• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Eilanden

Bonaire

Vlieg naar Bonaire en geniet van de kleurrijke hoofdstad Kralendijk met zijn leuke winkeltjes, restaurants en mooie gebouwen.  Boek een tour naar het Washington Slagbaai National Park of ga snorkelen of duiken voor de kust van Bonaire in het Bonaire National Marine Park. Voor de snorkel- en duikliefhebber is dit de perfecte vakantie!

Bekijk ons reisaanbod

Highlights & tips

Stranden: Playa Lechi, Te Amo en Pink Beach
Kaya Grandi: de winkelstraat van Kralendijk

Wat maakt Bonaire Uniek?

  1. Diversiteit in Cultuur en Taal: Bonaire, een Caribisch juweeltje, weerspiegelt een rijke mix van culturen, met invloeden uit Nederland, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De officiële talen zijn Papiaments, Nederlands en Engels, wat de diversiteit van de lokale bevolking weerspiegelt.
  2. Bonaire, Dushi Tera: Bonaire staat bekend als "Dushi Tera" of "Sweet Land" vanwege de vriendelijke en gastvrije sfeer. De lokale bevolking draagt bij aan een ontspannen en charmante omgeving, waardoor bezoekers zich meteen thuis voelen.
  3. Ongerepte Koraalriffen: Ontdek de ongerepte onderwaterwereld van Bonaire, met wereldberoemde koraalriffen. Het eiland is een paradijs voor duikers en snorkelliefhebbers, met gemakkelijke toegang tot kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven.
  4. Natuurlijke Pracht: Bonaire is gezegend met een indrukwekkend landschap, van zoutpannen tot mangroves en kalksteenplateaus. Nationaal Park Washington Slagbaai biedt een thuis voor inheemse flora en fauna, waardoor het eiland een natuurlijk wonder is.

Steden

Verken de charmante hoofdstad Kralendijk, waar kleurrijke koloniale gebouwen langs de kustlijn staan. Met gezellige markten, lokale ambachten en een ontspannen sfeer, weerspiegelt Kralendijk de unieke mix van traditionele en moderne invloeden op het eiland.

Activiteiten

Duik in de spectaculaire duiklocaties zoals de Hilma Hooker-wraksite of ontdek de natuurlijke schoonheid van het eiland per fiets of te voet. Bonaire biedt ook unieke ervaringen zoals het bewonderen van de beroemde zoutbergen en het verkennen van grotten met inheemse tekeningen.

Beste Reistijd

 Geniet van het eiland in al zijn pracht tijdens de droge periode van januari tot augustus, wanneer het weer aangenaam is en de zon overvloedig schijnt. Deze periode biedt de ideale omstandigheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid van Bonaire. Vermijd het regenseizoen van oktober tot december voor een zorgeloze eilandervaring.

Reisvoorwaarden Bonaire

Voor een reis naar Bonaire heb je een geldig paspoort nodig. Je Nederlandse paspoort moet gedurende je hele verblijf op Bonaire geldig zijn. Wanneer je naar Bonaire reist moet je ook toeristenbelasting betalen, voor reizigers tot en met 12 jaar is dit 10 US dollar en vanaf 13 jaar is het 75 US dollar. Voor Bonaire zijn er geen vaccinaties verplicht of aanbevolen tenzij je uit een land komt waar veel geel koorts voorkomt, deze vaccinatie is wel verplicht. 

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast