Napa Valley

California

  • Prachtige wijngaarden
    Prachtige wijngaarden
  • Historische woningen in Napa Valley
    Historische woningen in Napa Valley

Wijnstreek

Napa Valley staat bekend als de vallei van grote landgoederen, uitstekende proeflokalen, pittoreske stadjes en elegante accommodaties, waarvan vele op de beroemde Silverado Trail liggen. Het gebied ligt in Californië, ongeveer een uur ten noorden van San Francisco en huisvest meer dan 400 wijnmakerijen.

Facts

• Voordat de wijn en aanverwante industrie in Napa werden gevestigd, werd de vallei voornamelijk gebruikt voor pruimen- en veeteelt.

• Het duurt 6-7 jaar voordat een wijnstok fruit van goede kwaliteit produceert.

• De zuidelijke Napa-vallei (Los Carneros) heeft een iets ander klimaat dan de noordelijke Napa-vallei (Calistoga).

• 90% van de in Californië gekochte wijn wordt binnen 24 uur geconsumeerd.

• De Napa Valley-wijnindustrie is gestart in 1858.

Onze top 3!

1 Inglenook Winery

Dit wijnhuis is een van de meest historische wijngaarden van Napa Valley. Het bijbehorende spectaculaire kasteel is perfect gerestaureerd door de huidige eigenaar, Oscar-winnend regisseur Francis Ford Coppola. De grond werd oorspronkelijk in de late 19e eeuw verworven door Gustave Niebaum, een Finse kapitein en wijnkenner. Tegenwoordig groeien enkele van de meest legendarische druiven uit de regio op de voormalige landbouwgrond en boomgaarden.

De wijngaarden van Inglenook
De wijngaarden van Inglenook

2 Calistoga Ranch

Verscholen in een afgelegen kloof in de Napa-vallei, past Calistoga Ranch harmonieus in het omringende, weelderige boslandschap. Vanwege de nauwe verbinding van de Calistoga Ranch met het land waarop het zich bevindt, zijn er veel mogelijkheden om te genieten van de legendarische oogst van de Napa-vallei in de vorm van eten en drinken. De Auberge Spa in Calistoga haalt zijn inspiratie ook uit de natuurlijke omgeving en maakt gebruik van de geneeskrachtige minerale bronnen in de omgeving.

Pure ontspanning
Pure ontspanning

3 Meadowood

Meadowood, het ultieme toevluchtsoord als u wilt ontspannen en genieten van een rijke selectie regionale wijnen en gerechten. Het landgoed is verborgen op een privéterrein van ongeveer een vierkante kilometer in de weelderige groene heuvels van St. Helena. De sfeer is klassiek en uitnodigend, koninklijk en gezellig. De accommodatie is door de Forbes Travel Guide 2018 bekroond als een Triple Five-Star Resort. Meadowood is eigendom van een duo van gerenommeerde Napa Valley-wijnmakers en staat bekend als een restaurant en wijnmakerij van wereldklasse.

Meadowood Napa Valley
Meadowood Napa Valley

Wijnen

Als u aan Napa Valley denkt, zullen de meeste wijnliefhebbers onmiddellijk Cabernet Sauvignon en Chardonnay proeven. In feite is de Napa-vallei een collectieve oorsprongsbenaming of een uniforme AVA (American Viticultural Area, in het Engels "American wine region"). Niettemin zijn er 16 subdistricten in dit grote gebied, die elk hun eigen microklimaat hebben en vaak hun eigen karakteristieke druiven.

De AVA St. Helena, bijvoorbeeld, is een warm stuk land dat te maken heeft met aanzienlijk minder mist en wind dan veel van de gebieden verder naar het zuiden. The Rutherford Wine Company bevindt zich hier op de beroemde Silverado Trail. Het klimaat creëert ideale omstandigheden voor een breed scala aan verschillende soorten, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Zinfandel, Sauvignon Blanc en Viognier.

Highlight

Een hoogtepunt van de Napa-vallei is de "The Wine Train". Het klinkt misschien clichématig, maar deze trein brengt alles samen waar de Napa Valley om bekend staat. Uitgerust met onderscheidende gastronomische restaurants in Napa Valley, neemt deze trein u mee naar de beroemdste wijnmakerijen in Californië. Dit rollende museum, bestaande uit prachtig en getrouw gerestaureerde Pullman-oldtimers uit de vroege 20e eeuw, doet denken aan de elegante hoogtijdagen van luxe treinreizen in vroeger tijden met zijn Hondurese mahoniehouten lambrisering, messing accenten, geëtste glazen wanden en zachte fauteuils. Hier kunt u achterover leunen, ontspannen en genieten van elke heerlijke hap, elk buitengewoon landschap, elke smaak en elke wijn. Er zijn veel manieren om de Napa-vallei te verkennen. Maar "The Wine Train" is waarschijnlijk de meest authentieke.

The Wine Train
The Wine Train