreis over Route 66 brengt je van Chicago dwars door Amerika naar Los Angeles. Onderweg kom je langs verrassende steden zoals Oklahoma City en Albuquerque, langs oude verlaten stadjes en indianenreservaten. Geniet van de historische Route 66 met een van onze rondreizen hieronder. De reis liever anders indelen? Onze reisspecialisten helpen je graag om de ideale Route 66 reis voor je samen te stellen! Bel of mail gerust!
Lees de volledige omschrijving
Uitgelichte reizen

Populaire Route 66 reizen

Route 66 Roadtrip

Route 66 19 dagen
De ultieme roadtrip van Chicago naar LA Een route met veel afwisseling en historie
Vanafprijs p.p.
€ 2399
Reis bekijken

Fly & Drive Route 66, Chicago - Los Angeles

Route 66 14 dagen
Rij de wereldberoemde Route 66, ruim 3300 kilometer Kies tussen een reis van twee of van drie weken
Vanafprijs p.p.
€ 1439
Reis bekijken

Fly & Bike: Route 66 met Motor

West Amerika 8 dagen
Kies zelf: 1 motor voor 2 personen of 2 motoren voor 2 personen Inclusief hotelovernachtingen in Chicago en Los Angeles
Vanafprijs p.p.
€ 2489
Reis bekijken
Meer Route 66 reizen ontdekken?
Bekijk alle Route 66 reizen
Route 66

Route 66: Mother of all Highways

Route 66 strekt zich uit over bijna 4000 kilometer, van Chicago in Illinois tot Santa Monica in Californië. De lengte van de reis hangt af van verschillende factoren, zoals hoeveel stops je maakt, hoe lang je op elke stop blijft en hoe snel je rijdt. Over het algemeen kan de reis over Route 66 tussen de twee weken en een maand duren, afhankelijk van hoe grondig je de route wilt verkennen en hoeveel tijd je wilt besteden aan het verkennen van de bezienswaardigheden langs de weg. Wat Route 66 zo leuk maakt, is de mix van avontuur, geschiedenis, landschappen en cultuur die je onderweg tegenkomt. Het is niet alleen een weg, maar een symbool van de Amerikaanse droom en vrijheid.

End of the Trail, Santa Monica
Travelguide

Lees meer over Route 66

Route 66

Route 66

De Route 66 is misschien wel de meest iconische weg ter wereld. Deze autorondreis brengt je van Chicago dwars door Amerika naar Los Angeles. Onderweg kom je verrassende steden tegen, zoals Oklahoma City en Albuquerque, langs oude verlaten stadjes en indianenreservaten. Ultieme vrijheid!

Bekijk onze Route 66 tips
Mr D'z Route 66 Diner, Kingman Arizona
Veelgestelde vragen over reizen langs de Route 66
  • Hoe lang heb je nodig om de Route 66 van Chicago naar Los Angeles af te rijden?

De Route 66 is de wereldberoemde snelweg die loopt van Chicago tot aan Santa Monica, in Los Angeles. Hoewel sommige stukken niet meer begaanbaar zijn, is een groot deel van de Route 66 nog altijd in gebruik. Niet alle delen worden even goed onderhouden, maar zeker in stedelijke omgeving is de weg goed begaanbaar. De weg beslaat bijna 4000 kilometer en loopt door 8 staten. Om de gehele Route 66 af te rijden met een hoog reistempo, zijn minimaal twee weken nodig. Om alle highlights onderweg te zien, iets rustiger te reizen en niets te hoeven missen, is twee en een halve week tot drie weken de beste reistijd.

  • Wat is de beste reisperiode om een Route 66 reis te maken?

De Route 66 doorkruist meer dan de helft van het land, waardoor je te maken krijgt met zeer uiteenlopende landschappen, klimaten en temperaturen. Het is dus lastig te voorspellen in welke periode het overal aangenaam is, maar de meest veilige maanden zijn april tot juni en september tot oktober. In deze maanden voorkom je de extreme zomerhitte in staten als Texas, New Mexio en Arizona en ook zal er hoogstwarschijnlijk geen sneeuw vallen in bijvoorbeeld Chicago.

  • Ligt Las Vegas op de Route 66?

Nee, officieel ligt Las Vegas niet langs de Route 66. Echter ligt de stad nog geen twee uur ten noorden van de officiele Route 66. Las Vegas kan dus een erg leuke tussenstop zijn op een Route 66 reis.

.

Lees meer
Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast