Joshua Tree
National Park

Joshua Tree
National Park

'where two deserts meet' - In het Joshua Tree National Park komen 2 woestijnen samen, de Colorado Desert en Mojave Desert. Colorado Desert ligt in het oostelijk lager gelegen deel en in het westelijk hoger gelegen deel ligt het iets koelere en nattere Mojave Desert. Dit nationale park ligt circa 88 kilometer van Palm Springs.

Yuccabomen

In Mojave Desert staat vooral de Joshua Tree. Een Joshua Tree is een yuccaboom met uitgestrekte takken die meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Vaak ziet de woestijn eruit als een dor landschap, maar wie dichterbij kijkt, ziet vele verschillende planten en dieren leven.

Wandeling

Circa 9 mijl parkinwaarts vanaf de westingang van Joshua Tree National Park is er aan je rechterhand een afslag naar rechts. Hier kom je naar de Hidden Valley ("de verborgen vallei") Nature Trail.  De verborgen vallei werd in het wilde westen gebruikt door veedieven om kuddes vee aan het zicht te onttrekken. Grote opeengestapelde rotsblokken omsluiten de vallei. De 1 mijl lange wandelroute  geeft je een aardig beeld van het park met grote rotsen, Joshua trees, cactussen en woestijn. Hidden Valley is de moeite waard.