• Reisgids
  • Contact
  • Over Exit Reizen
Bel Exit Reizen 0314 375 666
Binnen één werkdag jouw email beantwoord info@exit-reizen.nl
Eilanden

Molokai

Het eiland Molokai ligt ten oosten van het eiland Oahu. 38 mijl lang en 10 mijl breed bestaat dit eiland uit twee slapende vulkanen. Gemiddeld bezoeken minder dan 50 toeristen per dag Molokai, ook wel The Friendly Island genoemd en men kan hier uitstekend tot rust komen. Net als op Lanai, staan er dan ook maar een paar hotels op Molokai.

Bekijk ons reisaanbod

Molokai springt in het oog door haar onberoerde schoonheid en het lage aantal vaste bewoners. Mede daarom wordt het eiland ook wel 'het vergeten eiland' genoemd. Op dit moment wonen slechts 7.400 mensen op Molokai. Wie zich vooral interesseert voor de echte oorspronkelijke Hawaiiaanse levensstijl met al haar facetten en minder geeft om luxe hotels, shopping en uitgaansgelegenheden, zit hier helemaal goed.

Tot de attracties van Molokai behoren onder andere 1000 meter hoge klippen. Deze zijn prachtig om te bezichtigen. Bezoek ook de "Halawa Valley" met zijn welige vegetatie en prachtige watervallen, "Pālāʻau State Park" en "Papohaku Beach" een bijna 5 km lang zandstrand, een van de langste stranden op Hawaii.

Waarom wordt Molokai minder bezocht?

Molokai wordt over het algemeen minder bezocht dan andere eilanden van Hawaii vanwege verschillende redenen. Ten eerste is er geen grote luchthaven op het eiland, waardoor het minder toegankelijk is voor toeristen. Daarnaast heeft Molokai ervoor gekozen om massatoerisme te vermijden om de unieke cultuur en natuurlijke omgeving te behouden. Dit betekent dat er minder ontwikkelde toeristische infrastructuur is, zoals grote resorts en uitgebreide winkelgebieden, wat sommige reizigers kan afschrikken.

Kalaupapa National Historical Park

Dit park ligt op het meest noordelijke punt van Molokai en is alleen bereikbaar per ezel, wandeling of vliegtuigje. Voor de 4,8 km lange route met 26 haarspeldbochten heb je ongeveer 90 minuten nodig tot je aan het einde aankomt in Kalaupapa.

Dit idyllische stadje staat bekend om de heiligverklaring van de Belgische missionaris Pater Damiaan in 2019. Deze pater heeft in 1873 de zorg op zich genomen van de besmette lepra patienten die waren verbannen naar dit eiland. Na 16 jaar zorgverlening aan de verstoten patienten stierf hij zelf aan deze ziekte. Tot op de dag van vandaag kan je de tombe van Saint-Damien bezoeken in de Philomena Rooms-katholieke kerk in Kalaupapa.

Olo'upena Falls / Pu'uka'oku Falls

De Olo upena-waterval is de op drie na hoogste waterval ter wereld op 900 meter en ligt aan de meest noordelijke kust van Molokai. Omringd door deze indrukwekkende waterval zijn de Haloku-kliffen en, net als de Pu'ka Oku-watervallen, enorme bergen. Beide watervallen zijn zo afgelegen dat ze alleen kunnen worden bereikt door lucht of water.

Papohaku Beach Park

Met een lengte van 3,20 km en een breedte van 91 m is dit strand het langste en breedste witte zandstrand van Hawaï. Baden is hier echter niet veilig. Papohaku heeft geen beschermend rif en wordt dus wordt het blootgesteld aan de sterke zeestromingen. 

Mauna Loa / East Molokai Volcano / Kamakou Preserve

De Mauna Loa ligt aan de oostkant van de vulkaan Molokais en is met 1515 m het hoogste punt van dit eiland. De hoogste top wordt ook wel Kamakou genoemd. Bij de vulkaan bevindt zich het Kamakou-reservaat, een uniek regenwoud met meer dan 200 inheemse plantensoorten, zangvogels, insecten en kleurrijke boomslakken. Kenmerkend voor dit reservaat zijn `alani '- een Hawaiiaans fruit uit de citrusfamilie, hapu u - een Hawaiiaanse boomvaren en ohi a lehua - typische Hawaiiaanse bomen met fel rood, geel of oranje blad.

Halawa Valley

Deze historische vallei met enorme watervallen ligt aan de oostkant van het eiland, ongeveer 1,5 uur van de luchthaven. Op je rit zul je genieten van vele attracties, waaronder Kummi Beach - ook bekend als "20 Mile Marker", Kaluaahj Church - de eerste christelijke kerk op Molokai, Halawa Beach Park en Halawa Bay

Hotelklasse en vanafprijs zijn aangepast op basis van jouw pakketkeuze
We hebben de bestemmingen van je reis aangepast