Grand Teton
National Park

Grand Teton National Park

Mountains of the Imagination: Grand Teton National Park ligt in de staat Wyoming. In het westen van het park liggen de Rocky Mountains en in het zuiden grenst het park aan de stad Jackson.


Flora en Fauna

Het Grand Teton National Park dankt zijn naam aan de berg Grand Teton. Met 4197 meter is dit de hoogste berg van het park. Het Park kent 7 prachtige meren die dienen als drinkplaats voor veel wilde dieren en vogels. De Grand Teton Mountains zijn de jongste bergen in Noord-Amerika. Het park is erg geschikt voor bergsport, wintersport en watersport. In de zomer kunt u hier prachtige wandelroutes volgen langs de mooie uitkijkpunten die het park heeft.


Temperaturen

Grand Teton heeft koude winters met temperaturen die 30 graden onder nul kunnen halen. Ook valt hier veel sneeuw en is dit gebied ideaal voor wintersport. Ook in de zomer is het 's nachts koel (5-10 graden) en zelfs een kleine nachtvorst kan hier in augustus voorkomen. Overdag is het hier heerlijk vertoeven met temperaturen van rond de 25 - 30 graden en weinig neerslag.